Blokkeren op Yoors


Sinds de update begin juni 2021 is het mogelijk om Yoorsleden te blokkeren.
Net als op vrijwel elk ander platform op internet kan het hier dus inmiddels ook.

Hiermee wil ik natuurlijk niemand stimuleren om dat te doen. Het is een optie, dus die behoeft wellicht uitleg. Komt 'ie:

Wat houdt blokkeren op Yoors in?

Als je een Yoorslid blokkeert, kan diegene geen posts meer van jou bekijken en jij niet van diegene. Ook kan diegene je geen privéberichten meer sturen. Immers kan jouw profiel niet worden bezocht door hem of haar. Posts kom je niet meer tegen bij Actueel. Ofwel https://yoo.rs/current.
Wel kun je een deel van posts nog altijd zien. Bijvoorbeeld omdat iemand anders deze deelt. Ook kun je daar nog altijd reacties van diegene zien staan.

Waarom zou je iemand willen blokkeren?

  • Als iemand je lastig valt. Stel iemand stuurt je onbehoorlijke reacties en of privéberichten. Die eerste zouden nog weg kunnen via moderatie, maar die laatste kun je niet rapporteren
  • Als iemand dingen post die jou om wat voor reden dan ook niet aanstaan (ontvolgen kan ook. En snoozen is ook een optie, dan zie je tijdelijk geen posts meer van diegene)
  • Als je niets met diegene te maken wilt hebben
  • Andere reden

Negeren was er al

Negeren op Yoors is al enige tijd een optie. Dat is eenrichtingverkeer. Uitleg daarover staat hier:  

Hoe blokkeer je een Yoorslid?

Via de feed op de hoofdpagina, of ga naar diens profiel, dan beland je automatisch op de tab "Feed"

  1. Klik boven een post van hem of haar op de drie horizontale puntjes
  2. Een menu klapt uit. Kies de blokkeeroptie.


Het eerder genoemde snoozen kan met "Zet ... op pauze".
blokkeren

Is deblokkeren mogelijk?

Stel je hebt spijt van blokkeren, of wou het enkel uitproberen, dan kun je blokkeren ongedaan maken. Via het nieuwe filter, bovenaan de hoofdpagina.

  1. Klik op het logo of ga naar https://yoo.rs
  2. Klik bovenaan op de knop "Bewerk filter" (rechts naast eventuele zoekopdrachten)

    Of ga rechtstreeks naar https://yoo.rs/filter

  3. Indien je een Yoorslid hebt geblokkeerd, staat daar rechts een gedeelte "Blocked users" met daaronder een of meer leden die je hebt geblokkeerd
  4. Klik op het kruisje achter een Yoorslid waarvan je het blokkeren ongedaan wilt maken
  5. Dan lijkt er niets te gebeuren. Ververs de pagina en die naam zal daar nu niet meer genoemd staan.
    Betrof het één Yoorslid, zie je het hele gedeelte "Blocked users" niet meer.
blokkeren
More



65 comments