En toen ik mijzelf kwijt was (deel4) ... vond ik innerlijk de kracht om terug te komen en te vechten

En toen ik mijzelf kwijt was (deel4) ... vond ik innerlijk de kracht om terug te komen en te vechten


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ja, een burn out zal je zeggen.... Weet je, nooit gedacht dat het mij zou overkomen. 

En toen ik mijzelf kwijt was (deel4) ... vond ik innerlijk de kracht om terug te komen en te vechten 

Een teken aan de wand... Deze symptomen - karaktertrekken -gedachten , liefste lezers, zijn hoe je het ook draait of keert zijn helaas bepalend of mede-bepalend voor een burn out 

Korte schets wat voor mij nogal bepalend was... ik wist het zelf niet hoor... het is maar na 10 maand dat ik het een en het ander ontdek over mijzelf (en in samenspraak met psycholoog en psychiater zijn het blijkbaar allesbepalende factoren die een burn out in de hand werken)

Stress, ik heb helemaal geen stress... 

Perfectionistisch... ja misschien wel een klein beetje maar is dat slecht? 

Leven voor mijn job... euhm werken van 9 tot 's avonds, 's nachts... maar ik doe het graag

Slapen, niet zo goed.... ja, jaren niet goed geslapen... wakker worden en denken dat ik dat en dat en dat nog moet doen

Piekeren... De ganse tijd... elke dag hetzelfde.. niet kunnen slapen omdat de gedachten in mijn hoofd blijven gaan

Sociaal contacten... ja veel... maar blijkbaar veel te oppervlakkig 

HSP... ja dat ook ja... Emoties overnemen van andere mensen, daar ben ik een krak in... en ik blijf er mee zitten

Hallo, mag ik ook even iets zeggen? Iedereen vertelt hun verhaal en ik ben een goede luisteraar en soms ook wel een goede raadgever... Euhmmm ik wil ook iets vertellen (maar aan wie eh???) Geen probleem, ik los het zelf wel op.

Vragen stellen? Constant mijzelf in vraag stellen...maar iets durven vragen aan iemand anders...No Way!

Zelfvertrouwen? 0,0... (en ik die dacht dat ik blaakte van zelfvertrouwen)

Goed, ja... ik ben braaf en goed en ik hou van mensen (is dat erg??)

Nee zeggen.... euhm ook een woord dat ik niet ken.

Loslaten.... Wat moet ik loslaten en hoe moet je dat doen???? Iedereen spreekt erover dat je moet loslaten maar niemand die zegt hoe je dat moet doen?

Grenzen... Welke grenzen? Als ze zeggen "spring", ik zou het nog doen...

Een hart voor dieren en mensen....OMG de discussies die ik voerde tegen racisme en discriminatie en blablabla... dat heeft mij ook een stuk kapot gemaakt. Ik moet er mij gewoon bij neerleggen dat veel mensen racist zijn, discrimineren en vooral egoïstisch zijn.

De werken van barmhartigheid... en blijkbaar ben ik één van de weinigen die dat nog in mijn hart draagt...

En dan... gebeurt er dit... totaal op, hysterisch, moe, lusteloos, niet meer verder willen, afvragen wat je hier nog loopt te doen, en mijn geheugen gaf het op.... ik kon de kleinste dingen niet meer onthouden, ik moest op mijn ouders steunen voor mij alles te zeggen, mijn doktersafspraken en dergelijke bij te houden. Ik heb 100en post-itjes geplakt met de meeste dingen die zelfs een klein kind niet zou vergeten. 

Korte termijn geheugen was weg.... Concentratie was weg..." Zin om te leven" was weg... "Gelukkig zijn" was weg... 

en de weg is niet zonder vallen en opstaan 

(TER INFO: ik ben ondertussen na 10 maand weer aan het werk en ik voel mij beter dan ooit. Ik probeer dit een beetje op papier te zetten omdat ik mensen wil behoeden voor de helse rit die ik meegemaakt heb... Je wenst je ergste vijand niet toe hoe ellendig en klein ik mij op sommige momenten voelde)

Wordt vervolgd.... 

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Mooie sterk geschreven, zegt veel over jouw innerlijke kracht. Sterkte en heel veel succes.
| 05:50 |
dankuwel x
| 10:55 |
Heel fijn dat het weer beter gaat en help eerst jezelf, anders kan je een ander ook niet helpen. Succes.
| 21:16 |
Danku, ik wil gewoon tonen dat het voor je het weet zo diep kan vallen en dat je het zelf eigenlijk niet weet. En als ik maar iemand kan behoeden, want ik weet nu hoe slecht en hoe diep ik ben geweest helaas. Zonder de nodige hulp kom je er soms niet. Gelukkig was er dit bij mij.
| 11:05 |
Fijn dat het weer de goede kant op gaat. Juist die kleine, ogenschijnlijke niet zo belangrijke dingen...juist die dingen, nemen je na de nodige tijd/ jaren geheel in beslag en dan besef je hoe vreselijk je over je grenzen heen bent gegaan. Eind vorig jaar voelde ik hoe ik op mijn uiterste grenzen aan het afstevenen was en ik heb daar vakkundig een stokje voor gestoken! Ik was er net op tijd bij. Lees hier mijn verhaal als je nieuwsgierig bent hoe het mij verliep:
y.is/toQxE

Je hebt het treffend verwoord. Heel dapper van je dat je je er aan het uit worstelen bent en hier in deelt!
| 12:48 |
dankuwel, ik wil dat iedereen weet hoe het kan gebeuren en dat ik mijzelf ook nog wat schuldig voel dat ik het niet vroeger wist... of gewoon niet door had dat ik mijzelf langzaam aan het dieper liet wegzakken. Blijkbaar is het iets van jaren dat broeit en dan ineens is het licht bijna uit. Tis die pijn van jezelf niet meer te kennen, je geheugen dat ineens weg is, de depressie achteraf.... Ik ben normaal altijd de vrolijke Inge en niemand snapte het.... Mijn masker :-) Ik ben er wel door veranderd, ik kan nu eindelijk eens in stukjes aan mijzelf denken en grenzen leren trekken.. (ook niet altijd eenvoudig maar het lukt). En als ik voel dat iets niet ok is, ga ik gewoon weg ter zelfbescherming.
| 11:03 |
poeh heftig... ik herken nog niet alles, gelukkig... maar altijd waakzaam blijven dat ik niet over de grens ga.
| 12:05 |
Goed je grenzen bewaken hoor... ik was ze volledig kwijt
| 11:05 |
Dank voor deze eye-opener want oeh wat herken ik hier enorm veel in.
Groet, een hsp-er...
| 12:02 |
Dat is soms het moeilijke aan hsp, ik wist ook eerst niet wat ik had... Het werd zo erg soms dat ik meer verdriet had dan de mensen die hun verdriet vertelden... Ik heb geleerd met een paar technieken hoe ik mij daartegen bescherm
| 11:07 |
Ik ook maar is lastig uit te leggen hoe.
| 11:40 |
Been there, done that ... helaas. Fijn te lezen dat jij jezelf weer top voelt na 10 maanden. Ik had er langer voor nodig om mezelf enigszins wat beter te voelen ... en ben er nog niet altijd.
| 11:48 |
Heel veel sterkte en het lukt wel maar tis een lange weg hoor... Ik voel mij al beter maar ik ben er zeker nog niet. Ik heb mijn therapie nog nodig evenals mijn medicatie. Maar ben blij dat ik deze hulp heb gehad
| 11:09 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen