×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
En toen was ik mijzelf kwijt... deel 2

En toen was ik mijzelf kwijt... deel 2


Ik weet het is een lange weg. Ze hadden mij verwittigd. En het is niet gemakkelijk. Veel geduld en vooral proberen in je hart te kijken. Niet twijfelen en niet te veel nadenken. Het rare is dat sommige mensen tegen je zeggen: Awel, jij bent de laatste van wie we het dachten...

Ik denk dat er mij niemand echt kent. Het is gemakkelijk om als lachend, positief meisje door het leven te gaan... (dacht ik) Maar het schept verkeerde verwachtingen. Ik ben niet altijd blij, positief, of goedgezind. Maar het is soms een gemakkelijker masker om te dragen. Mijn masker is mijn bescherming ten opzichte van de buitenwereld. Maar het blijft niet beschermend zoals jullie kunnen merken.

Ik zag er misschien altijd vrolijk uit maar ik had zo een zware last op mijn schouders. Alle problemen van de wereld droeg ik mee (bij manier van spreken) Want iedereen kwam mij de zijne vertellen.... en ik kon ze niet allemaal van mij afzetten. Een van nadelen van HSP of hoogsensitief. Je voelt de mensen hun emoties maar je moet ze kunnen klasseren of vergeten. Je moet ook een onderscheid kunnen maken tussen jouw emoties en die van de andere. En dat kon ik niet meer.

Altijd weer meer energie dat weg was als iemand mij iets kwam vertellen. En op het werk kan ik geen nee zeggen omdat ik mijn werk supergraag doe. Ik deed het mijne en nam er nog wat bij. Oja, ik zal maar vervangen... Op de lange duur verving ik 4 mensen plus mijn eigen werk (ik ben secretaresse). Ik ging werken tot een uur of 7.8 en nam dan nog werk mee naar huis. Waarom zou ik iemand anders mijn werk laten doen als ik het zelf beter kan en eer ik het uitgelegd heb, heb ik het ondertussen gedaan.... Dat is niet de juiste instelling ( dat weet ik nu na mijn burn out)


wordt vervolgd....