BLOG! Afvallen # Week 1 ups & downs

BLOG! Afvallen # Week 1 "ups & downs"


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling


Update # week 1; -0,3 kilo en - 2 cm
Het was een week met ups en downs. Nou ja, 3 dagen up en 4 dagen down.

Woensdag, donderdag en vrijdag kon ik me prima aan mijn eetschema houden en zaterdag kwam de klad erin. Herkenbaar? Dat zodra het weekend is je de teugels wat laat vieren? Tijdens de lunch kwamen er kaasbroodjes op tafel en 's avonds bij de film heb ik een schaaltje chips genomen. Dat is echt een valkuil voor me want als ik een zak chips open trek dan gaat hij vaak ook helemaal op. Notitie aan mezelf; niet meer in huis halen! Ondanks dat ik zondag niet fit was, iets met een peuter die niet meer in zijn eigen bed wil slapen, verkouden en flink uit zijn hum, toch uiteten geweest met de familie (oa stokbroodje kruidendokter, wijntje, frietjes) en maandag en dinsdag weinig energie en eetlust gehad wegens een flinke verkoudheid die vat op me heeft gekregen. Met dank aan mijn zoontje die ons allemaal aansteekt met zijn gesnotter, gehoest en genies.  Ach ja; soms zit het mee en soms flink tegen, eens kijken hoe deze week gaat. De motivatie is er nog! En terwijl ik deze blog zit te tikken met een loopneus en tranende ogen, bedenk ik me dat het alweer tijd is om te eten. Een kopje drinkbouillon, geroosterd broodje met gerookte kip, komkommer en sambal en een vers gekookt eitje. Ik neig nu wel meer naar voedsel wat warm is en waar je van opwarmt. Ik zet de kachel een tikkie hoger, trek mijn sloffen aan voor warme voeten en dan hup de keuken in :)

Wat eten  jullie graag als "comfort food" wanneer je ziek bent of je gewoon een dagje niet fit voelt? Soep is altijd goed, maar misschien hebben jullie andere ideeën? Laat het me maar weten in de reacties, vind ik leuk!

Gezonde groeten,

JelenaBeoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ooohhh ja dat heb ik ook: zak chips = open = lege zak chips haha
| 15:26 |
En als je chips gaat afwegen en in een potje doet?
Zo deed ik dat tijdens het diëten. Zo ontzeg je jezelf niets en heb je toch een 'beperkte' hoeveelheid binnen.
| 19:19 |
Goeie tip! Je hebt ook uitdeelzakjes van chips. Die zijn al kant er klaar in een eenpersoons portie verpakt dus blijft ook lekker kraak vers. Ik zal die maar eens in huis halen. Albert Heijn heeft de AH mixpack chips voor 1,89 euro, een verpakking met 15 losse zakjes. Dan ben ik minstens 15 weken (bijna 4 maanden!) voorzien van chips. Dat is ook nog eens voordelig boodschappen doen haha
| 20:30 |
Lastige ... ik heb niet zo veel comfort food. Soep is er idd een van. Verder kan ik het zo snel niet bedenken. Bij mij is het eetpatroon niet mijn probleem, ik eet eerder te weinig dan teveel, alleen ik beweeg momenteel gewoon niet genoeg. Dat is wel een probleem met dit weer. En omdat wij het binnen al niet echt warm hebben ga ik al helemaal niet naar buiten als ik niet nodig moet ...
| 12:30 |
Te weinig eten is niet goed omdat je dan de kans loopt dat je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt of snack en snaai buien liggen op de loer als er teveel tijd zit tussen de maaltijden. Je kunt lekker wandelen met de honden? Mijn beweegmomenten moet ik ook echt gaan inplannen zodat het onderdeel wordt van mijn dagelijkse routine. Ik heb geen hond maar het zou een goede reden zijn om dan vaker naar buiten te gaan :) Al die regen vind ik ook niks. Op kou kun je je kleden en na een wandeling heerlijk opwarmen met een kop thee of chocolademelk, heerlijk! Van mijn mag het weer snel lente worden...
| 12:41 |
Kou op zich kun je je zeker op kleden maar als de temperatuur binnenshuis ook niet hoger is als 13 graden dan wordt je ook niet meer warm, dat is het grote probleem. Ja ik loop elke dag wel even met de honden, maar in deze tijd van het jaar dus niet genoeg. Alleen daar heb ik gewoon de energie niet voor nu ... Ook mentaal speelt daar een heleboel in mee. Maar dat terzijde. Het helpt allemaal niet mee om een gezond leefpatroon te ontwikkelen weer.
| 13:12 |
Oeh, 13 graden is geen comfortabele temperatuur. Ik weet uit eigen ervaring dat als je mentaal het eea te verwerken hebt en daardoor niet lekker in je vel zit, dat ook een weerslag heeft op je leefpatroon maar dat je daar ook wat mee moet doen als je er zelf niet uitkomt. Je kunt me toevoegen op Facebook en een pb sturen als je een luisterend oor wilt of 2 andere tips: so V's choise is een psychologe/(internet) onderneemster die gratis podcasts en workshops geeft. Zeker een aanrader en anders contact opnemen met je huisarts voor een doorverwijzing naar een praktijkondersteuner. Gaat trouwens niet ten koste van je eigen risico. Eerst je geest op orde krijgen, dan volgt de energie en je lichaam vanzelf.
| 19:20 |
Toevallig moet ik vrijdag ochtend weer naar de huisarts ... dan zal ik het verder met haar eens hebben over een paar dingen. Het feit dat ik al drie jaar zonder eigen inkomen leef doet er ook niet veel goeds aan. Dat dan als gevolg ons huis niet warm gestookt kan worden omdat wij het gas niet kunnen betalen waarmee onze gastank gevuld moet worden doet er ook niet veel goed aan ... en zo kan ik wel even doorgaan. Het is een stapeleffect, wat er toe geleid heeft dat ik zelf letterlijk en figuurlijk 'op slot' ben gegaan.
| 19:47 |
Het is heel moeilijk om uit zo'n neerwaarts spiraal te komen maar met de juiste hulp ben je al een heel eind in de goede richting geholpen, dus bespreek het zeker met je ha. Je zal misschien het gevoel hebben dat je een enorme drempel over moet maar je staat er niet alleen voor! Hoewel dat dan soms zo wel kan voelen. Ik vind het knap dat je (een deel van je) verhaal met me wilt delen en ik wens je veel sterkte en kracht toe.
| 20:23 |
Ik vind het ook niet moeilijk meer. Ik heb 'ervaring', en ik kan je vertellen dat ik het nu nog heel goed te 'dragen' vindt. Het is veel erger met mij geweest, en juist omdat ik dat nog zo goed weet zorg ik zelf al wel dat ik niet verder ga in de neerwaartse spiraal. Het is een beetje inherent aan deze tijd van het jaar dat ik somberder ben ... maar deze keer is het erger als voorgaande jaren nadat ik uit mijn diepste depressie ooit ben gekomen. En die diepste depressie ooit heb ik komende september alweer 10 jaar achter me kunnen laten.
| 21:22 |
Heel herkenbaar ja van die zak chips.
Niet kopen is de enige oplossing .....
| 21:50 |
Welk dieet volg je?
| 16:34 |
Ik volg geen dieet maar ik heb een persoonlijk eetschema :) En daarnaast kijk ik niet alleen naar de voeding wat bij een dieet vaak het geval is maar ook naar gewoontes en gedrag voor blijvende verandering zodat het een gezonde levensstijl gaat worden.
| 17:47 |
Dat klinkt goed
| 18:04 |
Leuk stuk!
Zelf eet ik ook graag soep. Maar ook vla vind ik dan lekker , zeker voor mijn keel. Maar ja dat is dan weer niet echt goed om af te vallen
| 13:31 |
Dank je! Ik geef weer niks om vla of andere toetjes :) Maar als vla in je dagtotaal past dan kun je dat gerust eten hoor. Uiteindelijk draait het toch om een calorie tekort creëren.
| 17:24 |
Het blijft een lastige strijd.
| 12:35 |
Ik vind het voornamelijk een mentale strijd. Maar met structuur (dat ontbrak er een beetje aan deze week) en een goed plan (dat heb ik dan weer wel) komt het resultaat vanzelf
| 17:22 |
Het is niet helemaal mentaal, het is een kwestie van mogelijkheden. Als ik in Kenia ben, is het zo simpel !! Je koopt een hele grote mand vol fruit en groenten voor maar 10 euro. En dan mag jepraktisch eten zoveel je wil en : het is meeeega lekker !!!! De chocolade en chips die je er koopt zijn gewoon niet lekker. Het brood is ook niet gewldig..en zo schiet het lekker op. Volhouden thuis is het moeilijkst : er is veel te veel lekkers te koop............(en ''voor de kinderen'' haal je dat in huis....)
| 21:53 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen