×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
BLOG! Afvallen # Week 3 get in shape

BLOG! Afvallen # Week 3 "get in shape"


Update # week 3;

Afgelopen week ging het gelukkig weer de goede kant op en ben ik beetje bij beetje bijgekomen van die ellendige griep. Ik merkte echt verschil met de week ervoor; meer energie, mijn eetlust komt weer terug en eindelijk ook een keer uitgerust wakker kunnen worden doordat ik 's nachts door heb kunnen slapen zonder hoestbuien.

Maar hoe gaat het nu met afvallen? Wel, ik vind het een leerzaam proces, laat ik het zo omschrijven. Ik heb gemerkt dat ik op gewicht blijf. Hmmm, hoe kan dat dan? Gezonder eten, check! Minder eten, check? Meer bewegen, dat is wel een dingetje. Stap 1: gezonder eten. Die kan ik afvinken, want het blijkt dat mijn lichaam prima in onderhoud blijft met gezonde voeding en 1500 kcal ondanks dat ik ziek ben geweest. Minder bewerkt voedsel, meer langzame koolhydraten en fruit om de zoete trek te stillen zijn een aantal kleine aanpassingen die ik gedaan heb. Stap 2: minder eten. Het is wel een optie maar ook iets wat ik echt liever niet doe. De zes eetmomenten per dag bevallen me prima en ik wil niet lager in kcal gaan. Mijn porties zijn al flink kleiner geworden en ik wil niet nog meer willen schrappen in mijn eetschema. Stap 3: meer bewegen. Daar ontkom niet aan en zal echt met mijn kont van de bank af moeten komen. Hoewel ik niet de mentaliteit heb van "liever lui dan moe" moet ik wel toegeven dat sporten niet boven aan mijn lijstje staat van dagelijkse activiteiten en ik altijd andere dingen prioriteit heb gegeven. Ik zal mezelf vaker streng gaan toespreken; kom op, je kunt het! Get in shape! Je zult moeten werken voor wat je wilt bereiken. En nu ik meer energie heb, kan ik ook meer bewegen zodat ik eindelijk een keer de 10.000 stappen kan maken. Ook wil ik kijken wat ik kan gaan doen op het gebied van HITT training en krachttraining. Ik volg al een tijdje Kayla Itsines op social media die een eigen programma gecreëerd heeft namelijk de Bikini Body Guide. Het programma bestaat uit de Bikini Body Work-outs en de H.E.L.P nutrition guide en volg je voor 12 weken. En de transformatiefoto's die je op Instagram om de oren vliegen liegen er niet om. Niet zozeer dat ik de behoefte heb om een fitgirl te worden met een wasbordje maar als het voor voor andere vrouwen/meiden werkt dan zal het ook voor mij moeten werken. En het fijne is dat je het programma thuis kan doen op je eigen niveau. Laat ik er maar niet teveel over gaan nadenken en het gewoon doen! Geen excuses meer!

Resultaat deze week: - 0,1 kg (toch iets eraf!) -> 0,4 ons in 3 weken / gewicht 76,0 kilo
blogmomentje.nl
Leuke blog om te lezen.
10-03-2018 11:13
10-03-2018 11:13 • 1 reactie • Reageer
Bodyandmindinshape.nl
Dank je!
10-03-2018 12:02
10-03-2018 12:02 • Reageer
Cindy van Bergen
Mag meer intenser
01-03-2018 12:33
01-03-2018 12:33 • Reageer