×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
De eerste stap naar afvallen in 2018

De eerste stap naar afvallen in 2018


De kerst is voorbij, heerlijk gegeten en gedronken en daar heb ik vandaag maar even de balans van opgemaakt. Gewogen en gemeten en het enige wat ik kon zeggen was wow! Ik weeg 77 kilo (ben 1,65) met een middelomtrek van 108 cm. Ja, het staat er echt; honderd en acht! En nee, die kilo's en cm zijn er niet in 2 dagen aangevlogen.

Ik heb een echt "appel" figuur met  een volle romp, slanke armen en benen en weinig taille dus voor de rest niet dik. Zodra ik aankom in gewicht toont dat gelijk op mijn buik en middel. Inmiddels is mijn broekmaat 46 en dit is voor mij echt de grens. Ik voel me niet meer prettig in mijn kleding hoewel ik mijn buik aardig kan verhullen in een tregging met een wijdvallend shirt en vest. Plus het overgewicht en vetopslag rond mijn middel brengt gezondheidsrisico's met zich mee. En dat laatste vind ik toch het belangrijkste om aan te pakken. Dus ik ben tot de conclusie gekomen dat er echt iets serieus moet veranderen in mijn eet- en leefpatroon en heb als doel gesteld -10 kilo op de weegschaal en -20 cm middelomvang in 7 maanden, dus op 1 augustus 2018 wil ik dit behalen. De komende dagen ga ik mijn khb (koolhydraatbeperkt) dagmenu's maken van 70-80 kh en volgens de richtlijnen goede voeding. Daarnaast ga ik ook een bewegingsplan maken icm activitytracker. Met de activitytracker kan ik per dag zien hoe actief ik ben geweest en hoeveel stappen ik heb gezet. 

Vanaf januari zal ik dan ook hier mijn dagmenu's, recepten, voortgang, tips, ups & downs delen met jullie zodat we elkaar kunnen inspireren en motiveren! 💪🏻

 Wie gaat er nog meer beginnen op 1 januari 2018 en wat zijn jullie doelen?
Isa
Ik begin mij stilaan ook bewust te worden van het feit dat er wat moet gebeuren. De afgelopen dagen 's middags al verse soep gegeten en dus minder brood en beleg. Dat is toch al een goede stap hoop ik. KLeine boodschappen naar een buurtwinkeltje doe ik voortaan te voet (ongeveer 5 minuten heen en 5 minuten terug). Niet zo veel maar alle beetjes helpen denk ik dan maar
14-02-2018 10:00
14-02-2018 10:00 • Reageer
Katrien
Voor mij hoeft het niet meer. Ik heb die klik vorig jaar gemaakt. En nu ben ik al een jaar lang 12 kg lichter dan voor de klik. Dit is hoe ik het heb aangepakt. https://yoo.rs/katje17/blog/12-kg-lichter-in-6-maanden-1493202443.html?Ysid=37020
29-12-2017 15:39
29-12-2017 15:39 • 1 reactie • Reageer
Bodyandmindinshape.nl
Knap gedaan hoor! Zolang je de goede balans hebt gevonden tussen eten / bewegen zul je ook niet meer snel terug aankomen. En inderdaad, die kant en klare pizza komt mijn oven niet meer in ;)
29-12-2017 16:00
29-12-2017 16:00 • 1 reactie • Reageer