×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


About Saturday Night #NoH8

About Saturday Night #NoH8


Wie mij kent weet dat ik in een soort van eigen wereld leef , een ideale wereld waar er geen geweld is waar iedereen gewoon respectvol met elkaar omgaat waar er geen vechtpartijen zijn en geen seriemoordenaars toch …. moet je soms terug naar de realiteit en dat is een harde harde klap. Waar ik dit keer over schrijf is een persoonlijke gebeurtenis die ik van dichtbij heb meegemaakt , Ik zal heel dramatisch doen maar dat is hoe ik het in mijn hoofd heb meegemaakt
Ik heb besloten hierover te schrijven omdat het belangrijk is dat we allemaal even begrijpen dat Geweld , en je ‘vrienden’ in elkaar slaan niet de oplossing is , het maakt me niet uit hoeveel drugs je op hebt of hoe dronken je bent …..het is gewoon not done

“Je hebt je lader waarschijnlijk laten liggen in de Bunker” zei Jenny toen ze door haar tas keek , we wisten niet zeker in welke tas hij zat maar grote kans dat hij inderdaad in de Bunker lag. “Dan ga ik hem toch gewoon halen” zei ik vastberaden. Ik begon me uit te kleden en in comfortabelere kleding om te kleden zodat ik niet in mijn gele elfjesjurk over straat hoefde , dan voelde je je zo bekeken. “Sorry dat ik niet meega maar ik ben echt moe” zei Jenn. “Ja en ik sta al de hele dag op mijn voeten” zei Daan. “Ik ben toch wel binnen 5 minuten terug” stelde ik ze gerust ik trok mijn jas aan, deed mijn huissleutels in mijn jaszak. “Wat moeten we doen als de zoemer overgaat” vroeg Daan. “Ik heb toch mijn sleutels bij” zei ik lacherig. Ik sloot de deur achter me en ging de trap af eenmaal de hoofddeur door leek er niks aan de hand te zijn.

Een groepje jongens aan de rechterkant van mij deden stoer en een groepje mensen aan de linkerkant van mij (om de hoek bij Merz) zat hun aan te gapen alsof ze zich zorgen maakten. Ik zei tegen mezelf dat het niets was en wou bijna naar mijn fiets lopen tot ik in de gaten had dat er klappen werden uitgedeeld en niet zo zacht ook. Mn hartslag versnelde ik voelde mezelf in paniek raken . Een seconde later maar het voelde veel langer waren ze geen meter van me verwijderd , de aanvaller leek wel manisch er was geen redeneren aan , het belangrijkste was nu om jezelf in veiligheid te brengen. In blinde paniek en angst ben ik naar de overkant van de straat gerend. Ik maakt even oogcontact met een van de mensen van het groepje wat stond te kijken  , alsof hij me probeerde te vertellen dat ik goed gehandelt had , dat er niets anders was geweest wat ik had kunnen doen op dat moment.

Nadat ze de jongen buiten bewustzijn hebben geslagen stappen ze weer in de auto en rijden ze weg. Ik kijk de auto heel even na…. alsof ik zeker wil weten of het al veilig is om bij die jongen te gaan kijken. Ik ben inmiddels al in de paniek geslagen mijn ademhaling is duidelijk niet waar het moet zijn en het huilen staat me nader dan het lachen. Ik en de groep die stond te kijken zoeken langzaam toenadering tot de jongen langzaam lopend , maar daarna besef je je dat het een kwestie van leven of dood kan zijn zelfs ik snelde naar hem toe. De politie was aardig snel ter plekke , iedereen had zich om de jongen heen verzameld ik heb een vlugge blik geworpen op zijn bebloedde gezicht maar verder bleef ik op een afstandje. Ik hoorde iemand achter me vallen , ze hadden nog iemand aan elkaar geslagen tot nu toe had hij zich vastgeklampt aan een paal. In paniek roep ik naar de politie “ER IS ER HIER NOG EEN” Er zijn nu politieagenten zowel bij de bewusteloze jongen op straat als bij de bewusteloze jongen die zich aan de paal had vastgehouden.

Ik besef mezelf dat ik nu niet in staat ben om te helpen , de politie niet en er zijn al veel te veel mensen wat kan ik nou in godsnaam nog doen om te helpen. Mn oplader ophalen vanavond gaat het niet worden , ik besluit terug naar huis te gaan waar mn paniekaanval alleen maar de kans krijgt om verder te escaleren , gelukkig had ik mensen bij me die ervaring hebben met paniekaanvallen en wisten hoe ze me rustig moesten krijgen.

Ik begrijp niet hoe mensen in staat zijn om zulke schade te verrichten , ik begrijp niet waarom je dit een ander mens aan zou willen doen niet alles is rainbows and unicorns dat weet ik ook wel maar kunnen we in ieder geval een beetje lief voor elkaar zijn ofzo.
Holy Mother of God…..

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties