×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Wat doe jij om te ontspannen?

Wat doe jij om te ontspannen?


Net terug van een heerlijk stukje fietsen door de duinen van Ter Heijde naar Hoek van Holland. Heerlijk in het zonnetje. Toegeven, er stond best wat wind maar dat zorgde er wel voor dat de beenspiertjes goed hun werk deden wat weer voor de nodige verbranding van de calorietjes heeft gezorgd:-)
Een van de dingen die hoort bij een bewuster gezond leven is regelmatig ontspannen. Hoe je dat doet maakt eigenlijk niet zo veel uit. Voor de een is dit het lezen van een goed boek. Voor de ander is het samen met vrienden op een zonnige dag een terrasje pakken en weer een ander laat zich lekker masseren.
Voor mij was dit het afgelopen weekend samen met mijn lief een dagje ontspannen in de sauna. Wij waren trouwens niet de enige. Het parkeerterrein stond afgeladen. Gelukkig zijn de meeste mensen die daar komen gelijkgestemd en op zoek naar rust en ontspanning. Heerlijk relaxen binnen of buiten en genieten van het fluiten van de vogels en het ritselen van de bladeren. In de sauna zelf was er maar een enkeling die zijn/haar kwebbel niet kon houden en er op los tetterde. Dus ondanks de mensenmassa heb ik heerlijk kunnen ontspannen en ben ik weer helemaal opgeladen.
Toch zijn er mensen die zichzelf deze momenten van rust en ontspanning niet gunnen. Ze rennen zichzelf constant voorbij als een kip zonder kop. Zelfs in het weekend zijn ze met hun werk of andere verplichtingen bezig. Er zijn ook mensen die zich schuldig voelen als ze even "niets" doen. Moet niet gekker worden denk ik dan. Vooral omdat regelmatig ontspannen je zoveel oplevert.
Een van de grote voordelen als je jezelf regelmatig oplaad is dat je weerbaarder bent tegen allerlei ziektes. Een ander voordeel is dat als je ontspannen bent je vaak anders tegen dingen aankijkt. Je waardeert veel meer wat je al hebt en maakt je minder zorgen over datgene wat je niet hebt. Je weet toch wel dat het goed komt. Ontspannen mensen weten dat stress voortkomt uit negatieve gedachtes. Ze maken zich minder druk over de toekomst en richten zich vooral op het NU waardoor ze intenser genieten. Tuurlijk moet je sommige dingen vooruit plannen maar als je niet kunt genieten van het pad naar jouw doel dan heeft het zijn doel al voorbijgestreefd.
Het leven is te kort om het zomaar voorbij te laten gaan. Gun jezelf voldoende relaxmomenten. Maak afspraken met jezelf om regelmatig te ontspannen en houd je daaraan. Zet het desnoods in jouw agenda en zie het als een afspraak met jouw beste vriendin. Die skip je toch ook niet zomaar

IK ZEG DOEN!!


Ben je nieuw hier en vind je het ook leuk om beloond te worden om te bloggen? Klik dan rechtsboven op aanmelden
Pearle
Ik neem aan dat het vol zit, niks lekkerder dan een dagje sauna! Ik ontspan er ook zo erg bij. Niks liever
16-01-2017 21:15
16-01-2017 21:15 • Reageer
Encaustichris
Als ik wil ontspannen ga ik met de bijenwas in de weer, of ik pak een goed boek, en soms luister ik lekker muziek of maak ik een wandeling. Het maakt niet zo heel veel uit, net waar ik op dat moment zin in heb.
17-12-2016 12:42
17-12-2016 12:42 • 1 reactie • Reageer
Brigitte
ok nu word ik wel heel nieuwsgierig :-) wat doe je met bijenwas?
17-12-2016 12:51
17-12-2016 12:51 • 1 reactie • Reageer
Forever FeelGood
Voor mij is ontspannen toch voiral sporten. Zumba, heerlijk dansen op zomerse klanken. Spinnen, dat is echt een verslaving. Ik deel dat met manlief die les geeft. Zijn lessen zijn zo gaaf. Heerlijke vette beat en helemaal losgaan. Daarnaast ook bodybalance voor de rust en balans. Na afloop van de lessen vaak een rondje sauna. Ik ben dan echt weer opgeladen
16-12-2016 19:20
16-12-2016 19:20 • 1 reactie • Reageer
Brigitte
wat goed van jou dat je zo met sporten bezig bent . Ik heb dit ook geprobeerd maar toen ik in januari lid werd ben ik 4 x geweest en daarna kon ik de ingang niet meer vinden :-) . Twee weken geleden mijn abonnement maar opgezegd
17-12-2016 08:52
17-12-2016 08:52 • 1 reactie • Reageer
Rudi
Goede raad is goud waard. Intens genieten kan ook even niets doen zijn. Graag gelezen. :-)
16-12-2016 16:43
16-12-2016 16:43 • Reageer