Epic Instagram tool: Linktree

Epic Instagram tool: Linktree


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Link in bio Instagram

Eén van de twee Instagram-account die ik beheer wisselt vaak van link in de Bio. Dan heb ik het nog niet over mijn eigen account waarin ik blogs of andere linkjes wil delen. Instagram biedt helaas niet de mogelijkheid om in je bericht op een url-link te klikken.  Dus ja, hoe vervelend ook het is elke keer weer een kwestie van kopie pasten in je Bio-link. Uitermate vervelend.  Want hoe zit het met de andere afbeeldingen die ook refereren naar zie voor meer info link in Bio, maar totaal iets anders weergeeft. Optie is dan de tekst van de oudere post te gaan wijzigen. Niet erg handig. Ik kijk soms naar het overzicht van een account, klik op een oude post en denk  "hey dat wil ik lezen" om dan van een koude kermis thuis te komen. Want link en artikel komen niet overeen. Via een social media groep waar ik lid van ben, las ik over Linktree. 

Linktr.ee

Linktree is gratis en niks anders dan een landingspagina speciaal ontworpen voor Instagram, waarin je meerdere links kunt delen. Het mooie ervan is, dat je de links die je wilt delen, een naam kan geven. En de volgorde zelf kunt bepalen. Handig toch? Het is eigenlijk bedoeld voor Instagram, maar ik heb hem ook op in de bio van mijn Twitter account geplaatst. Hoe werkt het precies?

Je gaat naar linktr.ee en meldt je gratis aan met de gewenste Instragram account. Je krijgt vervolgens zoals hiernaast afgebeeld de Bio-link voor je Instagram. Je kan vervolgens bij Links de link die je wilt delen toevoegen aan je "boom".  Jouw links kun je een titel geven, rangschikken  in de gewenste volgorde, tijdelijk uitzetten of verwijderen..Hoe vaak op een link is geklikt kan je ook zien.

Als je vervolgens op je Bio-link klikt dan krijg je dit vervolgens te zien. Er zijn ook een x-aantal standaard achtergrondkleuren waaruit je kan kiezen.

Heb je meerdere accounts, dan kan je gratis per account een linktree aanmaken.

Voor mij een welkome uitkomst. En ik hoop dat jullie hier ook iets aan hebben. Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat ik altijd doe: ik zet een foto op Instagram en zet daarbij mijn link van de blog. Daaronder zet ik: voor meer blogs ga naar mijn bio
| 21:47 |
Tip: zet evengoed een link onder een afbeelding. Lees hier waarom: www.ingridtips.nl/link-onder-een-afbeelding-op-instagram/
| 17:21 |
Een link onder een afbeelding kan altijd, maar ik zou hem zelf niet op de afbeelding plaatsen. Dat haalt het mooie weg van de afbeelding. Ik zet meestal onder de afbeelding zie link in bio @mijnnaam en dan komen ze terecht waar ze moeten zijn.
Zolang er maar genoeg opties zijn om uit te kiezen. Voor ieder wat wils ;)
| 18:34 |
Ja, ieder vind er natuurlijk zijn eigen weg in :) Wat voor de een (prettig) werkt, werkt voor de ander misschien niet (prettig).
| 18:41 |
Dat is zeker handig! Het was inderdaad iets wat me soms kon storen aan Instagram. Ik hoop dat veel mensen die ik volg dat gaan gebruiken.
| 13:31 |
;-) Fijn om te horen
| 13:39 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen