×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Epic Instagram tool: Linktree

Epic Instagram tool: Linktree


Link in bio Instagram

Eén van de twee Instagram-account die ik beheer wisselt vaak van link in de Bio. Dan heb ik het nog niet over mijn eigen account waarin ik blogs of andere linkjes wil delen. Instagram biedt helaas niet de mogelijkheid om in je bericht op een url-link te klikken.  Dus ja, hoe vervelend ook het is elke keer weer een kwestie van kopie pasten in je Bio-link. Uitermate vervelend.  Want hoe zit het met de andere afbeeldingen die ook refereren naar zie voor meer info link in Bio, maar totaal iets anders weergeeft. Optie is dan de tekst van de oudere post te gaan wijzigen. Niet erg handig. Ik kijk soms naar het overzicht van een account, klik op een oude post en denk  "hey dat wil ik lezen" om dan van een koude kermis thuis te komen. Want link en artikel komen niet overeen. Via een social media groep waar ik lid van ben, las ik over Linktree. 

Linktr.ee

Linktree is gratis en niks anders dan een landingspagina speciaal ontworpen voor Instagram, waarin je meerdere links kunt delen. Het mooie ervan is, dat je de links die je wilt delen, een naam kan geven. En de volgorde zelf kunt bepalen. Handig toch? Het is eigenlijk bedoeld voor Instagram, maar ik heb hem ook op in de bio van mijn Twitter account geplaatst. Hoe werkt het precies?

Je gaat naar linktr.ee en meldt je gratis aan met de gewenste Instragram account. Je krijgt vervolgens zoals hiernaast afgebeeld de Bio-link voor je Instagram. Je kan vervolgens bij Links de link die je wilt delen toevoegen aan je "boom".  Jouw links kun je een titel geven, rangschikken  in de gewenste volgorde, tijdelijk uitzetten of verwijderen..Hoe vaak op een link is geklikt kan je ook zien.

Als je vervolgens op je Bio-link klikt dan krijg je dit vervolgens te zien. Er zijn ook een x-aantal standaard achtergrondkleuren waaruit je kan kiezen.

Heb je meerdere accounts, dan kan je gratis per account een linktree aanmaken.

Voor mij een welkome uitkomst. En ik hoop dat jullie hier ook iets aan hebben. 
Bloggerda
Wat ik altijd doe: ik zet een foto op Instagram en zet daarbij mijn link van de blog. Daaronder zet ik: voor meer blogs ga naar mijn bio
17-05-2017 21:47
17-05-2017 21:47
Ingrid Tips en meer
Tip: zet evengoed een link onder een afbeelding. Lees hier waarom: https://www.ingridtips.nl/link-onder-een-afbeelding-op-instagram/
17-05-2017 17:21
17-05-2017 17:21
TigerLily
Dat is zeker handig! Het was inderdaad iets wat me soms kon storen aan Instagram. Ik hoop dat veel mensen die ik volg dat gaan gebruiken.
17-05-2017 13:31
17-05-2017 13:31
notifications_noneadd
17-10-2018 15:43
1 volger , 0 antwoorden
notifications_noneadd
17-10-2018 15:43
1 volger , 0 antwoorden
notifications_noneadd
12-10-2018 13:29
4 volgers , 4 antwoorden