Huishoudelijke rituelen

Huishoudelijke rituelen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Godsgeklaag! Huishoudelijke perikelen en de daar bijhorende rituelen.  Nooit willen uitrekenen hoeveel uren in een mensenleven iemand kwijt is aan afwassen, stofzuigen en dat soort nonsens maar als ik het hád berekend was ik waarschijnlijk uitgekomen op 15 % van mijn of uw bestaan. Al dat soort klein-burgerlijk gedoe slokt niet alleen tijd op maar ook de ziel. En het brein vindt er ook geen ruk aan.  Terwijl je de spaghetti van de borden schraapt en het schalende bier uit het glas van je man spoelt,  je bewust worden van én je vergankelijkheid én het recidief dejavu-gevoel; , Dit bord had ik gisteren ook onder de kraan, sterker nog!; Vanmiddag! ' .  Uiteraard vindt manlief het wel fijn als een vrouw de was doet en het huis aan kant heeft want hij weet hoe het eruit zag toen hij haar in "huis nam " ; schimmels aan de muren, een geel-gepist toilet , vlokken stof met karaktereigenschappen welke heersten over microculturen , maar dit werk is onzichtbaar en zo vanzelfsprekend dat het  ongemerkt geschiedt. 


 Als u over een begraafplaats loopt ziet u dus ook nergens ; 'Hier rust XXX onze lieve dochter, moeder, mijn vrouw en huishoudster; zij hield  mijn sokken altijd fris en fruitig'..... Ik bedóel maar.. 15% van een mensenleven, 12 jaar dus schat ik zo uit de pols. 12 jaar is voldoende om de wereld rond te reizen, kleine Chineesjes te adopteren, weeshuizen te bouwen, olifanten te wassen in de Ganges, minnaars in Parijs en Rome te onderhouden, een sabbatical te houden in Kos, naakte mannen te schilderen in Spanje onder de rook van Gaudí,  met een oude roestige gitaar Mardi gras vieren in New Orleans om met een kater en ontblote borsten te ontwaken bij het 'Burning Man Fest' in Nevada.  


Uiteindelijk vervalt alles in een opvolging van gewoontes en rituelen en voor je het weet ben je dus 65... Dan komen de wekelijkse Bingo en het innemen van Movicolon er nog eens bij.... Sommige mensen drinken omdat ze onbewust die rituelen niet willen voelen,  vooral mannen. Het is een klein verzet tegen wat benauwd en saai is. Maar zelfs dát verzet heeft een terugkerend patroon... Ook dat is een sleur, daar helpt geen bezoekje aan IKEA tegen.  En als zelfs liefde een ge-eikt ritueel wordt waar zijn wíj dan? Ik droom in ieder geval van reizen in een wijde wereld zonder huishoudelijke rituelen.

Ben ik daar dan de enige in?Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
lol we rennen de hele dag op een hamsterwiel die nergens heengaat
het leven van alledag is een cyclus een sleur
stofzuigen doe ik trouwens nooit meer, heb gelukkig een vaatwasser, maar ook daarbij horen
saaie terugkerende rituelen
| 22:06 |
Nee hoor, ik droom ook van een leven zonder huishoudelijk werk. Maar ja, het blijft bij dromen als ik de vanmiddag schoon achter gelaten keuken vol eierschalen, vetresten en afwas terug vind als ik thuiskom. Puberzoon ligt doodmoe te slapen op de bank want is gisteravond tot ergens vanmorgenvroeg wezen stappen. Dan zucht ik maar eens diep en ruim zijn rommel op. Blij dat hij toch nog minstens een jaartje thuis blijft wonen. (Ik heb hem wel gezegd dat hij het de volgende keer zelf weer mag doen)
| 19:13 |
nee je bent niet de enige, ik ga zo dus ff stofzuigen ;) is alweer ff geleden
| 15:05 |
Ik vind het huishouden het ondankbaarste wat er is.
Als je denkt dat alle was en strijk gedaan is, ligt er dan toch weer een volle wasmand.
Elke dag uitzoeken, boodschappen doen, voorbereiden en klaarmaken van een maaltijd die op 10 min op is, Vooral mijn zwarte vloer kan ik niet proper houden, .....
Ik heb intussen wel al geleerd dat het niet wegloopt. is het vandaag niet dan is het morgen. ik ben niet meer zo precies als in het begin van mijn carriere als 'huishoudster', met de strijk ga ik er ook al veel sneller doorgeen, .....
Je moet ook nog eens genieten van het leven ;-)
| 10:47 |
door heen
| 10:47 |
ik strijk nooit , stofzuigen ook niet :)
| 22:07 |
Je bent zeker niet de enige. Onbewust kom je altijd in een soort routine terecht denk ik.
| 10:43 |
Nee hoor... ik breek liever een muur uit of verbouw liever een huis dan dat ik die vervelende 'onzichtbare' klusjes telkens weer moet doen... Dit is mijn blogje daarover ;-)
yoo.rs/mevrouwstip/blog/dagelijkse-taken-ik-vind-er-niks-aan-1492666277.html?Ysid=45867
| 10:43 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen