Vegetarisch - 4 maanden later

Vegetarisch - 4 maanden later


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Time flies! Ik eet al een kwart jaar 0 dier. Ik heb inmiddels gebarbecued, ik ging uit eten, bekeek recepten, liet anderen proeven, maakte zelf een vleesvervanger, lustte voor het eerst soep, nam mijn eigen lunch mee naar een broodje knakworst-lunch én i'm still alive.

Foto

Toen ik riep dat ik geen vlees meer wilde eten (Hoe, wat en waar lees in deze post, waarin ik uitleg waarom ik vegetariër ben geworden), had ik geen idee wat ik kon verwachten. Ik wist niets over vleesvervangers bijvoorbeeld. Gelukkig ben ik vegetariër geworden in het goede jaar. Het is nog niet perfect, maar er zijn al heel wat vleesvervangers te vinden in de supermarkt en ook in restaurants zijn er al wat vegetarische plates.

Dat ik anders ging eten. had best veel invloed op de maaltijden thuis. Mijn vader is zelfs mee gaan doen (hij eet alleen nog vis). Hierdoor hebben we eigenlijk altijd vleesvervangers in huis en eten mijn moeder en zusjes geregeld mee.

Picture

Net als dat troep opruimen aanstekelijk werkt (je ziet iemand wat oprapen en het in de prullenbak gooien, waarna jij er over na gaat denken en de volgende keer hetzelfde doet), werkt vegetarisch eten ook een beetje zo. In mijn omgeving zijn alleen mijn tante en mijn vader vegetarisch, voor alle anderen is het best interessant. "Maar als je geen vlees eet, wat eet je dan wel?" Als ik mensen uitleg dat ik geen vlees meer eet, krijg ik vaak de reactie dat zij dat echt niet kunnen. Deze mensen zullen het dan ook niet doen, maar ze denken er wel over na.

Vorige week aten we bij een strandpaviljoen, zoals bij de meeste restaurants aan zee heb je vis, vis en nog eens vis. Toch hadden ze één vegetarische plate. Die dan maar. Het was een broodje met een vegetarische schnitzel met sla. 100 x beter dan "het kindermenu" wat ik voorheen altijd koos (ik lust niet zo veel dingen, dus kwam daar vaak op uit).

Picture

Of ik het mis? Nee. Ik heb geen seconde gedacht; "Nu neem ik een hap van die hamburger!" Never! Ten eerste om de punten in de post die ik hierboven deelde, maar ook omdat ik vleesvervangers veel lekkerder vind!

Het is volgens mij bekend dat groenten als champignon, courgette en bonen goed aansluiten op het rijtje van vleesvervangers. Hier zitten, als ik het goed heb, bepaalde stoffen in die ook in vlees zitten. De courgettes in onze moestuin gaan op het moment heel hard. Daarom besloot ik courgettesoep te gaan maken. Ik ben niet zo dol op soep, maar deze was echt heerlijk. Op zoek naar een vegetarisch gerechtje: probeer deze.

Picture

En hiermee sluit ik deze post af. Als je vragen hebt over dit onderwerp, aarzel dan niet en laat een berichtje achter in de comments.


Liefs,

Vera♥

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.1 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Super goed dat je het zo vol houdt zeg :)
| 18:57 |
Leuk om te lezen! Ik speel wel eens met het idee om vegetariër te worden, maar ik geloof niet dat ik echt zonder vlees kan...
| 22:09 |
Interessant om te lezen .
| 16:21 |
Knap dat je het zolang volhoud en interessant dat je erover schrijft :)
| 15:14 |
Super goed en fijn dat je je er zo goed bij voelt!!!! Lekker mee doorgaan zou ik zeggen.

Neem ook eens een kijkje op mijn blogs : yoo.rs/yaramairin/
| 11:55 |
Goed van je, dat je vegetarisch bent gaan eten. Eet die vleesvervangers niet te vaak. Er zitten ook smaakversterkers in en die zijn ook zo gezond. Ik ga je wel volgen. Als je het leuk vind kan je mij ook volgen. Ik schrijf over lekker eten en plaats bijna iedere dag een recept en soms ook vegetarisch.
| 11:28 |
Ik kan ook e ht niet zonder vlees.
| 11:21 |
ik zou er niet aan moeten denken, maar goed dat het je zo bevalt
| 11:08 |
Leuk dat het je zelf zo goed lukt! Respect :)
| 11:04 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen