×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Opnieuw, de universele liefde...

Opnieuw, de universele liefde...


Yoors en Marc, Marc en Yoors hebben samen een haat- liefde verhouding. Toen ik hier begon op Yoors was het in mijn ogen een prachtig medium waar je kon schrijven over de mooie diepere gevoelens van het zijn. Hetgeen ik ook uitgebreid heb gedaan. Destijds woonde ik alleen en op mijn tafel lagen allemaal briefjes met halve zinnen en hele uitspraken, gedachten, gevoelens die zomaar in komen waaien in de geest. Een vreemde hobby waar ik vanaf 2006 mee begonnen was, zomaar, out of the blue. Diep geschreven over mijn BDE, met liefdevolle, prachtige reacties! Nog dagelijks volg ik Yoors, temeer om dat mijn grote liefde prachtige, mooie en waardevolle blogs schrijft. Tegelijkertijd zie ik dat Yoors behoorlijk ontoegankelijk is geworden, een soort Google, maar dan met tegeltjes. Tevens zie ik de onderwerpen veranderen naar meer oppervlakkigheid. Nu, dat zal waarschijnlijk heel veel over mij zeggen. Waar ik persoonlijk Google al erg kinderachtig vind ( kan men nog wel iets, zonder?), lijkt de uitstraling van Yoors op een zesde klas werkstukje. De meest kinderachtige vragen komen voorbij, althans dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening, en niet meer dan dat, laat dat erg duidelijk zijn!

Het is niet alleen de kinderachtige uitstraling, maar voor de kinderachtige vraagstellingen waar ik mijn zorgen over maak. Het lijkt er op dat het geestelijk denkniveau dalende is, en dit in collectieve zin. Je ziet het niet alleen bij Yoors, maar ook bij de kranten, op televisie en zelfs op het nieuws! Het lijkt wel of we het heerlijk vinden om zo betutteld te worden, om zo kinderachtig te behandeld te worden door de media. En dan spreek ik nog niet eens over de (r)overheid. Het is ronduit triest te moeten zien hoe de overheid met ons omgaat. Een continu liegende minister president welke op kinderachtige manier een brief schrijft in de krant en nederland een vaasje noemt, moet ik dit echt serieus nemen? Het lijkt wel of de overheid de tendens zet om ons allen tot dom te verklaren en hier het voortouw in neemt. De propaganda media volgt slaafs. Dan heb ik het nog niet eens over het feit dan we ons vrijwillig financieel lekker laten nemen, we genieten er blijkbaar van dat we geen stuiver mogen overhouden, want we praten allemaal mee. U kent dat wel, politiek correct praten noemen we dat, hetgeen zoveel betekend als “mee kletsen” of mond houden. Volgens mij doen ze dat ook in noord korea, daar kan je ervoor opgepakt worden, trouwens in dit land ook, al was het alleen maar om dat u “verward” zou kunnen overkomen.

Maar goed, dit even terzijde. Daar in dit land de mededogen, passie en de ware hartstocht voor het leven met geweld wordt weg geknuppeld om u verder dom en slaafs te maken, dacht ik nog eens een poging te doen om u ongevraagd te vermoeien met mijn hobby.

Zoals eerder beschreven een hobby welke begonnen is in 2006 en samen met mijn BDE mij hebben omgevormd tot een ander mens. Dit heb ik geprobeerd te verwoorden via uitspraken en gedachtes.

Een stukje tekst van mijn nog in ontwikkeling zijnde website:

“Omdat ik deze gedachten slecht kon verwoorden ben ik opzoek gegaan naar uitspraken en gedachten welke resoneren met de gevoelens welke ik op dat moment beleefde. Dit is begonnen in 2006, en gaat tot op de dag van vandaag door. Ook ben ik sinds ongeveer mijn veertigste enorm veel gaan lezen (en documentaires gaan kijken) over het functioneren van de geest en welke krachten dieper verborgen zijn dan de eerstelijnsgedachte. Heb geleerd hoe het bewust- en onderbewustzijn onafhankelijk zijn, en samenwerken, en hoe hier mee om te gaan. Mijn persoonlijke ervaringen hebben hier een grote rol in gespeeld. De ervaring (BDE) dat de geest meer kan zien dan het ziet, dat de geest meer kan dan het meestal doet. Een kracht die we allemaal bezitten, maar ons niet meer wordt geleerd te gebruiken. Ik heb het geluk mogen ervaren dit te mogen zien en te gebruiken, alleen te positieve. Een pagina over de Bijna Dood Ervaring (BDE) is in de maak en zal ter zijner tijd hier worden gepubliceerd. Wel kan ik u al beloven dat het niet gaat zoals vele denken en leven om uw en mijn “ikje”. Deze valse haast collectieve gedachte leidt u alleen maar af van het werkelijke, het afleiden en zelfs misbruiken van uw geest”.

Misschien, heel misschien kan één van die uitspraken (welke ik regelmatig zal plaatsen) u naar binnen brengen bij uzelf en u laten zien dat alleen wijzelf kunnen en moeten veranderen als we de wereld voor ons mooier, maar vooral liefdevoller mogen en kunnen maken. Maar eerst deze video, voor mij één van de belangrijkste herkenningen:

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties