×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
En het regent weer eens emmers met water.


 

Vanmiddag was het zulk mooi weer. Ik keek en vroeg mij af of ik mijn ja en bodywarmer aan zou doen of alleen mijn jas. Ik heb namelijk wat pijn aan mijn schouders en een beetje extra warmte kan geen kwaad momenteel. Ik besloot om dat dus niet te doen. Maar wat ik ook vergat was de regencape van zoonlief. Nauwja zo hard zou het toch niet lopen dacht ik. Het is al de hele dag mooi weer......

 

Ik ging dus snel naar school en nog ver voor ik op school was kwam het met bakken uit de hemelsluizen storten. We hadden weer een ware stortbui op onze spreekwoordelijk pet. Ondertussen ben ik wel wat gewend hier en ben ik hier dus ook niet meer verbaasd over. Gelukkig had ik wel mijn hoedje op gedaan. Deze beschermt in de eerste instantie misschien wel mijn haren maar mijn hoedje zorgt er nog meer voor dat mijn bril niet te nat word. Het is anders veel te gevaarlijk om veilig te fietsen.

 

Onderweg stop ik nog even mijn tasje in de fietstas want zo'n stoffen ding is ook heel snel doorweekt en aangezien daar mijn communicatiemiddel en fototoestel (telefoon) in zit ben ik daar voorzichtig mee. Goed ik ga door, zet de versnelling een paar tandjes hoger en fiets zo snel als ik kan naar school. Natuurlijk wel alle veiligheids- en verkeersvoorschriften in oog houdend. Meer nat dan droog  kom ik aan op het schoolplein.

 

Mijn hoedje en broek zijn al aardig nat en omdat mijn jas nog niet helemaal doorweekt is besluit ik dat deze uitgaat. Zo blijft deze nog een beetje droog. Ik sta onder een boom te wachten. De boom houd mij nog droog. Totdat deze boom toch ook te nat raakt en de natuurlijke paraplu gaat lekken. Hierop besluit ik om onder het afdak van de school te gaan staan. Dat is eigenlijk maar een klein plekje waar je met nog niet eens één klas, een paar juffen en ouders kan staan. Maar goed ik moet zo nog naar huis en dan wordt ik als nat genoeg.

 

Uiteindelijk komt zoonlief er aan. Met zijn jas aan en de capuchon op zijn hoofd. Ik heb hem snel overgepakt en in de fiets gezet. Mijn jas in de fietstas en mijn tasje in de tas van zoonlief. Snel maken dat we weg kwamen want ondertussen was het opgehouden met hard te regenen. Het ging namelijk nog een drupje harder. Voor ik ook maar twee straten uit was kon ik mijn blouse uitwringen en mijn broek als dweil gebruiken.

 

Zo snel als ik kon ben ik naar huis gegaan maar dat is toch nog een leuk eindje fietsen. Zo'n 20 minuten als ik niet snel fiets. Gelukkig bleef het zoonlief deze reis bespaard dat hij door en door nat was hoewel hij niet helemaal droog gebleven is. Ook bleven zijn schoenen droog. Daar was ik helemaal blij mee zeker omdat deze schoenen nu niet in één nacht droog zijn. Met mijn schoenen is het een ander verhaal en ik ben dan ook blij dat ik twee paar schoenen heb. Zo kan ik morgen tenminste met droge voeten uhhh schoenen (oké allebei) naar school.  

 

Toe we uiteindelijk thuis waren stopte het al bijna met regenen dus......

 
 expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts