×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Extra geld of liever in natura?

Extra geld of liever in natura?


Vandaag een klein blog met en paar tips om extra inkomsten te krijgen. Het lijkt namelijk makkelijk om zomaar wat extra te verdienen maar mijn ervaring is wel dat je heel goed moet opletten wat je precies doet.

Laat je kinderen werken!

Dat is een heel goed idee! Zou je denken maar er zit een hele grote adder onder het gras. Zeker als het om de toeslagen gaat. Verdienen jouw kinderen (samen) meer dan een bepaald bedrag per jaar extra (exclusief de zomervakantie baan) dan mag je gaan terug betalen. LET DUS OP!!

Mag ik geld overmaken?

Nog zoiets wanneer je in een uitkeringssituatie zit. Vanuit de gemeente mogen ze vragen om je bankafschriften in te zien. Ze mogen zelfs vragen om deze te kopiëren en in te leveren. Ik heb dat laatste standaard geweigerd en gelijk aangeboden om een afspraak te maken om zo de bankafschriften van de afgelopen 3 maanden in te zien. Ze mogen een kopie van het eerste en laatste afschrift maken en in hun administratie (jouw dossier) bewaren. Ook mogen ze een kopie maken van iets wat hun opvalt.
Ik heb een keer iemand geholpen die niet kon pinnen in Oostenrijk. Zij maakte een groot bedrag over en ik zou via een Western Union transactie geld naar haar doorsturen. Van mij moest zij er wel bij vermelden dat dit ten gunste was van haar voor Western Union. Ik heb dus wel de afschriften en WU papieren bewaard om te bewijzen dat het was om door te sturen naar haar. Natuurlijk heb ik dit bedrag op dat kantoor gepind. Gelukkig heb ik geen controle gehad binnen die drie maanden.
Daarnaast kan de belastingdienst ook vragen gaan stellen en wanneer het te veel is dit als inkomsten gaan zien. Dan ben je zuur en moet je ook gaan betalen.

Contant bijverdienen.

Ik hoef niet te zeggen dat zwartwerken onverstandig is. Om nu te zeggen niet doen gaat mij ook een beetje te ver. Mijn man hield zijn hobby betaalbaar door de pc's die hij in elkaar zette ook weer te verkopen. Deze zette hij dan af en toe op internet en zo bleef zijn hobby leuk. Soms had hij met bepaalde hardware heel veel geluk en vond hij dure en nog goed werkende spullen. Soms trok hij letter wat uit de schrootbak op zijn werk. Mijn man werd er gelukkig van wanneer hij hardware die stuk was weer aan de praat kreeg.

Testen voor een vergoeding.

Er zijn bedrijven die mensen zoeken om producten te testen. Dit kan heel divers zijn. Van eten en drinken proeven, verzorgingsmiddelen testen schoonmaakmiddelen testen tot waarschijnlijk nog meer. De vergoedingen zijn heel divers. Zo krijg je voor het één een VVV bon en bij een ander mag je het product houden. Je wilt immers geen geopende verpakking shampoo terug krijgen. Soms zijn er wel fabrikanten die het geteste product echt terug willen.

Mysterieshoppers.

Hoe dit precies werkt weet ik niet precies maar je kunt ook shoppen voor bedrijven die willen weten hoe hun personeel is of voor bedrijven die winkels testen. Je moet altijd je bonnetjes bewaren zodat je je geld terug kan krijgen. Ik zou zeggen wil je weten hoe het werkt, zoek het even uit.

Gratis proefmonsters

Tja of ik hier nu echt gelukkig van word? Nee. Vaak gaat het om hele kleine verpakkingen waarbij de verpakking groter is dan de inhoud. Die kleine proefmonstertjes die je bij een drogist krijgt sla ik tegenwoordig liever af. Ik vind het zonde van de verpakkingsmaterialen en ik gebruik het toch niet. Ik heb wel een keer een lading tandpasta testtubetjes gehad. Het is alleen jammer dat hier vlokjes inzaten die op plasticstukjes leken dus besloot ik om ze weg te gooien. Puur om het milieu te sparen. Op beurzen kun je ook wel eens leuke monstertjes vinden. Zeker op de 9 maanden beurs en de huishoudbeurs. Ik ben daar 1x geweest en ik heb best wel leuke dingen binnen gehaald. Ja je moet ook durven vragen en dat ontbreek er mij nog wel eens aan.

Vragenlijsten en mails

Daarnaast zijn er ook nog die sites waar je door mails te lezen geld kunt verdienen. Je moet enorm veel doen om ook maar een klein beetje geld te verdienen of om ook maar één leuke VVV bon of andere bon te lezen. Of vragenlijsten in te vullen, daar kun je ook geld mee verdienen of een vergoeding in de vorm van een cadeau kaart. Voor je jezelf inschrijft is het wel verstandig om eerst van te voren na te gaan op welke manier de vergoeding uitgekeerd wordt en of dit past in jouw financiële situatie.

Nog een paar manieren

De plaatselijke gemeente heeft doorgaans een armoede beleid. Zit je onder een bepaalde grens dan kan het zijn dat je recht hebt op verschillende regelingen. Lukt je dat niet kun als je lid bent van een kerk ook daar terecht om te vragen voor hulp. Wij hebben dat gedaan. Ik ben lid van een kerk en onze zoon ook. Vlak voor kerst kregen wij altijd een kerst pakket met wat extra geld. Afgelopen jaar heb ik gezegd dat ik het geld niet wilde omdat ik het financieel goed kan redden. Wat ze dan met het kerstpakket zouden doen wist ik nog niet. Ik had er ook niet meer op gerekend en was blij verrast dat ik wel het pakket met een kaart kreeg. Dus zonder geld, gelukkig.

Goedkoop boodschappen doen.

Ik heb zelf nog een boodschappen tip: De lidl heeft vaak vlees met korting die nog iets langer dan dezelfde dag houdbaar zijn. Althans in de lidl waar ik kom. Hier zit dan 30% korting op of iets meer als ik mij niet vergis. Het is wel slim te weten wanneer dit vlees wordt afgeprijsd en dan op tijd je slag te slaan. De meeste supermarkten geven de korting pas op de datum zelf.
Tempé is een goedkope vleesvervanger.

Gratis eten via Facebook.

Tip van Encaustichris: Er zijn groepen op facebook waar je gratis teveel gekookt eten op kunt halen. Er zijn groepen die vergoedingen niet toestaan. Wanneer je dus lid bent van facebook en er is zo'n groep bij jou in de buurt actief kun je dit proberen. Zowel om het geen wat je toch teveel gekookt hebt weg te geven maar ook als je echt niks hebt om te eten.
Een paar steekwoorden zijn:
Gratis af te halen
voedsel op de plank
Prakkie over.

Letovers app.

Mirelle-crea met kids heeft de tip van een app. Toogoodtogo. Deze app is tegen verspilling en geeft aan als er in een winkel leftovers zijn. Deze kunnen dan voor weinig geld mee. Hoe het precies werkt mag je zelf uitzoeken of vragen aan diegene die dit wel weten. Update: Myranda heeft hier een blog over geschreven. Dank je wel voor de link in je reactie. Zodra ik het goed voorelkaar krijg zet ik het netjes in een content van yoors nu eerst alleen de link. Enigma had hier al eerder een blog over geschreven. Dus bij dezen staat ook haar blog hier in.

Helpen jullie mee?

We kennen allemaal we de voedselbank, kledingbank en voor huisdieren is er tegenwoordig ook zoiets. Ook kennen we de toeslagen en de stichting leergeld. Weten jullie andere dingen deel de dan. Dit kan door een blog toe te voegen onder dit blog of via een gewone reactie. Met en zonder link. Dan zal ik kijken hoe of ik dit blog verder kan uitbreiden. Ik heb alleen maar algemene dingen genoteerd maar er zullen zat meer initiatieven zijn die hier waarschijnlijk ook in passen. Natuurlijk mag je deze pagina delen. Wie weet help je er iemand buiten yoors wel mee.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties