×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Hulp nodig bij bloggen? Ik wil het juist alleen kunnen doen.


O help weer iets nieuws

Toen ik vandaag na de nieuwste update van yoors inlogde schrok ik. Ik kon nergens meer vinden hoe ik een blog moest gaan maken. Ik keek in mijn eigen profiel, misschien zou het daar weer te vinden zijn. Niks! Ik kon het sowieso al niet op de homepage terug vinden dus dat was heel vervelend en nu kon ik NERGENS!!!! meer vinden waar ik een blog moest gaan schrijven. Even dacht ik nog dat er een bug in was geslopen en dat het wel weer goed zou komen maar niks was minder waar. Ik keek bovenin de pagina en vond een blog wat vooraan in de carrousel stond dus besloot ik die eerst te lezen. Ik begreep het even niet zo snel maar uiteindelijk na veel zoeken kwam ik er uit. Nu moet je eerst een zoekterm in typen in een zoekvenster/zoekbalk voor je kan beginnen aan een blog. Buiten dat ik eerst mijn blog schrijf en daarna pas de trefwoorden ga bedenken is deze manier van bloggen niet echt handig voor mij. (Onderaan mijn blog heb ik het in stappen uitgelegd wat je moet doen voor je iets kunt poosten)

Voor ik verder schrijf....

Voor dat ik verder ga schrijven wil ik eerst een paar dingen duidelijk maken. Als eerste is het niet de bedoeling om yoors af te kraken. Absoluut niet. Daarvoor schrijf ik veel te graag hier en ik ben mij er ook van bewust dat verbetering noodzakelijk is. Ook kan het zijn dat ik een paar dingen gemist heb de afgelopen dagen omdat ik zelf heel erg druk ben met schilderen. Toch wil ik proberen om opbouwende kritiek te geven. Ik schrijf ook met een doel namelijk. Dat is om autisme een stem te geven. Mensen met autisme hebben moeite met veranderingen en ik weet dat er hier mensen bloggen die (ook) autisme hebben. De kans dat ik autisme heb is best wel aanwezig hoewel ik geen diagnose heb. Wanneer je dan ineens niet meer de vertrouwde plek terug kunt vinden waar je normaal gesproken je blogs schrijft dan is het niet altijd makkelijk om te gaan zoeken.

Helpen door voor te bereiden.

Om ons te helpen met dit soort verbeteringen, zoals jullie ze zien, zou het fijn zijn om dit van te voren aan te kondigen via een blog wat dan helemaal bovenin de pagina staat, in de carrousel, die meerdere blogs laat zien als je naar links of rechts klikt. Een mooie titel zoals: "verandering van bloggen op komst" is een pakkend. Dat zou mij aanzetten tot lezen. Met behulp van een screenshot laten zien wat er veranderd en dan aangeven waar we moeten beginnen met schrijven of een blog/post opzetten zou heel erg helpen om zo gewoon te kunnen beginnen zonder om hulp te moeten vragen. Mensen met autisme zijn vaak beelddenkers, dat houdt in dat woorden soms niet voldoende zijn om dingen uit te leggen. De screenshot die in het blog staat is niet helemaal duidelijk. Makkelijker was het om een zoekterm in de bewuste zoekbalk te zetten. Misschien klinkt het wel allemaal zeurderig dan spijt mij dat en wellicht zijn er genoeg mensen die het wel allemaal snappen maar ik had er wel even moeite mee. Gelukkig lukte het en durfde ik ook verder te gaan maar voor wie daar moeite mee heeft kan dit een drempel zijn. Om eerlijk te zijn wil ik ook gewoon mijn weg kunnen vinden zonder iemand om hulp te moeten vragen.

Hoe werkt het nu precies?

Voor wie het nog niet gevonden heeft hoe je start met een blog te schrijven in de nieuwe stijl, je begint zo:

  • Kijk helemaal boven aan de start pagina van yoors zelf, (dus niet jouw eigen pagina) onder de blauwe balk met een paar icoontjes
  • hier staat een zoekbalk met een # typ daar een onderwerp in
  • druk op enter
  • scroll een beetje omlaag, niet te ver.
  • hier kom je weer je vertrouwde icoontjes tegen zoals het toetsenbord, het fototoestel, het vraag teken en de mogelijkheid om een vraag te stellen.
  • klik één van die icoontjes aan
  • je komt nu weer op je vertrouwde pagina om je post te maken.

Nogmaals het kan zijn dat deze verandering al van te voren is aangekondigd, dan heb ik (bij wijze van schrijven) niks geschreven. Dit overviel mij gewoon en ik heb echt even moeten zoeken. Ik hoop dat dit alles snel gewend is en dat het weer als van ouds zal gaan voelen.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts