Ik heb geen rijbewijs.

Ik heb geen rijbewijs.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Heb je geen rijbewijs?

Ja jullie lezen het goed. Ik heb geen rijbewijs. Waarom niet? Nou heel simpel. Laat mij een rijbewijs halen en je krijgt gegarandeerd meer ongelukken op de weg. Ik ben er ooit (lees 22 jaar gelden) wel mee begonnen maar ik moest toen een keuze maken tussen een grote reis of mijn rijbewijs.

Reizen of rijden?

Ik was net 18 en ik begon, samen met mijn vader, met rijlessen. Mijn vader was al even bezig en ik dacht van laat ik het proberen. Het gaat mij vast wel lukken. Er was alleen één probleempje, ik had een afwijking naar 1 kant. Of dit door mijn vergroeide polsen kwam of door iets anders weet ik niet maar echt lekker ging het niet. Op een bepaald moment moest ik een keuze maken. We hadden namelijk dat jaar een familie reünie in Canada en het was of Canada of mijn rijbewijs. Ik koos dus voor Canada. Ook om de familie weer te zien en omdat mijn ouders er een bijzondere reis aan vast hadden geplakt. Dat jaar gingen we dus met z'n vieren (mijn ouders, mijn broer en ik) naar Canada.

Het komt wel......

Die rijlessen heb ik dus gelaten voor wat ze (niet) waren en dacht dat ik dat later wel weer zou oppakken. Dat is niet gelukt en achteraf gezien is dat misschien maar beter ook zo. Waar ik later achter kwam dat is dat ik te snel afgeleid was en nog steeds ben. Ik kan soms zomaar even iets over het hoofd zien in het verkeer en stel dat ik een auto onder mijn kont zou hebben is dat natuurlijk levens gevaarlijk. Daarnaast was er de afgelopen tig jaar ook het geld niet voor. Ten eerste omdat ik jaren in de bijstand gezeten hebt (stukje werken aan mijzelf en mijn verleden) en daarna omdat ik al snel zwanger raakte. Maar om eerlijk te zijn heb ik al een jaar of wat geleden besloten dat het voor iedereen veiliger was dat ik geen rijlessen zou gaan nemen.

Het is goed zo.

Heb ik spijt van mijn keuze? Nee absoluut niet! Ik wil niet die verantwoordelijkheid hebben over een auto en dat ik gestrest uit de auto stap omdat ik mijzelf te veel heb moeten concentreren. Ook mijn man was het eens met deze keuze. Ik denk dat hij er niet gerust op geweest zou zijn als ik probeerde mijn rijbewijs te halen en wellicht ....... Nee het was goed zo. Dus als we ergens heen wilde reed hij en ik zat achterin, naast onze zoon. Als mensen er om vragen kom ik steevast ook met het antwoord dat als ze meer ongelukken willen in het verkeer dat ze mijn rijbewijs moeten laten halen. Werkt gelijk om een gesprekje hierover te starten.

Dan maar op de fiets.

Wat alleen soms zo verschrikkelijk irritant is dat is wel de vanzelfsprekendheid die mensen hebben als het om een rijbewijs gaat. "Iedereen" heeft die toch immers? Nou nee dus. Ook zo toen ik net mijn keizersnee gehad had, ze zeiden dat ik geen auto mocht rijden. Ik weet niet meer precies hoe of wat maar het is toch wel gek dat ik niet in de auto mag zitten toch? Gelukkig ging het om een auto besturen. Maar dat niet alleen. Vaak dan denkt me van dat je zo even snel ergens bent maar dan gaan ze er vanuit dat je met de auto bent. Toen onze zoon nog bij Dikkie Dik zat heb ik wel eens gelachen hoor. Dan kwamen mensen uit hun droge comfortabele auto gestapt en o, o, het regende. Je zag ze rennen naar binnen toe. Daar stond ik dus, met een hoedje op tegen de regendruppels op mijn bril zoonlief uit het fietsstoeltje te plukken. Ja we kwamen nu niet echt droog binnen en dan hoor je de automobilisten praten over de regen. Of ze vonden het toch wel knap dat ik met de fiets kwam. Ja hoe moet ik anders? Manlief was op het werk en later was de auto ook stuk en was er geen geld voor een ander.

Een druppeltje hier en daar. Rijden maar?

Ach ik maak mij niet zo druk om een beetje regen. Ik grinnik om de automobilisten die snel uit de auto droog over willen komen en poets mijn bril maar weer eens of stop deze desnoods in mijn zak. Als het even kan wacht ik een droog moment af of kijk ik op de buienradar hoe het er uit ziet. (kijk en dat hadden we vroeger nu niet dus als je ver moest fietsen en je trof een bui had je echt pech tenzij je een regenpak bij je had)Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Het is geen straf om geen rijbewijs te hebben, lekker op de fiets, super gezond ook nog, en beter voor het milieu!
| 04:37 |
Ik vind het ook geen straf het is soms alleen een beetje onhandig. Ik wil nog steeds heel graag een 3wieler bakfiets. Daar kan ik makkelijker boodschappen mee doen.
| 08:36 |
Zonder rijbewijs zou ik mijn werk niet kunnen doen, maar ik pak graag de fiets of de trein voor lange stukken. Geen parkeerkosten en je komt ontspannen aan (meestal).
| 09:50 |
Er zijn zat mensen die hun auto en dus rijbewijs nodig hebben voor hun werk. Er zijn ook heel wat ouders die zonder auto hun kind echt niet veilig op school krijgen. Maar hoe meer je lekker de fiets kunt pakken hoe beter het is. Die parkeerkosten zijn denk ik inderdaad hoog. Nu hopen dat er meer mensen de fiets gaan pakken. Tenzij daar straks ook parkeerkosten voor gevraagd gaan worden omdat we de auto thuis laten. 😉
| 09:58 |
ik vind mijn rijbewijs mijn waardevolste 'diploma'. Denk oprecht dat ik niet zonder zou kunnen. Nou ja, als het moet wel natuurlijk, maar wat zou ik daaraan moeten wennen!
| 07:24 |
Dat is ook heel waardevol en wanneer je gewoon kunt rijden moet je het ook gewoon doen. Stel dat je merkt dat het gevaarlijk gaat worden of dat je door bepaalde omstandigheden geen auto kan of mag rijden dan maak je een keuze.
| 09:08 |
Ik heb er wel één, maar weet dat ik me zonder ook zou redden. Heb een hele tijd, door medicatie, geen auto mogen rijden en ging dan veel met de trein of bus. Het is maar net hoe je er mee omgaat inderdaad. Nu met het warme weer, pak ik ook de fiets hoor. Toch zeker voor de kleine afstandjes. Maar ik geloof goed dat je vaak die vraag zo krijgt waarom je geen rijbewijs hebt. Blijkbaar is dat tegenwoordig een vanzelfsprekendheid..........
| 06:50 |
wel heel goed dat je je verantwoording nam door ander vervoer te pakken. Oké je had geen keuze en voor de veiligheid moest het. De fiets is ook best een fijn vervoersmiddel voor kleine stukjes.
Ach als mensen het hebben over een auto of rijbewijs (en ze kennen mij nog niet echt) dan gooi ik gewoon die van meer ongelukken er in en leg ik uit hoe en wat. Vaak is dat voldoende. 😄
| 09:13 |
Ik heb wel mijn rijbewijs, maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar mijn tweewieler! Daar doe ik vrijwel alles mee, met de kinders in hun zitje, de oudste fietst inmiddels zelf. Wat een vrijheid! Zelfs als de auto voor de deur staat, pak ik veel liever de fiets. Ik zou er eigenlijk eens een blog aan moeten wijden 😆 
| 21:52 |
Je komt ook makkelijker met een tweewieler op veel plekken in je woonomgeving. Even boodschappen doen? Hup op de fiets heb je zo die enen of paar boodschapjes die je vergeten bent. Zou trouwens leuk zijn, blogs over auto of fiets. Of de voors en tegen van de fiets/auto. Zelfs over dat laatste kan ik nog wat meebloggen. Hoewel ik geen rijbewijs heb head mijn man er wel één en hebben we er wel plezier van gehad.
| 22:03 |
Ik heb ook geen rijbewijs 😊
| 21:11 |
😄 
| 21:12 |
Mijn oudste heeft het ook(nog)niet de 2e kon de 18 grens niet afwachten haast
| 20:44 |
Mijn broer heeft zijn rijbewijs ook vrij snel gehaald en mijn man die ging zodra hij 18 was ook aan de gang voor zijn rijbewijs. Mijn man kon ook niet wachten tot hij mocht gaan rijden. De verhalen die mijn man vertelde waren dan ook wel grappig maar dat was zo'n 36 jaar geleden.
| 20:48 |
Mijn broer ook met 18 ik pas met 23
| 20:53 |
Misschien nog eens proberen te halen als de zelfrijdende auto's betaalbaar zijn. ;-) Ik zou niet zonder willen. Ook niet zonder auto. 
| 20:35 |
hihihihi zoiets opperde ik wel eens maar dan moeten ze wel een heel stuk veiliger zijn en moeten er heel veel meer mensen zoiets hebben. Maar ik ben bang dat het dan te lastig gaat worden. Ik ben ondertussen 41. Daarnaast zijn die auto's ook wel heel erg duur en dat geld is er domweg niet.
| 20:38 |
Ik denk ook dat ze schreeuwend duur worden. Aan de veiligheid wordt gewerkt. 
| 20:42 |

Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen