Oplichting via de telefoon?


Let even goed op wanneer je gebeld wordt. Ik had zojuist een of andere Lucas aan de telefoon die beweerde dat hij mij had geholpen om een energiecontract om te zetten.

Sowieso begon het al verkeerd. Hij noemde mij bij mijn verkeerde naam. Ik draag nog steeds mijn eigen naam en niet die van mijn overleden man. (Dat het telefooncontract op zijn naam staat is omdat ik het nog niet om wilde zetten. ) Het luchtalarm gaat dan nog net niet af maar ik vraag mij gelijk af wat ik nu weer aan mijn mouw krijg gespeld. Dus mijn vraag is ook gelijk van waar gaat dit over? Hierop vertelde hij dat hij mij had geholpen om een energiecontract om te zetten. Nou nee dus. Het verraderlijke was wel dat hij heel vertrouwelijk wilde doen met bij zijn introductie de vraag te stellen of ik hem nog kende.

Daarnaast kan ik zelf wel een energiecontract omzetten en lukt dat mij niet dan vraag ik wel hulp aan de mensen die ik hiervoor kan inschakelen. Maar het meest bizarre was dus wel dat hij gelijk begon met het verhaal of ik hem nog kende. Nu mag ik wel slecht met namen zijn maar wanneer een of andere Lucas, (Jan, Piet, Klaas Mina Miep Joanneke of wie dan ook) dit soort sprookjes (of moet ik zeggen nachtmerries) uit kraamt slaan bij mij alle alarmbellen aan. gelijk op vol vermogen.

JULLIE HEBBEN GEEN ENERGIECONTRACT VOOR MIJ VERANDERD!!!!!

Nog even werd er gevraagd of bij de nuon mijn contract had lopen waarop heel duidelijk nee zei. Hierna werd er anders gereageerd en de telefoon werd neergelegd. Ik ben er vanaf, althans van dat telefoontje dan. Stelletje mafketels. Je zal er maar intrappen. Er zijn genoeg mensen die hier zo onzeker van worden en niet weten wat ze moeten doen.