Wat ik van de nieuwe update vind.


De nieuwe update is er.

Goed de nieuwe update is net uit en ik ben aan het proberen hoe het werkt. Ik begrijp dat hier enorm veel werk in is gestoken. Er is wel wat geluisterd naar de kritiek van een paar weken geleden maar om eerlijk te zijn vind ik het niet echt een verbetering. Tja waarom dan niet? Laat een paar punten noemen waar ik echt tegen aan loop.

De reacties.

Het reageren. Wat ik echt ontzettend jammer vind is dat het reageren totaal veranderd is. Ik vind dit systeem van reageren een verslechtering. (sorry maar zo ervaar ik het)
1)Je kunt niet meer een waardevolle reactie geven op het blog wat gemaakt of geschreven is. 260 tekens, (inclusief punten, komma's en spaties) is wat mij betreft te weinig om een waardevolle reactie te kunnen geven.
2) je kunt niet meer normaal een reactie onder een reactie geven en daarin verder gaan tot meerdere reacties. Hierdoor ontstond wel eens een waardevol gesprek.
3) je krijgt niet meer automatisch een seintje in je inbox wanneer er een reactie op je blog gegeven is of wanneer er iemand op jouw reactie geantwoord heeft. Ja tenzij je iemand tagged of wanneer je getaged wordt maar gaat dat niet af van je schrijftekens in de reactie?
4) Alle reactie van voor de update zijn niet meer fatsoenlijk te lezen en alle gesprekken zijn verprutst die hierdoor ontstonden. Het is niet meer te lezen.
5) We krijgen geen punten meer voor de reacties die we geven en krijgen op een blog.
6) Ik kom via de inbox niet meer makkelijk bij een reactie die ik geplaatst heb wanneer er een antwoord op terug komt.

Het pluspunt is wel dat je niet hoeft te betalen om een reactie te geven.

Upvote systeem

Omdat het upvote systeem gaat veranderen verander ik deze alinea. Ik hoop dat het upvote systeem beter gaat worden en dat laatste upvoter inderdaad ook yps gaat krijgen.

De homepage

De vragen staan als eerste helemaal bovenin. Niet in kleine vakjes of ruimte besparend maar de lijst is ontzettend lang! Zo lang en onoverzichtelijk dat ik de weg kwijtraak op de beginpagina. Ik heb dit dus maar ingevouwen voor het mij te veel duizelt. Daarnaast zie ik te veel oude blogs naar voren komen zodat ik niet meer zo makkelijk bij de nieuwe blogs kom.

Het bloggen zelf?

Een blog heb ik hier nog niet gemaakt. (ja nu maar echt uitgebreid nog niet) Ik moet eerst even kijken hoe het allemaal werkt maar het is allemaal wel heel veel in één keer veranderd. Ik weet niet of ik dit wel leuk vind. Het concept van de vorige yoors sprak mij meer aan dan hoe het er nu uitziet. Ik geloof ook nooit dat het systeem terug gedraaid gaat worden want laten we eerlijk zijn, eens houd het geld wat er in gestoken kan worden ook op. Henkjan kan niet blijven plukken van het geld wat hij verdient heeft met de verkoop van zijn bedrijf. Dat is ook een feit. Zeker wanneer mensen heel veel yps verdienen en laten uitbetalen. Ik vind het ergens wel jammer dat ik op deze manier niet meer zo snel yps zal verdienen om de goede doelen te steunen. Gaat het mij om de yps? Nee het geld wat hiervan gemaakt kan worden zal ik niet missen want ik liet (en laat) het niet uitbetalen. De yps die ik binnen krijg blijven voor de goede doelen bestemd.
Maar hoe ik dat ga doen met het bloggen weet ik nog niet helemaal zeker. Het platform hier was heel mooi. Zeker door de manier van reageren op elkaar en dat mis ik nu, ben ik kwijt. Ik hoop echt dat daar wel wat aan gedaan kan worden want dat maakte yoors zo gezellig en aardig. Nu kan ik alleen nog maar korte en weinigzeggende reacties geven.

Mijn posts

Dan kijk in naar mijn posts. Ook daar zijn veranderingen die niet in het voordeel zijn voor het overzicht houden. De antwoorden die ik gegeven heb op andere (posts) staan levensgroot als tegels tussen mijn blogs! Ja ook hier heb je wel een handige tool voor maar het is zo onoverzichtelijk. Het is echt geen feestje om nu in mijn posts te gaan kijken hoe dat er uit ziet. Ook nodigt dit dus niet uit tot reageren. Wanneer dit in mijn inbox terug zou komen dan is het nog te overzien. Zeker op de manier zoals in de vorige versie van yoors.

Zou ik hier zo gestart zijn zoals het nu is?

Zou ik met yoo.rs begonnen zijn als het er uitzag toen ik hier begon met schrijven? Nee. Sorry maar ik zou de weg kwijt geraakt zijn en misschien een beetje een paar mensen gevolgd hebben zo af en toe en het daarbij gelaten hebben. Ga ik nu weg? Voor als nog ben ik dit niet van plan. Ik geef niet zomaar op maar om nu ontzettend veel te gaan schrijven? Nee. Daar vind ik yoors zoals het nu is niet echt uitnodigend toe. Sorry, dat spijt mij om te moeten zeggen. Zeker ook omdat Henkjan hier wel blij me is. Hij heeft deze site opgezet en opgebouwd in de afgelopen jaren. Dan komt er een nieuwbie die nog maar een paar maandjes meedraait en die kraakt zijn site af. Tenminste dat zou zo binnen kunnen komen. Ik ga voorlopig afwachten hoe yoors zich ontwikkelt.