Buurtstation Baarn

Buurtstation Baarn


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In 1969 verhuisden wij vanuit Enschede naar Baarn toe. Wij werden bijna 'buren' van Juliana en Bernhard zei mijn vader altijd en dat klopte ook wel een beetje. Tussen het huis waar wij woonden en Paleis Soestdijk stond alleen maar het Baarnse Bos. Wij woonden in het Buurtstation van Baarn. Het station waar nu Restaurant De Generaal in zit.

Ik ben opgegroeid met het spoor. Mijn vader kwam te werken in Hollandse Rading en moest dus een woning in de buurt hebben. Een gezin met 7 kinderen vraagt om veel woonruimte. Het Buurtstation voldeed daar aan.

Rechts een foto uit midden jaren zeventig van de vorige eeuw. Het is duidelijk dat ik deze foto nooit kan hebben genomen. Wat dat lieve joch, ja dat ben ik dus!
Vroeger lag pal langs het spoor volkstuintjes en mijn vader onderhield deze waar ik zit. In mijn beleving was dat best eng. Je moest vlak langs het spoor lopen om de tuin te kunnen bereiken. Was wel een mooie tijd.
Op de foto is misschien te zien dat de Nederlandse Spoorwegen niet veel tijd en geld stak in onderhoud van het pand.

Toen wij er kwamen wonen zat Van Gend en Loos op de begane grond. Later zijn daar nog verschillende bedrijven in gekomen. En het heeft ook nog leeg gestaan toen konden wij er onze tafeltennis tafel in kwijt.

Vanuit het huis konden wij zo het spoor zien liggen waar de niet nodige wagons werden neergezet. Soms werd er vergeten om de wagons op de remmen te zetten. Dan probeerde wij die wagon  al duwend in beweging te krijgen. En meestal slaagde wij daar ook in. Nu je daarover nadenkt vraag ik mij steeds weer af waarom mijn vader en moeder dat niet hadden verboden. Of zouden we het stiekem hebben gedaan? En ik was zo'n lief jochie.

Die oude treinen die hebben wel wat. Er kwam daar altijd van alles langs. Ook was het erg druk. We hebben auto's onder treinen zien eindigen (1 enkele keer dodelijk), zelfs een keer een bus, daarvan werd de voorkant er van af gereden, we hebben auto's het spoor in zien vliegen omdat de overweg in een bocht lag en nog steeds ligt. Dan werd je gelanceerd wanneer je er wat te hard over heen ging.

Nu woon ik er al lang niet meer. Mijn vader broer en zus zijn inmiddels overleden. Life goes on. Maar denk nog graag terug aan dat huis en wanneer ik er wel eens langs rijdt, mijn moeder woont nog steeds in Baarn, bedenk ik me dat ik er graag nog wel eens boven zou willen kijken.

Het schoffie op station Baarn!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goh. Zie ik net mijn ouderlijk huis in het NOS Journaal voorbij te komen.
| 18:21 |
wat bijzonder! Ik heb de eerste 19 jaar van mijn leven in Baarn gewoond en ken het pand wat nu De Generaal is, dus ook wel. 
| 14:39 |
Wat een leuke blog hebt het met plezier gelezen.
| 21:22 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen