×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Voldoende slaap en afslanken

Voldoende slaap en afslanken


Ja!!! Kwalitatieve slaap heeft invloed op het afslanken.

Te weinig kwalitatieve slaap vertraagt de stofwisseling, je krijgt minder energie waardoor je minder actief wordt. Slaapgebrek leidt tot meer honger, waardoor je snel meer gaat eten. Als je nu gaat denken van ongezond te kunnen gaan eten en voldoende slapen, dan heb je het mis.

Van slapen alleen zal je uiteraard niet afvallen. HELAAS ;-) Mocht het zo makkelijk zijn .....

Er wordt algemeen gesteld dat 8u slaap per nacht nodig is. Maar daar zit nog een feitje achter die niet vermeld wordt: Zorg niet alleen voor voldoende uren slaap, maar ook voor kwaliteit van de slaap!

Heb ik zelf persoonlijk ondervonden.

Ik had meestal wel 8u geslapen, maar op de verkeerde moment. Na het aanschaffen van een stappentellers/hartslagmeters die ook je slaappatroon meet bleek dat ik pas op de ochtend in mijn diepe slaap ga. Ik moest om 6u opstaan, ik had die diepe slaap nog niet gehad.
Resultaat: moe opstaan, moe gaan slapen, gans de dag door moe zijn en totaal geen fut om iets deftig uit voeren.

Nu ik ga doorslapen, ben ik weer volle energie en goesting om de dingen te doen, en ....ik val weer af!! Gedaan met die hongertjes en goestingskes 's avonds.

Dus, niet alleen het aantal uren slaap is belangrijk, maar ook de kwaliteit van je slaap !!

Wil je me volgen? Via deze link kan je je aanmeldenKlik op de + Volgen knop

Wil je zelf artikelen schrijven op Yoors? Dat levert je punten op (Yp) die geld waard zijn! Ook reacties op jouw artikelen en reageren op de artikelen van anderen bezorgen je Yp punten. 10.000 Yp levert je 10 Euro op. Geïnteresseerd? Meld je dan nu aan via de knop rechtsboven in de donkere balk.

Bij aanmelden krijg je direct al een bonus van 125 Yp.
Katrien
Daar heb je gelijk in. En terwijl je slaapt, kan je ook niets eten :)
14-11-2017 20:08
14-11-2017 20:08 • Reageer
Stefanieke
Maar teveel slaap is dan ook niet goed ;)
28-04-2017 14:37
28-04-2017 14:37 • Reageer
Vicky
Ik.yeb een stappenteller op mijn telefoon, welke meetje slaapactiviteit dan?
28-04-2017 09:38
28-04-2017 09:38 • 1 reactie • Reageer
Bodycoach
Ik heb een CUBOT V2
28-04-2017 09:53
28-04-2017 09:53 • Reageer