×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Rust, reinheid en regelmaat

Rust, reinheid en regelmaat


Vrijwel mijn hele leven heb ik veel structuur ervaren. Ik merkte al jong dat dit voor mij heel erg goed werkt. Op deze manier heb ik duidelijkheid en weet ik waar ik aan toe ben. Met de komst van mijn dochter werd dit nog sterker, want ik geloof in het principe van rust, reinheid en regelmaat: de 3 R's. 

Met de komst van mijn mooie meisje werd het leven toch wel wat anders: ik ging meer af op mijn gevoel als het om haar ging. Want je kan alles proberen op de klok te doen, maar kinderen werken niet altijd zo. Ik luisterde naar haar behoefte: bij honger kreeg ze een fles, bij een vieze luier kreeg ze een schone en ik gaf haar veel liefde en aandacht.  

Twee dagen na haar geboorte meende ik te zien/aan te voelen dat zij erg gevoelig is voor prikkels. Ze ging niet slapen als er nog geluid of beweging in haar buurt was. Mijn conclusie: slapen doet ze maar in bed. Altijd, geen uitzondering daar, tenzij ze ergens in slaap viel. Wat ook eigenlijk nooit gebeurde, want de prikkels bleven maar binnenkomen waardoor de slaap geen kans kreeg. Niet in haar wandelwagen, niet in de box en ook niet in de auto. Soms moest haar middagslaapje even uitgesteld worden, maar daar kon ze ook niet tegen. Ze wilde dan écht slapen en wel in haar bed. 

Inmiddels is zij alweer een stuk groter, haar gevoeligheid voor prikkels is gebleven. Ze valt nog steeds niet in de auto of op de bank in slaap. Als het geluid van de tv in de woonkamer te hard staat, kan ze niet slapen en haar slaapkamer moet echt donker zijn. Het gaat niet altijd vanzelf. Door haar de 3 R's te bieden, is het wel duidelijk en overzichtelijk voor haar. Als ze uit haar ritme is, is ze een stuk minder makkelijk in de omgang. 

En mama? Die doet het eigenlijk ook best goed op alle structuur en duidelijkheid. Zij weet ook graag waar ze aan toe is, slaapt op dezelfde manier en leeft het meest relaxed op de Rust, reinheid en regelmaat!