Druk druk druk

Druk druk druk


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ken je dat?

Dat gevoel dat je alleen nog maar druk druk druk bent?

En dan vooral voor anderen en een beetje voor jezelf?

Dàt dus!

Gewoon altijd druk, tot dat je zo iets hebt van, en NU niet meer!

Dus...ik heb weer ( opnieuw) leren 'nee' te zeggen, of als ik twijfel; 'ik moet er eerst even over na denken, je hoort het nog van me'.

die laatste is heel erg handig, vooral als je ergens onderuit wilt komen of als je echt twijfelt.

En het is niet dat ik nu maar klakkeloos overal  'nee' op zeg, maar ik denk wel eerst even na voor ik in iedergeval  'ja' zeg.

- Wie vraagt is degene die me wat vraagt, doet deze persoon ook ooit eens iets voor mij?

Nee? Dan is mijn antwoord ook 'nee'.

Zo, dat ruimt al heel wat op! :)


_ En... heb ik tijd om iemand te helpen?

Ligt er niet genoeg thuis op mij te wachten?

Is er niemand anders die je kan vragen?

He!

Lekker hoor....'nee' zeggen!


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik maak het mezelf tegenwoordig graag wat makkelijker! bv met de strijk, diepvries groenten ipv de 'verse' versie, ...
| 23:26 |
Ook dat helpt idd :)
| 22:03 |
IDD !!! het is even wennen om nee te zeggen, maar je doet jezelf er wel een heel groot plezier mee!
| 16:06 |
Klopt, het lucht ontzettend op!
| 17:02 |
Soms moeten dingen en kun je er niet onderuit, maar verder heb ik ook wel geleerd om niet altijd 'ja' te zeggen omdat ik geen 'nee' durf te zeggen, dan verdrink je op een gegeven moment.
| 10:47 |
Dat idd ja. En maar trekken en zuigen. En nu gewoon even niet meer. Tenzij het om wat belangrijks gaat natuurlijk.
| 17:03 |
Ik kan me helemaal vinden in de reactie van Schorelaar. Mijn generatie is gewoonlijk druk druk druk met mantelzorg voor onze hoogbejaarde ouders (die laat je echt niet aan hun lot over) of oppassen op kleinkinderen (wetende dat je kinderen met z'n 2en moeten werken, omdat de gouden tijden van 'kunnen leven van 1 salaris' voorbij zijn).
Met een beetje geluk heb je zowel kleinkinderen als ouders.
| 19:39 |
Maar het is toch te gek dat er zo op je geleund wordt, ik werk 36 uur in de week en heb daarnaast ook nog een leven, maar die wordt bepaald door dat anderen niet weten waar ze anders terecht te moeten,.....en ik dan?
Ik heb nu ander hulp voor ze gezocht zodat er minder geleund wordt op me.
| 17:12 |
Cultuurverschil zal ongetwijfeld onze uiteenlopende standpunten beinvloeden:
Onze samenleving is minder individualistisch dan die van jullie in NL en families zijn hier hechter. Ik ben blij dat ik de mantelzorg voor mijn moeder tot aan haar overlijden heb kunnen doen en dat ik haar niet in een zorginstelling heb hoeven laten opnemen. Mijn kleinkinderen zijn inmiddels grotendeels volwassen en wanneer er achterkleinkinderen komen, zal ik die graag en met veel liefde verzorgen, totdat hun grootmoeder met pensioen gaat.
Intussen ben ik nog mantelzorger voor mijn tante (87 en kinderloos). Dat is bij ons normaal.
Wij kennen geen 36urige werkweek: tot mijn pensioen (2012) heb ik 40 uur gewerkt en ik had 'ook nog een leven': o.a. veel gereisd.
| 17:33 |
Klopt maar niet altijd gemakkelijk. Laatst zei m'n man tegen onze zoon dat er opa's en oma's overspannen zijn van het oppassen op hun kleinkinderen. Zoon vond dat je ook Nee moest zeggen als het niet uit kwam waarop mijn man vroeg : en jij denkt dat het altijd uitkomt als we Ja zeggen? Soms weet je ook hoe klem de ander zit.
| 18:41 |
Ja dat is het probleem ook juist. Bij mij ook. Ik doe veel omdat een ander niet weet wie ze anders moeten vragen, maar wat hebben ze er aan als ik straks overspannen thuis zit ofzo. Ik heb wel geholpen met nieuwe hulp zoeken.
| 17:05 |
Ja dat is een goede aanpak, zo krijg je ook geen spijt als je te snel ja hebt gezegd ;)
| 18:28 |
ja idd
| 17:13 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen