×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Hoe leuk kan taal zijn 12

Hoe leuk kan taal zijn 12


Vandaag zomaar een losse greep uitspraken.


Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Ik snap dat we moeten riemen met wat we hebben. Het is dan natuurlijk wel fijn als je weet wat voor mogelijkheden je hebt. Daartoe heb ik gekeken wat we kunnen doen met de riemen die we hebben. Ook belangrijk om te bekijken tot hoever we hoever nog kunnen gaan. Dat kan risicovol zijn, met gevaar van leven tot dood.

Het is zaak je koelkast in de gaten te houden. Voor je het weet lopen de tomaten en komkommers op te rotten in je koelkast. Met pannen moet je ook oppassen. Je mag metalen pannen nooit in de koelkast of de diepvries zetten want dan komt er een bepaalde condens vrij.

Als het buiten vrieskoud is moet je bij binnenkomst eerst ontvriezen. Soms zijn je handen dan zo ijskoud dat ze niet meer kunnen ademen. Als iemand even een kampvuurtje aan kan zetten kunnen we ons straks lekker opwarmen.

Sommige mensen zijn ware rekenwonderen: Hoeveel is negen gedeeld door 300? Antwoord: 12,50, o nee, andersom. Dat moet je trouwens niet aan mij vragen, ik ben geen geldhond.

Wij zijn benieuwd welke van de twee nieuwelingen het geworden zijn want één van de twee nieuwelingen mag blijven. Die nieuweling kan zich dan bij de oudlingen voegen.

Ik ben geen moreelridder maar ik maak nu eenmaal foute keuzes in mijn woordenschat. Tot slot zal ik proberen nog even in spreekwoorden te blijven.

Wat heb jij op je kerkstok?

Je moet nooit iets over de boeg gooien.

Ik erger me groen en gras.

Tsja, die Nederlandse taal, allemaal achterlijke, rare en niet begrijpende regels.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties