Spuug- en Spuugzat!


Voel me genoodzaakt toch maar eens een bijna onfatsoenlijk stukje te schrijven over het wel een wee van ons land, ons land welke kapot gemaakt word door een groep mensen welke liegen en bedriegen hoog in het vaandel hebben staan, en waarbij manipulatie en indoctrinatie de middelen zijn om dezelfde leugens te verhullen en te beschermen. Het meest beschamende is toch wel dat wij, als inwoners van dit prachtige land, dit allemaal willens en wetens toelaten. Hoewel in een democratie het macht bij het volk ligt hebben we deze macht volledig uit handen gegeven. Uit handen gegeven aan een stelletje lachende bedriegers die ons langzaam en zeker #financieel#uitkleden , de zorg #onbetaalbaar maken en uw (toekomstige) oude dag kapot maken. En wat doet het macht van het volk? Niets, helemaal niets! We hebben de macht wel, maar we zijn te lui, te moe en teveel op zoek naar rust om überhaupt nog iets te ondernemen. We geloven het wel. En om onze eigen luiheid te verdedigen grijpen we naar het valse respect voor alles wat maar nodig is. Vele kijken alleen naar hun eigen hachje en denken, ik redt het nog wel, en praten het goed onder de noemer dat anderen het slechter hebben en tellen dus hun eigen zegeningen. Laat me u een klein verhaaltje vertellen dat het voor u morgen anders kan zijn, sterker nog, het kan elk moment veranderen.

Toch zijn er wel problemen, ik ben nu hier op aarde, en heb dus te maken met aardse zaken. Net als u en vele anderen moet ook ik mijn rekeningen betalen, ben ik, net als zovele, afhankelijk van zorg, en zou ik, ook net als zovele, straks willen genieten van mijn oude dag. In de tijd dat ik genoeg verdiende werkte ik daar ook hard voor, 60/70 uur per week, was eerder regel dan uitzondering. Ik vond en vind dat ook prima, als je eerlijk werkt, mag je daar ook de vruchten van plukken. Net zoals ik het eerlijk zou vinden, dat wanneer je bijna 40 jaar al je premies en kosten heb betaald, je daar ook de vruchten van mag plukken, zeker wanneer je lichaam het begeeft en je dus genoodzaakt beroep moet doen op de vruchten van al die reeds betaalde premies.

Maar, zoals altijd, ligt de waarheid achter de maar’s… Wat gebeurd er? Onze overheid neemt het ene besluit naar het andere om je het leven zo moeilijk mogelijk te maken. Creëert de ene crisis na de andere, en de ene maatregel na de andere. Allemaal zaken die de zelf gecreëerde problemen niet doen oplossen, maar wel uw en mijn portemonnee in een sneltreinvaart leeg trekken. De talloze beloftes dat iedereen het beter krijgt is voor mij en vele met mij een keiharde leugen! En hoe je ook je best doet om er financieel er nog iets van te maken, je loopt toch steeds weer een stukje achteruit.

Eigenlijk zou ik een oproep willen plaatsen tot een vredevolle #burgerlijke#ongehoorzaamheid . Een soort rouwstoet met alle groepen binnen onze landsgrenzen dat we het uitknijpen, leugens, list en bedrog spuug en #spuugzat zijn! Genoeg is genoeg!