×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Kick Off...

Kick Off...Ja en dan ga je toch maar weer is bloggen. Mijn eerste blog sinds jaren, jaren geleden werkte ik als vrijwilliger bij de Dierenambulance als chauffeur. Ik blogde hier zo nu en dan over, zo mooi als het er in Yoors uitziet dat deed het niet maar het was nog in de opkomst van het internet tijdperk dus ik vond het toen onwijs tof allemaal. Bij de Dierenambulance stopte ik toen ik zwanger raakte en kon het ook niet combineren, werk, moeder, zingen en ook nog vrijwilliger zijn, helaas want het is heel mooi werk.  Het bloggen verwaterde ook. Inmiddels zijn mijn zoon en dochter wat ouder en hebben ze mij niet overal meer voor nodig, dit creëert weer tijd voor mijn eigen dingetjes. Schrijven vind ik nog steeds heel erg leuk en ik kan me altijd beter uitdrukken op papier dan verbaal lijkt wel. Anyway, ik maak nog wel eens wat mee... In mijn rechtvaardigheidsgevoel beland ik nog wel eens in bijzondere situaties. Op mijn werk komt dit ook vaak terug. Inmiddels kan ik wel alles zo draaien dat het een positieve invloed heeft op mijn leven en voel ik niet zo sterk meer de behoefte om te 'vechten' voor mijn recht....klinkt dat allemaal vaag...ok ik kom hier vast nog wel eens op terug. Voor nu schrijf ik maar eens over mijn 'talentenjacht-projectje', ik word hier heel blij van en dat schrijft dan ook wel lekker. 


Vorig jaar, het zal juni of juli zijn geweest, zat ik zoals iedere week met een vaste club bewoners van de begeleide woonvorm muziek te maken. Dit doe ik al een aantal jaar en zo heb ik de nodige talenten voorbij zien komen. Eén collega kwam er bij zitten en later nog een andere en zo raakten we in gesprek 'hier moeten we iets mee doen'. Tja dan komen bij mij de creatieve wilde gedachten de kop op steken. Ik heb het echter altijd nodig dat iemand mijn gedachten activeert anders blijft het bij 'er over na denken'. Maar goed, zodra iemand deze weet te activeren heb ik binnen no time een compleet plan uitgewerkt op papier en sta ik in de startblokken om te gaan. Het plan was er dus al snel, we gaan een talentenjacht organiseren à la Hollands got Talent. Met dezelfde collega's besloten we dit op te pakken. De stichting bleek minstens zo enthousiast en we kregen een leuk budget. Het grappige is, of eigenlijk helemaal niet, dat mensen met een psychische aandoening, of uitblinken in een talent of überhaupt niet weten wat ze leuk vinden. Mijn motto is altijd; volg je gevoel en zo kom je bij je passie. Maar wat nou als je helemaal niet eens weet wat je gevoel is, waar je het kan vinden. Dan heb je dus ijzersterke begeleiders nodig die dit samen met de persoon weten te vinden. En daar wil ik dus graag over schrijven, ik weet en heb hier de nodige ervaring mee, in de psychiatrie is zeker niet alles koek en ei. Ik weet dat er veel mensen zijn die geen goed woord over hebben voor de psychiatrie. Maar, als je ziet wat er tijdens dit project aan positiviteit is geweest dan moet ik concluderen dat er een hoop is verandert in deze tak. Alle hulp vanuit de begeleiding is zo fantastisch dat iedere voorronde vol staat van mensen met een bijzonder talent. Mensen die eigenlijk nooit zouden durven dit talent te laten zien maar doordat de begeleiding ze meeneemt aan het handje, stap voor stap, staan ze daar. Bibberend, knikkende knietjes maar wat een euphorie als ze het hebben gedaan! Zo gaan we alle locaties, 10 in totaal, langs om op zoek te gaan naar het talent van onze bewoners. We hebben er pas net 3 gehad dus ik ben heel benieuwd wat nog gaat komen. De winnaars mogen optreden in de P3 in Purmerend, een groot poppodium. De winnaar daarvan krijgt financiële ondersteuning bij het ontwikkelen van zijn of haar talent. Leuk hè, wordt vervolgt....