×

Yoors


Inloggen
×

YoorsLDR Blog #3: Eigen land, eigen leven

LDR Blog #3: Eigen land, eigen leven


Het is nu bijna 2 maanden geleden dat ik teruggekeerd ben naar het Nederlandse leventje met mijn moeder. Eind Januari was mijn stage in Macedonie afgelopen en moest ik weer aan de bak voor de voorbereiden op mijn examen. Mijn vriend ging wel met mij mee; dan hadden we nog een paar maanden extra samen maar gezien ik alles weer op de rails moest krijgen qua werk en school was er weinig tijd over voor echt ons twee. Ons afscheid was deze keer anders dan voorheen omdat we zo gewend aan elkaar waren geraakt. Dat heb je als je al bijna een jaar onder een dak hebt gewoond. Er gingen allerlei verschillende emoties door mij heen – maar aan de andere kant vond ik het niet eens zo heel erg om weer afscheid te moeten nemen.

Ondertussen was ons doel vastgesteld; Hem zo snel mogelijk naar Nederland laten verhuizen ging niet werken. Dus zijn we tot de conclusie gekomen dat het toch echt een proces wordt van een aantal jaar. Stap 1 was uberhaupt ergens in de Europese Unie terecht komen. Dit is nu volbracht, hij heeft werk gevonden in Malta en is nu bezig met het proces voor een werk visum van een jaar. Tijdens zijn verblijf hier kwam hij ook tot zijn ontdekking dat hij graag Geneeskunde zou willen studeren; uiteindelijk gaat dat toch Natuurkunde worden. Hoe dan ook is dat een bepaalde richting die al moeilijk genoeg is voor Nederlandse burgers om geaccepteerd te worden, laat staan buitenlanders met een non-EU status. Stap 2 wordt dus een het zoeken van een land en school waar hij zowel in aanmerking komt, maar ook een “scholarship” op bachelor niveau wordt aangeboden, zodat hij na zijn jaartje Malta genoeg tijd heeft om al het papierwerk te doen. Dat het samenwonen na 3 jaar toch langer gaat duren dan verwacht vind ik niet zo erg, ik ga in September met mijn HBO beginnen en ben ik zelf dus ook minstens nog 4 jaar bezig met studie. Het gaat erom dat we allebei de nodige ontwikkeling krijgen in ons leven die we nodig hebben en bij elkaar de personen kunnen zijn die we willen zijn. Onze toekomst ziet er op dit moment goed zonnig uit, Maltees zonnig.  

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!