Ik ben niet mijn ziekte.

Ik ben niet mijn ziekte.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb een labeltje gekregen. Zo'n mooi stickertje wat megagroot op je voorhoofd wordt geplakt zodat de hele wereld het kan zien. Zo'n label waardoor elke dokter en hulpverlener denkt een compleet beeld van je te hebben. Voor het gemak vergeten ze dat ik niet mijn ziekte ben, maar gewoon Chantal. En Chantal red het even niet. 


Bewust zeg ik niet wat er op mijn label staat, omdat ik vind dat het niet belangrijk is voor dit verhaal, of sowieso niet belangrijk in welk gesprek dan ook. Het is zoiets als een lekker stukkie eten zien tussen iemands tanden: zodra je t eenmaal ziet kan je t niet meer ontzien en is je focus compleet gericht op die tandendecoratie. Rare vergelijking, maar soms moet je labels uitleggen in Jip en Janneke taal. Want zodra je een label ziet van iemand, wordt die persoon het label. En dat is niet oke. 


Wat ik wil zeggen is eigenlijk dat als we echt begripvol willen zijn naar de mensen die door het leven moeten gaan met psychische ziektes, we moeten stoppen met elke ziekte en elk label over één kam te scheren. Want je haalt de individualiteit weg op die manier, en ondanks dat de labels fantastisch verklarende richtlijnen kunnen zijn, het zijn niet de definities van een persoon. 


Iedereen is uniek. Zelfs de mensen met hetzelfde label. 


Als je problemen hebt, psychisch of op een ander vlak in je leven, vraag hulp, en weet dat je niet alleen bent! 


You are You and You are Beautiful!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ben het met je eens! Zelf ben ik niet zo onder de indruk van labels... als iemand zegt: ik heb dit of dat... reageer ik met: dankje dat je me dat verteld, wat vervelend voor je, wat wil je doen? (Even kort en droog...) Ik ken veel mensen met labels, draag er zelf ook een paar (al dan niet officieel vastgesteld)... En heb mensen nooit gezien als het label wat ze hebben gekregen... vind het ook heel vervelend als dat wel gebeurd! Het definieert namelijk niet wie iemand is.
| 14:43 |
Precies!
| 16:14 |
;)
| 16:21 |
Zo is dat: you are beautifull!
Lees mijn blog over ziek zijn en zo: yoo.rs/lwalmanak/blog/over-ziek-zijn-en-zo-1481054137.html?Ysid=25702
| 23:15 |
Goed gezegd, helemaal mee eens.
| 23:12 |
Ik vind dat je het mooi omschreven hebt! Inderdaad, je bent veel meer dan een stempel!
| 23:09 |
Inderdaad, het is iets waar ik me erg boos over kan maken en waar ik zo vaak tegenaan loop! Ik vind jouw pagina ook top! Ik ben helemaal voor het openbaar bespreekbaar kunnen maken van de psychische problemen die er in overvloed zijn! Keep up te good work!
| 23:13 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen