We kiezen niet ons eigen levenspad

We kiezen niet ons eigen levenspad


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wie kent het niet, het standaard verhaaltje. huisje, boompje, beestje. Er wordt van je verwacht dat je een partner hebt, een goede baan, een eigen huis en dit word door de meesten van ons ook goed nageleefd. Maar de vraag is hoe willen we zelf ons leven indelen? Willen we tot ons 70e jaar keihard aan het werk en terug kijken op hoe hard we wel niet gewerkt hebben. Of willen we genieten van al die jaren die we gekregen hebben om te leven.

Ik ben zelf wakker geschud doordat ik continue bezig was met school, geld verdienen met 3 baantjes om school te betalen en mijn "ontspanning" door weer te gaan sporten. tot 2 jaar lang heb ik 6 dagen in de week gewerkt/school en de 7e dag van de week gesport. Te verwachten was dat mijn lichaam toch een keer stop zei en dat gebeurde. En ja, dan kun je eventjes niks meer. Tranen van ellende omdat je graag wilt en moet want anders worden de problemen toch groter. Tot ik op een dag mij af vroeg, is dit hoe ik wil leven? werken werken werken tot ik er bij neer val? NEE! Ik ga het aangeven als het niet meer gaat, ik ga tijd voor leuke dingen inplannen, ik ga genieten van mijn leven. Natuurlijk zal er gewerkt moeten worden om de leuke dingen te kunnen realiseren, maar meestal komen de dingen toch wel op zijn pootjes terecht. Het begin van mijn plan is om uitgebreid op vakantie te gaan, ik heb een spaarplan gemaakt en een heerlijke vakantie geboekt om even lekker bij te komen. Ik heb vriendinnen gebeld of ze tijd hadden om wat leuks te gaan doen. Voor mezelf bepaald dat ik minimaal 1 x per week ga lunchen met iemand waar ik mee kan lachen.

Ik wil genieten... en jij?Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Lekker genieten van het leven, daar wwerken we toch voor. om dat te bewerkstelligen.
| 13:58 |
Het pad misschien niet.
Maar hoe je rechtdoor loopt of afslaat tijdens je weg.
Bepaal je zelf dat is wat ik even zeg.
Fijne dag.
Groet van Jan
| 13:07 |
Een goede beslissing !
| 08:25 |
Super gedaan je moet ook volledig voor jezelf gaan, het is jouw leven.
Ik ben zelf werkzaam als apothekersassistente en spaar daarmee om verre reizen te maken.
Dus werk 2/ 3 jaar en ga dan weer een tijd weg. En dat bevalt prima.
Heel veel plezier op je reis met vriendinnen
| 23:18 |
Als mens maken we onze eigen keuzes. In die zin bepalen we ons eigen levenspad,
Aan de andere kant laten velen hun leven bepalen door anderen, door hun medemens. Misschien tegen wil en dank, maar toch... Op dat soort momenten kun je dan inderdaad zeggen: Ik WIL mijn eigen levenspad bepalen, maar...
Ja, jij mag genieten. Ja, jij mag je eigen weg mede bepalen.
Go for it, Chantal!
| 16:24 |
Je bepaalt wel deels hoe je leven verloopt. Je moet alleen voor jezelf weten wat je belangrijk vind om aandacht aan te blijven besteden. Je hoeft niet mee te gaan met iedereen, dat blijft toch wel je eigen keuze. Succes met genieten van je leven x
| 13:41 |
Dat klinkt me bekend in de oren. Ik heb op een gegeven moment de knoop doorgehakt en ben, na een aantal vakanties, geëmigreerd naar Bali. Daar geniet ik nu als freelance webdesigner van de eeuwige zomer, met heel veel vrije tijd. Een dag en een nacht verschil met toen ik nog in Nederland woonde en voor een baas werkte, met wekkers, agenda's, deadlines, stropdassen, lange werkweken, uitkijken naar het weekend en vakanties..... die tijd is voor mij gelukkig voorbij ;)
| 12:13 |
Heerlijk zeg! Moedig om zo'n stap te zetten.
| 12:29 |
Het was een innerlijke drang, ik voelde me tijdens mijn eerste vakantie daar al direct thuis en zat er beter in m'n vel. Bovendien had ik het nodige zelfvertrouwen dat mijn nieuwe leven daar zou gaan lukken. De stap was dus makkelijk gezet, zonder piekeren of enige vorm van twijfel. Op zo'n manier emigreren is natuurlijk je van het :)
| 13:50 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen