×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Mijn Nieuwe werkplek

Mijn Nieuwe werkplek


Vandaag is het heerlijk weer buiten. Maar eigenlijk heb ik nog een hoop te doen op de computer.Wat ga ik doen??…..Ik wil eigenlijk lekker buiten zitten. Maar eigenlijk ook nog even werken….

 Ja natuurlijk ik verhuis mijn laptop naar buiten en ga heerlijk in de zon zitten schrijven.En wat is het dan genieten .Aan het werk maar met de heerlijke geluiden van de natuur op de achtergrond.De vogeltjes die fluiten. De meerkoetjes die aan de overkant een nestje aan het bouwen zijn. De andere eenden die heerlijk aan het zwemmen zijn. En dan mijn lieve hond die het ook heerlijk vind om te zonnen. En dan heb je natuurlijk ook het geluid van het verkeer. Daar ontkom je niet aan… Behalve als je veraf woont van alles.

Wat heb ik het toch eigenlijk goed. Een moment om even bij stil te staan. Hoe rijk je bent als je gewoon even naar buiten kan en genieten van alles wat er is.

 De rust en de ruimte zien in de natuur en dan die ook kunnen voelen in mijzelf.Eindelijk….. Daar heb ik hard voor gewerkt. Keihard zelfs. Want als je die rust en ruimte wil voelen in jezelf zal je diep mogen gaan in jezelf. Kom je jezelf echt soms heel hard tegen. Maar het geeft ook resultaat als je er maar mee door blijft gaat. Bewust blijft van wat je doet en wat er gebeurd. In jezelf en om je heen. Je niet laat afleiden door alles wat er op dit moment gebeurd in de wereld. Want het gebeurd veel.

 Gister hoorde ik op de radio over de #trueselfie week, om depressies en burn-outs beter bespreekbaar te maken. En toen werd er de vraag gesteld maar hoe voel jij je nou echt? En toen had ik echt zoiets van ja. Ik voel me goed. Zit lekker in mijn vel. Stroom goed door en ik kan werkelijk zeggen op dit moment ik voel me goed. Jeetje wat is dat fijn. Om dat eerlijk en oprecht te kunnen zeggen.

 Want weet dat ik van ver kom. Ik ben 7 jaar lang zwaar depressief geweest. Dit was tijdens mijn pubertijd.  Dus het gevoel van nergens geen zin meer in hebben. Niks leuk vinden en alleen maar huilen. Heel herkenbaar. Ik was er zelfs zo klaar mee dat ik er ook echt mee wilde stoppen. Mijn vraag was toen al, ik was toen 10 jaar! Waarom ben ik hier op aarde? Ik kreeg natuurlijk geen antwoord.  Dus ik had zoiets a ik toch geen antwoorden krijg kan ik er net zo goed uitstappen. Geprobeerd maar niet gelukt.

 Uiteindelijk toch maar de keus gemaakt om te blijven leven. En ik vond het echt niet leuk. Maar nu ben ik  bijna 15 jaar verder. En ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Maar dat maakt mij niet meer uit. Ik leef weer. Ik ben weer volledig aanwezig in mijzelf. Mij bewust Van wat er gebeurd en wat de boodschappen zijn. Ik handel en leef naar mijn beste kunnen elke dag. Waar ook mijn mindere dagen er mogen zijn. Heb ook ik wel eens een bleh dag waarin niks wil en lukt. Of dat je uit bed komt en denkt is de dag al voorbij? En ik loop ook vast net zoals iedereen maar ik kijk er naar. Stel mijn vragen bij gelijkgestemden die mij begrijpen zodat ik weer door kan gaan.

 Mijn zoektocht duurde lang tot waar ik nu ben en ik ben nog lang niet klaar. Blijf elke dag zoeken en onderzoeken. Kijken en luisteren en er dan ook naar handelen. Aanpassen waar nodig en leven zoals het op die dag gaat.

 Meditatie is voor mij de basis. De stilte, de rust en de ruimte op zoeken. Samen met het gesprek met mensen die jouw begrijpen. De mensen die “anders” zijn. Want gelukkig zijn we allemaal anders maar eigenlijk willen we allemaal hetzelfde.

Bewust zijn van mijn lichaam is ook belangrijk die doe ik  door middel van de basis van yoga. Geen ingewikkelde poespas. Geen zweverig gedoe. Maar gewoon het aardse met beide voeten op de grond. De kracht vanuit jezelf voelen en vanuit daar groeien.

 Met kleine stapjes vooruit. Niet te veel willen in 1 keer want dat gaat niet.

 Mijn ervaring delen is de eerste stap. Mensen laten weten. Je bent niet alleen en er is wel degelijk een uitweg. Je hoeft het niet alleen te doen.

En wat stap 2 is. Geen idee. Is ook niet belangrijk.

 Depressies en burn-out je kan en mag er over praten. Ik weet mensen gaan dit uit de weg en weten niet hoe ze er mee om moeten gaan. Dus zoek iemand op met ervaring die echt kan begrijpen hoe jij je voelt. Die er weer uit is gekomen. Stappen heeft gemaakt en weer plezier in het leven ziet.

Want er is een uitweg. Ook al denk je dat dat echt niet meer mogelijk is.

 

Wees lief voor jezelf

Liefs Chantal

10-4-2018


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Candy
Heel mooi geschreven! ik heb net ook buiten even genoten van de zon, de natuur, ons uitzicht, .... Blij dat het nu goed met je gaat. Verandering hebben we zelf in de hand
10-04-2018 16:04
10-04-2018 16:04 • 1 reactie • Reageer
Chantal Potstra van Paassen
Dank je wel. 
10-04-2018 19:06
10-04-2018 19:06 • Reageer
1960-1980
Wat een mooi positief blog. En wat fijn dat het goed met je gaat en op deze manier hoop kunt bieden aan mensen, die er middenin zitten.
10-04-2018 15:11
10-04-2018 15:11 • 1 reactie • Reageer
Chantal Potstra van Paassen
Dank je wel. 
10-04-2018 19:05
10-04-2018 19:05 • Reageer
Bodycoach
Zeer openhartig !! MOOI!! Het leven is mooi! Genieten van die kleine eenvoudige dingen. Dankbaar zijn.  We hebben allemaal onze weg te gaan/ gegaan. 
10-04-2018 15:11
10-04-2018 15:11 • 1 reactie • Reageer
Chantal Potstra van Paassen
Dank je wel
10-04-2018 19:04
10-04-2018 19:04 • Reageer
wilvaas
Wat heb je dit weer mooi verwoord Chantal. Als ik een pet op zou hebben, deed ik hem met een diepe buiging af 😘😘
10-04-2018 14:23
10-04-2018 14:23 • 1 reactie • Reageer
Chantal Potstra van Paassen
Dank je wel😘
10-04-2018 19:03
10-04-2018 19:03 • Reageer
Schorelaar
Fijn dat je kan genieten. 
10-04-2018 13:46
10-04-2018 13:46 • 1 reactie • Reageer
Chantal Potstra van Paassen
Ja dat is zeker fijn
10-04-2018 19:03
10-04-2018 19:03 • Reageer