Waarom ik mijn regenwater wil opvangen

Waarom ik mijn regenwater wil opvangen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vandaag is het eindelijk zo ver. Ook al is het nu mooi weer kan ik straks mijn regenwater opvangen. 

In een zak in de kruipruimte van mijn huis wordt het hemelwater opgevangen zodat ik het kan gaan gebruiken voor mijn wc's en de was. 

Ik ben er zo blij mee en wordt hier helemaal enthousiast van.😀

Maar water is toch niet duur?

Nee dat klopt.... Nog niet!

En is regenwater niet vies dan?

Nee ook niet.....

Ja maar het is toch zuur?

Ja het is vervuild. Maar dat is alles op dit moment. Lucht...... grond..... drinkwater....

Dus ja regenwater ook. Maar het is nog altijd zachter voor de leidingen. Geen kalk. Dus beter voor je wasmachine. 

En waarom zou je drinkwater gebruiken voor je wc? Het is zonde van het "schone" water. 

Waterbesparing. Dat is waar ik het voor doe. Niet voor het rendement. Want dat is er bijna niet. 

Maar echt om me bewust te zijn van wat ik eigenlijk waarvoor gebruikt en waarom! 

Bewust van de natuur. Bewust van alles om mij heen. Maak ik gebruik van wat ik gebruiken mag. Want ook al weet ik dat ik alleen de wereld niet kan redden. 

Als iedereen zijn eigen steentje bijdraagt en doet wat hij kan doen. Door er bewust van te zijn van wat je doet en waarom. 

Kan je er in ieder geval voor jezelf een betere wereld van maken. En als jij laat zien. Zullen mensen het zien en zullen er gaan volgen op hun eigen manier.

Zorg goed voor jezelf en voor de natuur!

Liefs chantal

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (24 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een goed idee. Ik van wel regenwater in de tuin op maar daar blijft het voorlopig nog bij. Mocht ik ooit dan zou ik ook zo zelfvoorzienend mogelijk willen zijn op o.a. energiegebied en water.
| 16:23 |
Leuk je eigen water. Ga je er nu ook bewuster mee om. Ook wat uit de kraan komt of deed je dat al?
| 12:58 |
Ik was me er wel al bewust van en let er wel op.
| 23:03 |
Wij vangen ons regenwater ook op als particulier, bedrijven die hun regenwater opvangen moeten daar belasting op betalen hier in BE. Dit wordt berekend volgens het aantal m2 glas dat ze in hun serres steken hebben. 
| 08:19 |
Echt waar? Belasting betalen over regenwater?????????
| 16:16 |
wat een mooi idee, fijn !
| 00:00 |
Goed bezig. In een staat in de VS schijnt het verboden te zijn.
| 23:43 |
Fantastisch, 40 jaar geleden had ik het al over hoe mooi het zou zijn regenwater beter te benutten. 
| 23:19 |
Eigenlijk niets nieuws onder de zon. Vroeger - dat wil zeggen - in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd dat opvangen van regenwater reeds massaal gedaan. Men gebruikte dat water inderdaad vaak voor de was, maar vooral ook voor de tuin. Vrijwel elke woning had een grote regenton met een deksel er op. Daar tapte men het water uit dat vaak vanuit dakgoten werp opgevangen.  Natuurlijk was het wel een kwestie om die dakgoten heel goed schoon te houden. Anders was dit water alleen voor de tuin en niet voor de was te gebruiken...
| 22:59 |
Interessant om dit allemaal te bedenken.
| 22:19 |
Ik mijn vorige woning werd de wc gespoeld met regenwater. Wat je dan wel sneller hebt is kringvorming. Je toilet word wel eerder "vies"  tenminste dat vond ik.
| 21:22 |
wat een mooi initiatief 
| 20:52 |
Heel goed bezig, dit had 25 jaar geleden gewoon standaard moeten zijn bij nieuwe huizen.
Hoop dat het gewoon wordt 2 watersystemen.
| 20:34 |
Wat goed! Ik wil dat ook zo graag alleen lijkt het mij zo duur. En als ik dat allemaal zelf moet betalen wil ik dat wel in mijn eigen huis. Niet voor een huur woning zoals ik nu heb
| 20:28 |
Goed bezig voor het milieu
| 18:46 |
Het scheelt idd een hoop op je waterfactuur. 
| 17:25 |
Wij zijn verplicht geweest om een waterput van 10.000L te steken toen we 6j geleden gebouwen hebben. Super gemakkelijk!!! Wij gebruiken het voor de toiletten, wassen, de tuin te sproeien, voor te kuisen, ...
| 16:45 |
Gaaf zeg! Echt mooi
| 17:17 |
Een geweldig initiatief, veel succes !
| 16:20 |
Dank je wel
| 16:41 |
Een mooi initiatief. Wat Albert zegt, twee watersystemen, dat zou een goed plan zijn.
| 15:40 |
Zeker weten
| 16:41 |
Mooi om het denken in economisch voordeel los te laten. 👍
| 15:21 |
Ja zeker. Scheelt een hoop stress.
| 16:41 |
Heel mooi initiatief hoop dat het dat brengt wat je beoogde en dat het weinig storing geeft 
| 15:18 |
Ja ben ook heel benieuwd hoe het gaat werken. 😊
| 16:39 |
Wat dapper om zo om te schakelen
| 15:03 |
Ben altijd al met bewustwoording bezig en heb het altijd mooi gevonden wanneer mensen zelf initiatief nemen om de wereld en zichzelf op die manier kunnen ontwikkelen dat het steeds een beetje beter wordt. En nu heb ik zelf die mogelijkheid dus had ik zoiets van gelijk doen. 
| 16:38 |
Alle kleine beetjes helpen. Niet per se voor je bankrekening maar wel voor het milieu. Ik was 's morgens mijn plank af na het snijden. Het koude water wat er eerst komt voor het warme vang ik op - en dat is al gauw iedere dag 1 liter water. Dat is goed voor onze thee. Zo vang ik ook koud water op als ik ga douchen en het water van de wasdroger en gebruik het om onze plasjes door te spoelen. Scheelt ook weer drinkwater. 
| 14:15 |
Mooi. En zeker alle beetjes helpen.
| 16:34 |
Precies. 
| 16:38 |
Heel goed! Ik begon ooit met een regenton en accessoires om het aan te sluiten vanuit het idee dat het besparing kon opleveren. Totdat een vriend mij voorrekende hoeveel 1 liter water kost in Nederland. Dat is zo weinig, dat je de investering er niet snel uithaalt. Toch blijf ik doorgaan, want het is niet alleen rendement, maar ook waterbesparing en bewustwording van de waarde van schoon drinkwater.
| 14:07 |
Inderdaad dat stimuleert voor de meeste niet echt, de grootste kosten zitten in de aansluitingen en niet in de kuubs water. Sommige gemeentes betaal je rioolbelasting afhankelijk van het watergebruik, dan wordt het al interessanter.
Ik woon in Portugal, hier zijn veel staffelprijzen, de eerste 5 m3 is soms gratis, de volgende 5 kosten wat, de volgende 5 weer meer enz. enz. tot dat het flink prijzig wordt, mensen letten dan veel meer op om in een lagere klasse te blijven.  
| 16:25 |
Ja als er kosten aan verbruik worden gehangen dan kunnen mensen wel ineens opletten. Maar als het toch niet  veranderd dan niet. 
| 16:32 |
Mee eens. Mooi
| 16:33 |
Goed bezig. Het is toch eigenlijk van de zotte dat we alle moeite doen om drinkbaar water te maken en dat door de wc spoelen of er de tuin mee sproeien. Elke huis zou 2 watersystemen moeten hebben, drink en gebruikwater. 
| 14:05 |
Eens. 
| 14:12 |
Dat zou wel echt heel mooi zijn. Zorgen dat het met de bouw er gewoon standaard in zit en hetzelfde geld voor zonnepanele. En zonneboiler..... Maarja dan draait het toch altijd weer om het geld. Dan wordt er niks meer verdient. Zo jammer
| 16:31 |
Hier in Portugal is het bij nieuwbouw of een grote verbouwing verplicht aansluitingen te maken voor zonnepanelen en zonneboiler, plaatsing is niet verplicht.
| 17:02 |
Dat is in ieder geval een begin.😊
| 17:18 |
Goed dat je hier mee bezig bent
| 13:59 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen