Doorgaan na overlijden


Beste mensen,

3 weken geleden is mijn moeder plots overleden aan een hartstilstand. Ze was net 67. Wij waren op vakantie en ik was daardoor toevallig dichterbij haar. Kon dus bij haar zijn toen haar hart nog klopte, maar ze is niet bijgekomen. Het was heel moeilijk want we hadden het laatste jaar alleen maar conflicten. Ze was niet eens met mijn relatie. Je denkt altijd het komt wel goed. Totdat het te laat is...

De eerste week voelde ik niks en viel ik telkens in een diepe zwarte slaap. Daarna droomde ik over haar en ze leefde nog. Nu weet ik zelfs in mijn slaap dat ze er niet meer is. Ik heb nog niet eerder iemand van dichtbij verloren. Mijn opa's en oma's waren al overleden. De laatste toen ik 1 was, dus daar weet ik niks van. Vaak is dat volgens mij haast de eerste confrontatie ermee. Ik weet gewoon niet hoe ik ermee moet omgaan. Ik been stuurloos. Heb niemand om mij heen die het begrijpt en met de rest van de familie heb ik alweer geen contact meer.

Heeft iemand tips? Of weet iemand een goed boek hierover? Ben meer van het lezen. Ik voel mij gewoon zo raar.