×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Hier ben ik: Christel Michèle Dalhuisen

Hier ben ik: Christel Michèle Dalhuisen


Update op mijn intro

Toen ik hier 3,5 maand geleden lid werd op Yoo.rs heb ik al een behoorlijke introductie van mezelf geschreven: https://yoo.rs/useroverview/84842/christel_michele

Sinds die tijd zijn er kleine dingetjes in het huishouden veranderd. Mijn oude mannetjes gekko Frey is inmiddels overleden. Het ging al een tijdje slecht met hem, moest hem dwangvoeren en het was te verwachten dat hij gauw zou gaan. Met Jolly gaat het wel goed, maar ze is een beetje eenzaam. Het is lastig een goede kweker te vinden hier ergens, maar er zal vrij gauw een maatje erbij komen.

En een van de hamsters van mijn vriend (die hij heeft voor zijn dochters) is overleden. Ik noemde haar one-eyed bandit, ze had na een ongelukje maar één oog meer... Mijn vriend heeft haar ruim 4 jaar gehad. Dus ze heeft wel een respectabele leeftijd bereikt, helaas is ze alsnog door een ongeluk om het leven gekomen. Ze was een doerak, niet echt handtam (kwam na het eerste ongeluk) en hyperactief en overal opklimmend en afvallend. Nu hadden wij een andere hok voor haar aangeschaft waarvan we dachten dat ze er veilig in zou zijn, maar nu is dat waarschijnlijk haar dood geworden. Het leek erop dat ze haar ribbetjes gebroken had, had ook het huid doorboord. Dus ze had waarschijnlijk een lelijke val gemaakt, maar had nog wel de kracht een hoekje te vinden. Vind het echt verschrikkelijk en voel mij erg schuldig.  

We hebben dus een nieuwe hamster uitgekozen. Een mannetje. Ook een hyper ding, maar hij is nog erg jong, maar groeit als een gek. We hebben toen ook gelijk het aquarium aangevuld. Dus we zijn weer behoorlijk onder de dieren.

Wat verder is veranderd is dat ik mijn vriend zo gek heb de zijwanden van de woonkamer geel te verven. Het is hier nu veel lichter en vrolijker en hij is er nu ook wel aan gewend. Ben er nog steeds erg happy mee.
https://yoo.rs/christel_michele/photo/we-gaan-het-even-anders-doen-1511881355.html?Ysid=84842

Maar wie ben ik nu eigenlijk?

Sinds 30 december j.l. ben ik 26 jaren jong. Heb nu sinds ruim een jaar een relatie met een gecompliceerde man, hihi. We schelen behoorlijk, maar qua gedrag is hij jonger dan ik. Hij is 38 jaar. Maar ik ben dan ook oud van geest. Kan het daardoor ook vaak beter vinden met mensen ouder dan mij. Wegens samenloop van omstandigheden ben ik vrij vlug bij hem ingetrokken, maar in onze relatie loopt toch niks via de normale weg. Mijn vriend heeft 2 lieve kinderen uit zijn vorige relatie. Twee meisjes. Eentje van 8 en eentje van 5. Vind dat soms best nog moeilijk. Mijn vriend heeft co-ouderschap, dit houdt in dat de kinderen de helft van de tijd bij ons zijn. Ik ben daarmee van student naar parttime "moeder" gegaan. De kinderen noemen mij soms hun "bonus-moeder" wat toch best aandoenlijk is. Mijn band ten opzichte van hun kan ik het best beschrijven zoals het band wat ik heb met mijn neefjes en nichtjes (de tante zeggers) .

Maar parttime bonus-moeder is niet alles wat ik ben. Eigenlijk is dat de rol wat mij nog steeds onwennig is. 

Sinds april 2017 ben ik een afgestudeerde HBO Diermanager met een major in Wildlife. Ook heb ik een diploma voor paraveterinair (dierenartsassistente, weet ook niet waarom ze het tegenwoordig zo chique moeten laten klinken). Dat laatste heb ik in 1 jaar tijd gehaald tussendoor tijdens mijn HBO-studie. Ik heb in totaal zo'n 6,5 jaar over mijn HBO gedaan, maar bedenkend dat ik dan in die 6,5 jaar 2 diploma's heb gehaald, dan valt het nog mee. Daarbij had ik achterstand opgelopen omdat ik tijdens veldwerk in Polen een val van zo'n 6? meter had gemaakt waarbij ik de voorste kruisband van mijn rechter knie deel gescheurd had. 

Even ter visualisatie. Dit is een observatie hut in Polen. Dit was de dag voor mijn val. Je ziet hier een mede student naar boven gaan. Er zit al eentje in de hut, ik ging er als derde in. Het leek niet super, maar hé, wat kan er nou gebeuren, toch? We hadden in ieder geval het geluk om daar 2 wisenten te kunnen spotten. 

Na ons was er nog een groep van 5! studenten tegelijk daar de hut in gegaan. Ook dat ging nog goed.


De volgende ochtend gingen ik en 2 andere medestudenten héél vroeg (rond een uur of 5) daar heen. We hoopten dat de wisenten in de bosrand gingen slapen en volgende ochtend het open veld weer zouden opzoeken. De 2 medestudenten zaten al bovenin. Ik zou als 3e erbij. Ik zag ze al zitten, maar toen zei de bovenste trede krak. Zoals je ziet is er maar 1 leuning, die had ik ook vast, maar ik kon niks doen en viel er zo doorheen naar beneden. Het enige wat ik er aan overgehouden was die deel gescheurde kruisband. In Polen hebben ze twee keer röntgenfoto's gemaakt van mijn hele lichaam omdat ze dachten dat na zo'n val wel wat gebroken moest zijn... Maar geen botten dus...

Meer Buitenlandse avonturen 

Tijdens mijn studie heb ik het reizen ontdekt. Ik was nooit erg dapper. Maar toen ik had gekozen dat ik mijn major in Wildlife wou doen, en dan het liefst insitu (in het wild, niet in dierentuinen), toen wou ik er ook écht wat mee doen. Toen kreeg ik de kans en had ik de middelen om mijn stage in Zuid-Afrika te gaan doen. Ik was 21, had nog nooit in een vliegtuig gezeten en nooit alleen gereisd. Ik woonde toen bij mijn moeder. Volgens mij dacht zij toen ik het vertelde dat ik het niet zou doorzetten, maar ik heb het toch gedaan. Ik vond het doodeng! Niet het vliegen op zich, dat was niet moeilijk, gewoon instappen en zitten. Maar alles eromheen, inchecken, door de douane. Ik had een tussenstop in Dubai. Daar zijn ze streng wat betreft douane!! En dan nog mijn volgende vlucht en dan toen ik geland was mijn hostel proberen te bereiken (die was aangeraden door de organisatie waar ik heen ging). En dan nog de reis met de bus etc. Het was allemaal zo spannend en vermoeiend! Maar het was het zo waard! Ik deed daar onderzoek naar de verspreiding van schorpioenen. Ik was op school in aanraking gekomen met schorpioenen en was meteen verliefd. Had er ook eentje gekregen voor mijn verjaardag die later ook nog baby's kreeg. Allemaal ontzettend gaaf! 

Hieronder wat foto's van mijn tijd in Zuid-Afrika

Ik kan jullie nog zoveel meer mooie foto's delen van mijn tijd in Zuid-Afrika, ik heb al verschillende keren hier op Yoo.rs er wat van gedeeld. Maar Zuid-Afrika is niet de enige verre plek waar ik ben geweest. 

Zuid-Afrika was nog voor mijn val in Polen. Na die val was er wat veranderd bij mij. Ik had het gevoel dat ik tijdens mijn val niet alleen was. Daarmee doel ik niet op de 2 andere studenten die bij mij waren. Tijdens mijn val voelde ik mij veilig, daardoor was ik ook ontspannen tijdens mijn val en had ik niks gebroken. Ik ben een christen, van huis uit opgevoed en later ook zelf voor het geloof gekozen. Na mijn val voelde ik mij dichter bij God dan ooit tevoren. Ik wou dan vanuit mijn studie er ook wat meer mee doen. Mijn opleiding werkt vanuit de evolutietheorie, het christelijk geloof past er eigenlijk niet in. Dus toen ben ik gaan zoeken naar wildlife en het geloof. Zo kwam ik bij de organisatie A Rocha (de rots), een christelijke milieuorganisatie. Ze zitten over de hele wereld met de grootsten in Portugal (waar het begonnen is), Kenia en de grootste in Canada. Binnen mijn opleiding wist ik 1 christelijke docent. Hij heeft mij toen begeleid tijdens mijn tijd in Zuid-Afrika en was er ook toen ik viel in Polen. Zelf een stageplek aandragen kan alleen als je van goede huizen komt. Dus ben direct naar hem toe gegaan voor steun en zijn zegen had ik, haha. Zo begon ik aan mijn tweede avontuur. Het was een dubbele avontuur, want ik had wat te bewijzen, als het bleek dat ik niet genoeg daar kon doen zou ik opnieuw een stage moeten doen. Maar dat is allemaal goed gekomen gelukkig. Canada is absoluut geen Zuid-Afrika, maar de natuur daar spreekt mij meer aan. Ben meer van de bossen etc. Alleen jammer dat ze daar geen schorpioenen hebben ;). Ik heb daar onderzoek gedaan naar vissen. Past niet binnen mijn richting, ik deed terrestial wildlife. Dus heb ik veel nieuws geleerd. Maar ik deed ook andere dingen, soms mee helpen op het land, koken direct van het land af en helpen met de excursies van kinderklassen. 

Hier nog wat foto's uit Canada

Toen ik naar Zuid-Afrika ging had ik 1 missie. Veilig heen gaan en veilig weer thuiskomen. Ik had daar in die tijd geen vakantie gepland of iets. Achteraf wel jammer. Maar ik had het nog nooit gedaan dus wist ik niet beter. Toen ik naar Canada ging heb ik eerst 2 weken vakantie gehouden in Vancouver, wat vlak bij de organisatie was, en aan het eind nog 3 dagen naar Whistler geweest. Ik zou die laatste dagen oorspronkelijk ook in Vancouver verblijven, maar iemand van de organisatie ging daar heen om skiles te geven en mij leek het ook wel leuk even nog paar dagen in de sneeuw te zijn. Het was al winter. Tijdens mijn vakantie in Vancouver heb ik het coolste van mijn hele leven gedaan en dat was op excursie om orka's te spotten!!! 

En ik heb daar ook gelijk iets heel spannends gedaan. Je zou je vast kunnen indenken dat ik na mijn val in Polen best angstig ben geworden voor hoogtes en vooral voor hout op hoogtes. Maar ik ben ook iemand die graag haar angst in de ogen kijkt. In Vancouver heb je de Capilano Suspension Bridge. Een loopbrug van 140 meter lang op 70 meter hoogte. Hij wiebelt ook nog iets... Maar ik heb het gedaan! En het ging sindsdien alleen maar beter met mijn hoogtevrees. 

Ik heb dus in mijn studententijd veel gedaan en nu dus een "bonus-moeder" die (tijdelijk?) bij de DHL werkt en af en toe invalt bij de dierenkliniek. Gelukkig kan ik vanaf april aan de slag met vleermuizen. Past toch beter binnen mijn straatje. Ik ben mijn leven opnieuw aan het uitvogelen en aan het kijken hoe ik al mijn passies kan combineren. 

Natuurlijk is dit niet alles uit mijn leven, maar wel het meest interessante, hihi 

Hier nog een foto van mijn allergrootste vriend en fan van de afgelopen 12 jaar

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Vrije giraffe

Tijd in Zuid-Afrika

Vrije giraffe

Tijd in Zuid-Afrikaexpand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties