×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
De 1e weken na terugkeer uit Noorwegen


De bloes die ik van mijn zus cadeau kreeg.

Met vriendin naar de Intratuin in Halsteren.

De Venkelstraat in Tholen op Koningsdag.

Familiebezoek en huis

Daar was ik dan, terug in Nederland. Toen ik wegreed uit Noorwegen, was dat met de gedachte dat ik het huisje van mijn broer kon huren. Hij had dit huisje al een aantal jaar te koop staan, zonder veel interesse van kopers. Dus dat was een goede oplossing, zo zouden we elkaar helpen. Maar toen ik donderdag 13 april aankwam bij mijn moeder in Tholen, bleken er dit keer serieuze kopers te zijn voor dat huisje. Dat was even een flinke domper. Hartstikke leuk voor mijn broer, niet zo leuk voor mij. Shit happens, zeg maar.

Maar goed, dat mocht de pret niet drukken. Eerst de hele familie maar eens bezoeken. De 1e stop was de broer van het huisje. Die was vorig jaar april vader geworden van een schat van een meisje. En nu kon ik daar van genieten zo veel ik zou willen, want geen dure en lange trip van Noorwegen naar Nederland, die dat tegenhield.

Volgende stop was bij grote broer en zijn geliefde, die begin dit jaar een prachtig huis verder het eiland op hadden gekocht. Hij had gelukkig ruimte over, die ze voorlopig niet nodig hadden. Daar kon ik mijn spullen opslaan, totdat ik weer een huis zou krijgen. Want spullen, zoals meubelen, die kreeg van alle kanten aangeboden. Van een oude zangvriendin kreeg ik de complete zithoek, van de ouders van 1 van de vriendinnen in Noorwegen een eettafel, van de buurvrouw van mijn moeder, die ging verhuizen, de eetkamerstoelen enz.

Het volgende bezoek was naar mijn zus. Die woont op Walcheren, maar heeft een geliefde in Brabant. Dus werd ik uitgenodigd om daar eens een kijkje te komen nemen. Zo kwam ik terecht in Middelbeers, een schattig dorp tussen Tilburg en Eindhoven in. Geliefde had een werkelijk heerlijke en grote tuin, om jaloers op te worden! Met zus ben ik gaan shoppen in Eindhoven. We zijn beiden hooggevoelig en na 2 winkels (C&A en Primark) hadden we er alweer genoeg van. Te warm en te druk. Ik kreeg een mooie bloes bij de Primark cadeau van haar en daarna zijn we weer terug naar Middelbeers gereden.

Verjaardag, weerzien met vriendinnen en Koningsdag

Voor het eerst in 5 jaar kon ik mijn verjaardag weer vieren met de familie. Ik had ook een heleboel vrienden uitgenodigd en zodoende kwam er de hele dag (18 april) bezoek. Supergezellig en heel leuk om iedereen weer te zien. 

Tussendoor heb ik nog wat bezoekjes afgelegd naar vriendinnen. De een ontmoette ik op het terras van het eetcafe Hart van Tholen, met de volgende ging ik gezellig naar de Intratuin. Bij een ander was ik uitgenodigd op haar bruiloft en weer een volgende bezocht ik gewoon bij haar thuis. Het voelde allemaal weer heerlijk vertrouwd. Ook het feit dat ik nu voorlopig bij mijn moeder inwoon, voelt vertrouwd. Dat komt omdat ik de voorgaande jaren, als ik in Nederland was, altijd bij haar logeerde.

Nog een voordeel van weer terug zijn: nu kon ik Koningsdag weer meemaken! Het weer was redelijk die dag, af en toe een bui afgewisseld met zon. Met een vriendin zijn we naar het centrum van Tholen gegaan en hebben daar de Kunstroute afgelegd en gekeken naar het ringsteken op de Markt.

De 1e weken terug waren bepaald geen straf! Tel daarbij op de prachtig in bloei staande kersenbomen en tulpen, en ik kan wel stellen dat het eigenlijk gewoon leuk was om terug te zijn. In Noorwegen woonde ik in 1 van de koudste gebieden. De sneeuw kwam eind oktober, begin november en was pas echt helemaal weg half mei. Geen tulpen en bloeiende kersenbomen daar. Pas begin juni begon alles een beetje groen te worden. Het voorjaar in Nederland heb ik altijd erg gemist in die periode.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts