×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Terug naar Nederland

Terug naar Nederland


Na 5,5 jaar in Noorwegen gewoond te hebben, kwam ik begin januari 2017 voor een keuze te staan: hier blijven of terug naar Nederland. 

In september 2015 ben ik bij mijn (Nederlandse) man weggegaan. Mijn dochter verhuisde mee van Vingelen naar Tynset en nu moesten we het met z'n 2tjes doen. Zoonlief woonde toen nog op kamers in Alvdal, 25 km van Tynset, vanwege zijn opleiding.

Ik verdiende mijn geld als zelfstandig yogalerares en daarnaast had ik een paar kleine baantjes. Het was elke maand weer spannend of ik genoeg inkomsten had om rond te kunnen komen. En geloof me, ik heb heel basic geleefd, die anderhalf jaar. In de zomer van 2016 leek ik eindelijk kans te hebben op een vaste parttime baan, maar helaas ging dit niet door. Ik meldde me aan voor een opleiding, die vervolgens tot 2x toe werd uitgesteld. Eerst van september 2016 naar februari 2017 en in januari 2017 kreeg ik bericht dat de opleiding weer werd uitgesteld naar september 2017. Doordat ik mijn energie moest verdelen over al die verschillende baantjes, stortte alles als een kaartenhuis in elkaar. Yogaklanten die zich hadden aangemeld en niet kwamen opdagen, nog een baan die was toegezegd en weer werd ingetrokken. Daarnaast begon ik mijn familie in Nederland steeds meer te missen. Dochterlief riep al 5 jaar dat ze, zodra ze klaar was met school, gelijk terug ging naar Nederland om daar te studeren. Want Noorwegen, dat was haar land niet, ze vond het er vreselijk. In juni 2017 zou ze klaar zijn en dus terug gaan naar Nederland. Dit alles deed me begin januari 2017 beslissen om dan ook terug te gaan. In besloot in april te gaan, nadat de yogacursus was afgelopen.

Dus begon ik met de voorbereidingen: hoe kreeg ik mijn spullen naar Nederland. Dit bleek al snel veel te duur te zijn voor me en daarom heb ik bijna al mijn meubels en huisraad verkocht en op het laatst naar de 2de-hands winkel gebracht. Ik had gelukkig 2 lieve Nederlandse vriendinnen die bij mij in de buurt woonden, die ook in april en mei naar Nederland zouden gaan. Zij namen een heleboel dozen voor me mee. Zelf haalde ik de achterbank uit mijn oude Hyundai Accent uit 1998, om ook maar zoveel mogelijk mee te nemen.

Op 11 april was het zover. Met mijn kat Amy begon ik aan de 2200 km lange reis naar Tholen in Zeeland. Toen ik het erf afreed, heb ik de eerste 5 km gehuild. Wat was het moeilijk om mijn kids (zoonlief woonde inmiddels ook weer bij mij) daar achter te laten. Gelukkig nam mijn ex-man mijn kelderappartement over, dus zij konden gewoon in hetzelfde huis blijven wonen. Na 2 overnachtingen kwam ik donderdagmiddag aan bij mijn moeder in Tholen. Daar zou ik voorlopig even intrekken totdat ik een huis voor mezelf kon vinden.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties