×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Gefeliciteerd!.. wat leuk voor jullie..

Gefeliciteerd!.. wat leuk voor jullie..


Snel, snel haast ik me even naar de winkel, met mijn haar ongekamd op een knot, zonder make-up, in mijn jogging pak, hopend bij elke meter die ik dichter bij de winkel kom, om geen bekende tegen het lijf te lopen.

Als ik de kassa al in het vizier heb en denk dat het me gelukt is, kom ik iemand tegen van mijn middelbare schooltijd. Als ik mijn naam enthousiast door de winkel hoor klinken en ik haar aankijk, groet ik haar als een boer met kiespijn en probeer zo gehaast mogelijk mijn boodschappen van een meter afstand de band bij de kassa op te gooien.

Met mijn blik op oneindig hoop ik stilletjes dat ze verder gaat met haar winkelwagentje vullen, maar bij het voelen van een tikkende vinger op mijn schouder zakt de moed in mijn schoenen.

" Wat leuk je weer eens te zien, hoe is het met je?" Ja ja prima antwoord ik kort .En met jou? voeg ik nog snel toe uit beleefdheid en niet omdat het me ook maar iets kan schelen. Dan volgt er heel het riedel over relatiestatus, kinderen, baan, en haar oh zo geweldig leventje met als afsluiter uiteraard "En jij"?

  Zonder enig detail sommeer ik,  alsof ik een mondelinge overhoring heb, mijn partner, zoon, dochter en werk, nog steeds ongemakkelijk voelend over mijn net uit bed look. "En de derde opkomst zie ik, leuk voor jullie, Gefeliciteerd". Alsof alles nog niet erg genoeg is kan ik haar ook nog uit gaan leggen dat er geen derde opkomst is, dat deze kleding ook niet een vertekend beeld geeft en dat ik ook geen last heb van zware botten, maar dat ik "gewoon" dik ben.

Eindelijk kan ik mijn boodschappen tas verder inladen met mijn ongezonde calorierijke voedsel, ik groet haar gedag en vervolg mijn weg direct naar huis. Thuis aangekomen open ik mijn social medias om de beste top foto's van mezelf te plaatsen met als  laatste een vriendschapsverzoek naar " mevrouw oh zo geweldig leventje"........

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Ingeborgenzwerm
Goed geschreven, en zo herkenbaar, mensen oordelen zo graag...
13-01-2018 12:41
13-01-2018 12:41 • 1 reactie • Reageer
columnbymelissa
Dank je
13-01-2018 12:43
13-01-2018 12:43 • Reageer
Hans van Gemert
Is deze opnieuw geplaatst? Heb hem pas nog gelezen... Overigens, dezelfde tekst staat ook op tallsay. Als ik naar de auteur kijk vermoed ik dat jij hem hier opnieuw hebt geplaatst. Dan kun je misschien dat er beter even bijzetten -om misverstanden te voorkomen...
13-01-2018 00:35
13-01-2018 00:35 • 1 reactie • Reageer
columnbymelissa
Ja dit is mijn column van mijn site. mijn site was via wix en liep totaal vast helaas al mijn bezoekers en views kwijt. Vandaag een nieuwe site via jouwweb gemaakt, hopelijk hier meer geluk mee. Maar het kan dus dat iemand hem al gelezen heeft. Hij is helemaal van mij iig : )
13-01-2018 01:06
13-01-2018 01:06 • 1 reactie • Reageer