×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Gefeliciteerd!.. wat leuk voor jullie..

Gefeliciteerd!.. wat leuk voor jullie..


Snel, snel haast ik me even naar de winkel, met mijn haar ongekamd op een knot, zonder make-up, in mijn jogging pak, hopend bij elke meter die ik dichter bij de winkel kom, om geen bekende tegen het lijf te lopen.

Als ik de kassa al in het vizier heb en denk dat het me gelukt is, kom ik iemand tegen van mijn middelbare schooltijd. Als ik mijn naam enthousiast door de winkel hoor klinken en ik haar aankijk, groet ik haar als een boer met kiespijn en probeer zo gehaast mogelijk mijn boodschappen van een meter afstand de band bij de kassa op te gooien.

Met mijn blik op oneindig hoop ik stilletjes dat ze verder gaat met haar winkelwagentje vullen, maar bij het voelen van een tikkende vinger op mijn schouder zakt de moed in mijn schoenen.

" Wat leuk je weer eens te zien, hoe is het met je?" Ja ja prima antwoord ik kort .En met jou? voeg ik nog snel toe uit beleefdheid en niet omdat het me ook maar iets kan schelen. Dan volgt er heel het riedel over relatiestatus, kinderen, baan, en haar oh zo geweldig leventje met als afsluiter uiteraard "En jij"?

  Zonder enig detail sommeer ik,  alsof ik een mondelinge overhoring heb, mijn partner, zoon, dochter en werk, nog steeds ongemakkelijk voelend over mijn net uit bed look. "En de derde opkomst zie ik, leuk voor jullie, Gefeliciteerd". Alsof alles nog niet erg genoeg is kan ik haar ook nog uit gaan leggen dat er geen derde opkomst is, dat deze kleding ook niet een vertekend beeld geeft en dat ik ook geen last heb van zware botten, maar dat ik "gewoon" dik ben.

Eindelijk kan ik mijn boodschappen tas verder inladen met mijn ongezonde calorierijke voedsel, ik groet haar gedag en vervolg mijn weg direct naar huis. Thuis aangekomen open ik mijn social medias om de beste top foto's van mezelf te plaatsen met als  laatste een vriendschapsverzoek naar " mevrouw oh zo geweldig leventje"........

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties