×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Waar blíjft die vakantie!

Waar blíjft die vakantie!


Elk jaar komt dit fenomeen terug. De laatste weken voor de geplande vakantie zijn het zwaarst en niemand heeft nog puf of zin om iets te doen. We roepen massaal: ben zó aan vakantie toe!

Kinderen zijn in de weken voor de schoolvakantie helemaal op! Ze zijn hun bed niet uit te krijgen en hebben nergens meer zin in. Jij volgt daar op ten duur in mee, alles lijkt teveel te zijn.

Het einde van een schooljaar is ook niet bepaald rustig. Er zijn nog schoolreisjes, werkplannen moeten besproken worden, nog even een eindgesprek met de juf/meester van dat jaar, examens, etc. etc.. Het lijkt soms wel of alles nog "even" aan het eind van het jaar moet gebeuren.

Zo ook op het werk. Er moet van alles nog gedaan worden voordat de zomervakantie er is. En dat is voor deze regio dus deze week. Vrijdag starten hier de schoolvakanties en op het werk moet er ineens van alles geregeld worden. Iedereen ziet er gestrest en uitgeblust uit. Op een enkeling na die waarschijnlijk óf geen schoolgaande kinderen heeft en dus al op vakantie is geweest of toch pas over een paar maanden gaat, dus nog in de gewone werkstand staat.

Ik ben van die eerste lichting. Ik ben niet zo zeer gestrest, dat ben ik niet zo snel, maar wel uitgeblust. Ik wil weg! Elke taak die ik moet verrichten voelt als een tientonner op mijn schouders aan. Ik hoor mezelf zuchten en steunen. Ik moet nog een week werken en dan mag ik 3 weken mezelf losweken van al dat moeten, maar de weg naar die 3 weken toe voelt niet aan als een week!

Herken je dat? Heb jij ook altijd 2 weken voor de vakantie het gevoel dat die vakantie nog zoooo ver weg lijkt te zijn omdat je er naar snakt?!
Lifestyle Blogster
Ik heb momenteel al een maand vakantie, omdat ik in mijn examenjaar zit. En ik heb nog bijna 2 volle maanden vakantie, dus ik heb eerder zoiets van: laat school maar weer beginnen. Ben het nu alweer beu, 1 maand was genoeg maar heb in totaal dus 3 maanden vakantie ! Hahah
05-07-2017 10:52
05-07-2017 10:52 • 1 reactie • Reageer
Corinespieceofmind
Ja dat is vaak weer de andere kant he? Ik herken dat wel. Zat een tijdje zonder werk en dat verveelt heel snel ondanks dat ik riep dat ik het wel lekker zou vinden een jaartje niets te hoeven doen. ;) haha Echt niet, na een paar weken was ik het al zat. Het is ook nooit goed he? ;) haha
05-07-2017 11:42
05-07-2017 11:42 • 1 reactie • Reageer