Don't Break The Chain!

Don't Break The Chain!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wil je een gewoonte krijgen? Ergens goed in zijn? Ik zelf ben van mening, net zoal vele anderen, dat je goed in iets word door oefening. Ik gebruik zelf de app Don't break the chain om dagelijks te tekenen/handletteren. Al kopieër je iets, al schets je iets kleins, door die dagelijkse oefening bouw je spier geheugen op. Hierdoor word het steeds makkelijker om iets te tekenen.

Iedereen die tekent is ergens begonnen, het is voornamelijk belangrijk om echt te oefenen. Iets wat ik al jaren doe. Ja, ook ik heb jaren niet veel getekend, maar ik ben altijd actief met mijn handen gebleven. Hierdoor heb ik ook weer snel mijn teken roots op kunnen pakken. Het helpt ook echt, zelf zie ik veel vooruitgang in mijn werk. 

Wat kleine schetsen van afgelopen week.

Laat je niet ontmoedigen door hoe goed anderen zijn, kijk vooral naar je eigen werk. Waar ben je trots op? Wat lukt je nog niet helemaal goed? Oefen dit alles tot je tevreden bent. Ik zelf gebruik schetsboeken om alles vast te leggen, schrijf er datums bij zodat ik weet waar ik sta in mijn proces. Het is heel leuk om oude tekening terug te zien van een jongere ik. Schrijven heb je ook niet in een dag geleerd, dit is precies hetzelfde met tekenen. En het is nooit te laat om iets te leren.

Wat mij ook veel helpt zijn referentie foto's. Ik mash 2 tekeningen door elkaar voor een nieuw idee. Of teken iets na maar vanaf een andere hoek. En al teken je iets na, zeker in je schetsboek, is dit niet het einde van de wereld. Zolang het jou helpt verder te komen. Ik ben zeker van plan, hoewel ik door mijn concentratie problemen wel me er extra moet voor inzetten, dit vol te houden! Dus, breek de ketting niet voor je creativiteit! 

XxxChantalBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik ben ook aan het handletteren gegaan, en heb ook mijn tekeningen tot nu toe bewaard. Wat ik niet goed kan zijn de "versiersels". De kringels van letters bijv. of zoals jij het maakt met bloemen ed. Dat zou ik graag nog leren. Nu maak ik vooral teksten (wel met verschillende lettertypes en groottes en zo).
Ik ga ook eens kijken voor die app!
| 20:48 |
Leuke tip, ik ga een keer op onderzoek uit voor de app
| 15:58 |
Ik zag een soort college over dat je om iets goed te kunnen je 20 uur moet oefenen. Na 20 uur kun je het en heb je muscle memory opgebouwd. Wil niet zeggen dat je dan. Niet meer beter kan worden maar je kan t dan wel. Ik merk dat ook wel met handletteren. Maar je kan beter wel met de basis beginnen dat helpt voor de rest van je ontwikkeling.
| 10:42 |
Heel mooi blog
| 09:55 |
Mooi gezegd hoor
| 09:01 |
Creativiteit is een energie die eeuwig vloeit. Wees er attent op en maak er gebruik van, dat is de sleutel tot alle succes!
| 07:53 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen