Welk papier gebruik je voor Twin markers?

Welk papier gebruik je voor Twin markers?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Nu de Twinmarkers bij de action zo populair zijn zie ik de vragen op de action facebookgroepen veel voorbij komen. Welk papier kun je nu ervoor gebruiken? Waarom drukt mijn stift zo door?

Daarom vandaag wat uitleg over wat deze markers doen en waarom ze doordrukken.

Twinmarkers zijn een goedkope variant van alcohol markers zoals Copics, Spectrum Noirs en nog veel meer! Deze markers worden voor vele doeleinden gebruikt zoals stempels inkleuren, tekeningen zoals manga maken en er zijn nog meer creatieve doeleinden mogelijk.

De alcohol vloeit op speciaal papier door elkaar heen, waardoor je een mooie streeploze overloop krijgt.

Waarom zo duur papier kopen?

Ik vergelijk het maar altijd met eten. Je bent aan het maken, iets speciaals, zoals een lekkere biefstuk. Maar een biefstuk zou je ook niet serveren op een wegwerpbordje. Zo zie ik het ook met mijn tekeningen. Die verdienen een mooie kwaliteit papier.

10 vellen voor 2.95 Perfect coloring paper (De duif, hobbywebshop)

Ik gebruik zelf dit papier. Oke, je bent 30 cent per a4 kwijt, minder als je ze per 50 koopt. Maar ik schets alles uit op goedkoop papier en mijn uiteindelijke tekening komt op dit papier met een lichtbox. Dit is mijn favoriete papier! 

100 vellen voor 13,95 Xl marker papier canson

https://www.bol.com/nl/p/tekenblok-canson-xl-marker-a4-70gram-100vel/9200000051342515/?Referrer=ADVNLGOO002027-G-22080211278-S-76151132351-9200000051342515

Dit papier is een stuk goedkoper maar werkt net zo goed als de perfect coloring papier. Het is qua prijs zeer goed te doen, zeker al je stempels wilt inkleuren.

Een 3e optie is laser kopieer papier met een dikte van minimaal 150 grams. Dit is goedkoop maar geeft niet zo een mooi overloop effect al de bovenste 2 papieren.

Er zijn nog vele papier soorten zoals crafters companian, copic papier en meer maar ik vind bovenstaande het makkelijkste te vinden.

Deze afbeelding is gekleurd met op perfect coloring papier, eerst zelf getekend met fine liner. Je kan in de haren goed zien hoe de overlopen gecreeërd zijn.

De twin markers zijn momenteel bij de action voor 12 stuk voor €3.99 te koop, in 4 kleurcombi’s

Hier is de video waarin ik hem inkleur:

Heb je zelf ook de markers? Waar gebruik jij ze voor?

Xxx en creatieve groetjes

Chantal
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Interessante blog en mooi die tekeningen die maakt!
| 00:10 |
Wij hebben Copic markers. En Copic marker papier.
Echt gaaf zeg die zeemeermin!!!! (Heb nog een boel te leren en oefenen)
| 20:46 |
Ik heb alleen de oude set twinmarkers van de Action, nieuwe zijn steeds uitverkocht.

Ik kleur eigenlijk alleen in kleurboeken. Markers gebruik ik alleen in de boeken met dikker papier met een dun stuk karton erachter zodat het niet doordrukt op de volgende bladzijde.
Nu aan het kleuren in een mandalablok van de Zeeman
| 13:45 |
Ja daarom gebruik ik speciaal papier, maakt een totaal verschil ook met de overlopen :) xxx
| 12:55 |
Leuk! ik werk met promarkers voor mijn opleiding. Was laatst ook opzoek naar de markers van de action maar ik vraag me af of ze zo goed zijn, omdat ik de stiften normaal voor €3,50 +/- koop en nu zijn ze ineens voor 12 stuks €4. Ik ga ze maar eens uitproberen haha
| 12:52 |
zeker doen, ik gebruik ze in combi met spectrum noir.. wat is jouw favo papier?
xxx
| 13:58 |
werken ze net zo goed als die dure promarkers ? Ik gebruik 260 g dik papier, het voelt een beetje als fotopapier maar als je er op tekent veegt het niet uit als je er overheen gaat of iets. Ik gebruik me markers om interieurtekeningen in te keuren :)
| 13:59 |
Ja je merkt dat de inkt niet zo hoge kwaliteit heeft maar wat wil je voor die prijs en je hebt geen brush tip.
Ik heb ook een paar promarkers en gebruik gewoon alles door elkaar. Xxx
| 12:53 |
Bedankt voor de duidelijke uitleg
| 11:45 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen