×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mooi leven creëren door ellende te schrappen

Mooi leven creëren door ellende te schrappen


“Schrap de ellende en blijf zitten met een mooi leven.”

Zo simpel kan het soms zijn.

Met z'n allen zijn we eraan gewend geraakt om dingen toe te voegen om ons leven mooier/leuker te maken. Dat is hartstikke goed! Toch werkt schrappen over het algemeen beter.

Hieronder deel ik 4 dingen die je kunt schrappen om je leven mooier te maken. En sommige van deze schrapsels zullen je weleens verrassen. :)

#1 Aangenaam voedsel

In de regel kun je uitgaan van het volgende. Hoe aangenamer het voedingsmiddel, des te rijker het is aan vet, suiker, conserveermiddelen en zout.

Dergelijk voedsel prikkelt je hersenen en is niet goed voor je lichaam. Schrap het zoveel mogelijk uit je leven. Maar heb je er echt een craving naar neem dan een bescheiden hoeveelheid en geniet er echt van.

#2 Schrap klagen en kreunen

Als je zeuren, klagen, kreunen en steunen schrapt, verbeter je radicaal je leven in één klap.

De volgende 'mindset' biedt je hierbij ondersteuning:

  1. ”Als ik de situatie niet kan veranderen, dan accepteer ik het.”
  2. ”Als ik iets kan doen om de situatie te veranderen, dan doe ik dat.”
  3. ”Als ik niet bereid ben die stap te zetten, dan accepteer ik de situatie alsnog.”

Deze 'mindset' zou ook heel goed jouw levensfilosofie kunnen worden. Dat is het in ieder geval voor mij :)

Zeuren is eigenlijk de situatie niet accepteren en maakt het de situatie niet beter. Je helpt niet, je voegt niets toe. Er komt alleen ellende uit je mond.

En stoppen met klagen, kreunen en steunen betekent ook dat je stopt met het zoeken naar een excuus om niet te hoeven doen wat je wel zou behoren te moeten doen. Het betekent dat je eerlijk bent tegen jezelf.

Niet: ”Ik kan nu niet hardlopen, want het regent.”
Maar: ”Ik kan gewoon door de regen hardlopen. Maar dat wil ik niet.”

Niet: ”Ja maar dat kan ik niet!”
Maar: ”Ik kan het wel. Maar ik ben bang om uit mijn comfortzone te stappen.”

Niet: ”Ik moet eerst een nieuwe laptop hebben, eerder kan ik geen boek schrijven.”
Maar: ”Ik kan nu beginnen met schrijven. Ik gebruik 'een nieuwe laptop' als excuus om mijn droom uit te stellen.”

Je staat niet machteloos. De wereld probeert jou het leven ècht niet zuur te maken. Als je het zeuren, klagen, kreunen en steunen schrapt dan wordt alles beter. Echt waar :)

#3 Ren en vlieg jij continue?

Onze westerse samenleving is gek op actie. En als er iets niet klopt in ons leven, komen we direct in beweging.

Hoewel het ondernemen van actie meestal nodig is om resultaten te boeken, is het niet de enige manier. Een andere aanpak om problemen op te lossen is door non-actieDus door niets te doen, geduld te hebben en simpelweg te observeren.

Uiteraard gebeurt er niet veel als je alleen non-actief bent. Maar het is verstandig om hierin een balans te vinden, zodat je niet voortdurend hoeft te blijven rennen en vliegen.

Want veel problemen bestaan - beter gezegd: ontstaan - doordat jij ontevreden, ongeduldig of neurotisch bent. Door non-actie kun je werken aan je interne conflicten, waardoor de problemen in de buitenwereld ophouden te bestaan.

De situatie verandert dus niet, maar jij verandert. Waar je vroeger een probleem zag als iets dat opgelost moest worden, zie je nu een neutrale gebeurtenis waar je prima mee kunt leven.

Zit vaker stil en doe niets. Stop met rennen en vliegen. Neem de tijd om te beseffen dat niets doen in veel gevallen effectiever is dan actie ondernemen. Het vraagt rust, geduld en acceptatie.

Wellicht niet makkelijk of misschien zelfs moeilijk, maar absoluut meer dan de moeite waard.

#4 Je hersenen worden constant geprikkeld

Uiteraard begrijp ik je. Mijn hersenen zijn ook dol op al die prikkels. Op leuke nieuwtjes, een eindeloze stroom aan YouTube video’s, berichtjes, games, social media en ga zo maar door.

Maar je hersenen hoeven niet altijd geprikkeld te worden. Sterker nog, je leven wordt beter als je hersenen minder worden geprikkeld.

Hierdoor verbetert je concentratie waardoor je productiever wordt. Je ervaart meer kalmte en je wordt minder angstig en gestrest.

Probeer het maar. Schrap eens een of meer van de volgende prikkels:

  • Verwijder je meest afleidende apps van je smartphone. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, YouTube en nieuws apps.
  • Overweeg om je extra tv-zenders te schrappen. Hierdoor dwing je jezelf om te kijken naar programma’s die je boeiend vindt.
  • Ga op nieuwsdieet. Consumeer weinig tot geen nieuws voor meer mentale ruimte.
  • Train jezelf om vaker ongeprikkeld door het leven te gaan. Laat af en toe je telefoon thuis als je de deur uit gaat of neem een 'off-line' dag(deel).

Hoe minder geprikkeld je hersenen zijn, des te meer ruimte er komt voor èchte creativiteit. Voor originele gedachtes, voor jouw unieke persoonlijkheid.

Door te schrappen kun je je leven oneindig veel mooier en leuker maken. Zolang je de zaken schrapt die je beneden houden.

Laat me in het commentaarveld hieronder welke ellende jij gaat schrappen.

Ik verneem graag van je :)

Op jouw succes,

Klaziena Waerts

Jouw craving coach van cravingwatchers.nl

Sunlover
Heel goede blog die ik ook ga delen. Ik ga proberen minder te rennen en te vliegen en meer stilte momenten in te bouwen.
25-04-2017 14:42
25-04-2017 14:42 • Reageer
Bloggerda
Goede blog die ik ga delen. Ik wil ellende en verdriet graag schrappen want het belemmert me in mijn geluk. Ik weer alleen niet hoe.
25-04-2017 10:06
25-04-2017 10:06 • Reageer
DeWildPlukkersInfoGroep
helemaal mee eens.Ik was voor een aantal jaar een deep diver (maatschappelijk en politiek.)ik wilde weten hoe corrupt alles was en kon dan wijzen. nu weet ik alles en was daar ook ziek van geworden 3 jaar geleden tv eruit,krant eruit en fb alleen dingen lezen die een aanvulling aan mijn leven geven. kop in het zand? juist niet iets waar ik geen grip op heb verspil ik geen energie meer aan. mijn leven is een stuk fijner en vooral gezonder nu. depressies zijn ook weg. Een betere wereld begint bij je zelf en je directe omgeving.dat geldt voor allemaal. Nu leef ik mijn droom en dat is heerlijk
24-04-2017 23:13
24-04-2017 23:13 • Reageer
Marion Wever
Al behoorlijk gedaan dat schrappen. Vooral de negativiteit om me heen ;-)
24-04-2017 23:11
24-04-2017 23:11 • Reageer
enigma
In onze maatschappij is schrappen een must, maar ook een bewuste keuze. En kiezen is verliezen... We krijgen inderdaad een leven met steeds meer, steeds sneller, steeds ingewikkelder... Wie een poging doet om dat allemaal bij te houden, gaat onderuit. Het is de maatschappij die fout zit. Wij kunnen er uit stappen en gas terugnemen, maar makkelijk is het niet. Wat ik wil schrappen is de tv. Die slokt echt uren tijd op. Daarom zijn er series op tv die ik bewust niet begin te bekijken... Al slorpt internet ook steeds meer van mijn tijd op. Zeker nu ik Yoors ontdekt heb. Maar zonder Yoors had ik jouw blog niet gelezen natuurlijk
24-04-2017 17:21
24-04-2017 17:21 • Reageer
Tessa Smits
Ja schrappen! Nou als iemand daar een voorstander van is dan ben ik het wel ;-) ik kijk geen nieuws, het mooie is omdat ik hier in Spanje zit kijk ik ook heel weinig televisie en als ik kijk kies ik er echt voor (series kijken vind ik wel heel leuk namelijk). Zeuren vind ik sowieso heel vervelend en ik ben mega positief ingesteld dus dat is niet zo'n probleem. Ik probeer zoveel mogelijk lekker buiten in de natuur te werken (schilderen) en dan neem ik die mobiel of laptop niet mee. Toch is zijn de 'online' activiteiten voor mij nog wel de meeste prikkels waar ik echt bewust afstand van moet nemen omdat ik er anders toch te lang in blijf 'hangen'. We wonen hier letterlijk op een berg in the middle of nowhere, meer prikkelvrij kun je niet krijgen ;-) en dat vind ik echt een verademing. De één is er misschien ook wat gevoeliger voor dan de ander maar de jaren dat ik in Amsterdam woonde kon ik echt gek worden van al het 'geluid'. En ja als je veel schrapt, gaat de creativiteit stromen en kan ik veel gemakkelijker bij mezelf blijven ;-) Zoals je hoort, ik ben een fan en vind het een top artikel wat je hebt geschreven!
24-04-2017 15:06
24-04-2017 15:06 • Reageer
Ilse-rommelt-aan
Super blog! Hier heb ik heel veel aan en momenteel veel mee bezig (ontevredenheid etc) ik ben alijd bezig met schrappen van slecht voedsel (maar is zo lekker ) ik wil prikkels gaan schrappen (ben overprikkeld) zeuren en klagen vind ik dubbel. Soms is het een overlevingsstrategie omdat ik door klagen ook weer de humor ervan in zie omdat ik soms om stomme dingen zeur en klaag haha...maargoed ik snap de boodschap. Het heeft weinig zin om te zeuren.
24-04-2017 14:27
24-04-2017 14:27 • Reageer
frieke
Een blog waar veel hulp in zit , wat ik ga schrappen is misschien is een hele andere ellende dan je verwacht maar ik heb me neergelegd bij de beslissing van een van mijn 4 dochters die plots om niemand weet waarom, geen contact meer wil, al weken heb ik er last van slechte nachten, huilbuien, nu ga ik voor mezelf en m'n andere kinderen proberen het uit mijn hoofd te zetten. Niet makkelijk maar iets anders helpt niet
20-04-2017 18:54
20-04-2017 18:54 • 1 reactie • Reageer
Ilse-rommelt-aan
Heftig zeg! Sterkte!
24-04-2017 14:28
24-04-2017 14:28 • Reageer
Annelies Wetzelaer
Het is inderdaad zo dat hoe meer "junk" je uit je leven schrapt, hoe meer je van het werkelijke leven kan genieten. Ikzelf heb al TV uit mijn leven geschrapt. Dat was echt een grote stap omdat ik vroeger een serie-junkie was. Videogames speel ik ook al een tijdje niet meer. Wat ga ik dus schrappen? Mijn verslaving aan chocolade en pizza, spaghetti en nootjes, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. En volledig schrappen hoeft natuurlijk ook niet, van de zonsondergang in de zomer genieten met een lekker ijsje moet toch kunnen! Zoals je zegt, alles in mate, dan geniet je omzomeer :) Bedankt voor dit leuke blogje! Ik heb er zeker iets aan gehad :)
20-04-2017 18:23
20-04-2017 18:23 • 1 reactie • Reageer
craving watchers
Hoi Neraida, Eigenlijk gaat het bij alles om mate. Dat is het sleutelwoord :) Zoals je zelf (gelukkig) al zegt hoeft volledig schrappen ook niet. Als craving coach is mijn advies om een kleine hoeveelheid van het voedsel te nemen waarnaar je smacht (een craving naar hebt) en er dan echt bewust van te genieten zonder schuldgevoel. Wellicht vind je het volgende artikel ook interessant: http://www.cravingwatchers.nl/denken-aan-eten-doet-eten-tenzij/ Met een warme groet, Klaziena
20-04-2017 18:29
20-04-2017 18:29 • Reageer