Allergisch voor woorden

Allergisch voor woorden


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het klinkt misschien raar, maar ik ben allergisch voor een paar woorden. Niet in die zin dat ik er uitslag van krijg, maar meer dat ik in een soort stress schiet.

Het eerste woord dat mij te binnen schiet is "moet". Als iemand tegen mij zegt jij .. moet..  is het eerste wat mij in mij opkomt "ik  ..moet... helemaal niets! Het gevoel kreeg ik zelf bij mijn kleindochter van 5 jaar. Ze vindt mijn haakwerk altijd erg leuk en zo komt ze naar mij toe, ze zegt: Oma, jij ..moet.. een vogeltje voor mij haken. Aaaaaaagghhh. Dus ik met mijn lieve-oma-woorden..... Nee, dan vraag je aan oma wil je een vogel voor mij haken.  Mijn kleindochter kijkt mij aan, zogenaamd verlegen, wacht enkele seconden, en ja hoor, daar komt de vraag ( in plaats van bevel).

Ik vind dit eigenlijk wel heel vreemd, dat dit ene woord bij mij zoveel opstandigheid teweeg brengt. Normaal gesproken ben ik toch redelijk relaxed. Mijn motto is, ik woon niet meer bij mijn ouders, dus moet ik niets meer. 

Een beetje kortzichtig, want er zijn natuurlijk dingen die wel moeten. Ik moet naar het toilet, eten, drinken, rekeningen betalen, belasting betalen om maar iets te noemen.

Een ander woord was ik opstandig van wordt is ..ootoo.. tegenwoordig zijn in heel veel mensen op tv en de radio, die ootoo zeggen, ipv auto. En hoe meer je er op let, hoe meer het opvalt. Tja, waar maak je je druk om, hè?

Ik ben zeker geen taalwonder en zal zeker schrijffouten hebben, maar toch....

Er zullen mij vast nog wel wat dingen te binnen schieten, dan vul ik dat wel aan.

Ik ben eigenlijk benieuwd of er meer mensen dit tegenkomen.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik herken het heel erg. Zelfs toen ik nog bij mijn ouders woonde werd ik heel opstandig als ik iets MOEST. Mijn standaard stopwoord werd dan ook al heel snel "Niks op commando!". Ik kan ook heel slecht tegen de taalkundigheid die ik overal zie verschijnen als ik rondkijk op de tijdlijn en in berichten op facebook. Mensen die overal schrijven "Me vriend", "me auto", "me hond" ... en noem het maar allemaal op. Overal waar MIJN hoort te staan schrijven ze ME. Vreselijk vind ik het. Ootoo vind ik ook zo'n enorme afknapper. Ik zal vast nog meer tegenkomen als ik daar te lang over na ga denken.
| 08:57 |
Is toch grappig, dat een woord je opstandig kan maken.
| 09:46 |
Ja, dat herken ik wel. Ook ik 'moet' helemaal niks, nou ja, voor mijn hond zorgen en wat jij al noemt.
En ademen. Vaak heeft dat ook met het verleden te maken dat dit een 'pijnpunt' geworden is.
Inderdaad ootoo, haha, ja vind ik ook irritant. Bij mij is het meest beladen woord: morgen. Omdat het vandaag is.
Morgen weet je nog niet. Plus dat het mij weer aan het malen zet, morgen moet ik dit of dat en als dát maar goed gaat...
Alleen van dag tot dag leef ik, dus alsjeblieft géén morgen...
| 19:48 |
Leven bij de dag.... Dat doe ik ook. Druk maken om morgen, nee. En niet alleen leven bij de dag,maar ook proberen te genieten!
| 20:13 |
Ja, haha, dat laatste is wel een uitdaging op zich! :-)
| 02:26 |
Heel herkenbaar hoor, ik moet ook niks behalve ademhalen anders stik ik
| 20:59 |
Ja, ook belangrijk!
| 22:17 |
Ja, wel blijven doen hè? XD
| 02:27 |
de 'moet' ben ik volledig mee eens.
En inderdaad, woorden worden anders gebruikt dan 'moet'.
mijn schoonmoeder die zei zo domme dingen tegen mijn dochter.
'Kijk, daar een pietekootje' (vogeltje)
of boeboe (hond)
Die was niet wel gezind omdat ik dat corrigeerde.
| 12:32 |
Oh, dat snap ik zeker!
| 12:52 |
Moeten is dwang zei ik sinds ik gestopt ben met werken :-)
| 03:47 |
Precies
| 11:10 |
Heel herkenbaar, ook de ootoo :)
| 00:27 |
Ja, vreselijk. Het lijkt wel mode
| 11:10 |
Het eerste wel, het tweede niet.
Ik vind dingen als 'hun zeggen', 'Ik irriteer me aan' of 'ik besef me' helemaal gruwelijk....
| 00:15 |
Gek toch?
| 11:10 |
Ik heb er geen last van, maar wel leuk dat je dit deelt
| 23:27 |
woorden leggen veel vast zonder dat we het in de gaten hebben
ik moet, ik mag
die ik tegen komt, ik kies voor mezelf, liefde in mijn hart, ik moet dit tegen je zeggen, ik volg mijn pad,
het zijn meestal korte zinnen die mij tegenstaan
| 23:23 |
Toch bijzonder. De zinnen die jou tegenstaan, heb ik geen moeite mee. ;)
| 23:26 |
haha snap je reactie, van mij een beetje verkeerd uit gedrukt, wat ik bedoel is dat mensen het vaak zeggen, er zit een moeten achter en uiteindelijk gebeurt er niets omdat het moet
voor mij: ik moet, ik zal en ik wil staan mij tegen
hoop zo wat duidelijker te zijn
| 10:57 |
Ik snap je :)
| 11:12 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen