Allergisch voor woorden


Het klinkt misschien raar, maar ik ben allergisch voor een paar woorden. Niet in die zin dat ik er uitslag van krijg, maar meer dat ik in een soort stress schiet.

Het eerste woord dat mij te binnen schiet is "moet". Als iemand tegen mij zegt jij .. moet..  is het eerste wat mij in mij opkomt "ik  ..moet... helemaal niets! Het gevoel kreeg ik zelf bij mijn kleindochter van 5 jaar. Ze vindt mijn haakwerk altijd erg leuk en zo komt ze naar mij toe, ze zegt: Oma, jij ..moet.. een vogeltje voor mij haken. Aaaaaaagghhh. Dus ik met mijn lieve-oma-woorden..... Nee, dan vraag je aan oma wil je een vogel voor mij haken.  Mijn kleindochter kijkt mij aan, zogenaamd verlegen, wacht enkele seconden, en ja hoor, daar komt de vraag ( in plaats van bevel).

Ik vind dit eigenlijk wel heel vreemd, dat dit ene woord bij mij zoveel opstandigheid teweeg brengt. Normaal gesproken ben ik toch redelijk relaxed. Mijn motto is, ik woon niet meer bij mijn ouders, dus moet ik niets meer. 

Een beetje kortzichtig, want er zijn natuurlijk dingen die wel moeten. Ik moet naar het toilet, eten, drinken, rekeningen betalen, belasting betalen om maar iets te noemen.

Een ander woord was ik opstandig van wordt is ..ootoo.. tegenwoordig zijn in heel veel mensen op tv en de radio, die ootoo zeggen, ipv auto. En hoe meer je er op let, hoe meer het opvalt. Tja, waar maak je je druk om, hè?

Ik ben zeker geen taalwonder en zal zeker schrijffouten hebben, maar toch....

Er zullen mij vast nog wel wat dingen te binnen schieten, dan vul ik dat wel aan.

Ik ben eigenlijk benieuwd of er meer mensen dit tegenkomen.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.