Hartcatheterisate via de pols

Hartcatheterisate via de pols


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

31 augustus moest ik naar het ziekenhuis voor een hartcatheterisate. Ik ging ervan uit dat dit via de Lies zou gebeuren. Bij het aanmelden kreeg ik te horen dat dit via de pols ging gebeuren, dat was wel even slikken voor mij.

Een jaar eerder kwam ik op de eerste hulp met een zware astma aanval en toen moesten ze ook bloedprikken via de pols-slagader. Dit was absoluut zeer pijnlijk en zei toen ook; dat nooit meer.

Toen de verpleegster mij vertelde dat ik eerst een verdoving zou krijgen, was ik enigszins gerustgesteld.

In de operatiekamer waren 2 aardige dames die mij probeerden af te leiden. Maar het moment dat de dokter komt, sloeg mijn hart al sneller. Niet dat hij nou zo woest aantrekkelijk is, maar toch wel door wat zenuwachtig zijn.

Hij begon met de verdoving en tjengggggg dat deed zeer. Het voelt of hij in mijn zenuw zit. De rest van het onderzoek heb ik niet gevoeld, maar die zenuw!

Na afloop wordt er een plastic polsbandje om de pols gedaan en die wordt gevuld met lucht. Even een heftig gevoel, maar dat zakt snel. Terug op de afdeling vraag ik aan de verpleegkundige hoe ik aan die zenuwpijn kom. Zij vertelde me dat het wel eens voorkomt dat een zenuw geraakt wordt en dat dit met ongeveer een week verdwijnt.

Enigzins gerustgesteld ga ik naar huis. Twee dagen een mitella om en klaar.... Dacht ik. Helaas zijn de nachten voor mij hopeloos. Ik ben gewend om mijn hand onder mij of onder mijn kussen te leggen en dan doet de zenuw in mijn hand erg veel pijn. Overdag gaat het redelijk, zolang ik hem niet zwaar belast of tegen die zenuw kom.

Kijk ik op internet, staat hier dus nergens iets over geschreven. Dat vind ik wel heel vreemd. Er zullen toch wel meer mensen zijn die dit overkomen?

Nu maar hopen dat het met verloop van tijd wat verbeterd.

En de uitslag van het onderzoek was goed!


√ update. Inmiddels een paar weken verder. Langzaam verbetering in mijn pols. Heb zelf een brace gekocht bij de apotheek. In de eerste instantie droeg ik die overdag. Maar 's-nachts lag ik vaak op mijn pols, waardoor de zenuw weer pijnlijk werd. Toen heb ik de brace alleen 's-nachts gedragen. Nu heb ik het moment bereikt dat alleen zware belasting vervelend is, dus grote sprongen vooruit.


#hartcatheterisatie. #zenuwpijnBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik hoop dat het inmiddels nog verder verbeterd is ... én dat er geen nieuwe meer hoeft te volgen. Fijn dat de uitslag van het onderzoek dan in elk geval wel goed was. Dan is het niet voor niets geweest.
| 08:42 |
Dank je. Inmiddels is de dagelijks pijn verdwenen, alleen meet zware belasting nog pijnlijk, maar daar valt goed mee te leven.
| 09:42 |
Ik heb in 2015 ook via de pols een hartkatherisatie gehad ik vond dit ook niet fijn en zeker niet toen ik na die tijd een propje in mijn oog had en niets zag aan de zijkant brr, nu moest ik vorige week weer een hartkatherisatie ik vond het zo mega eng dat de arts zei we doen het wel via je lies nou dit was duizend maal beter geen last gehad. Alleen moest ik 6 uur plat liggen maar dat heb ik ook overleeft.
Ik denk dat jij zo gespannen was en dat daardoor misschien een zenuw is geraakt.
Ik hoop dat het goed komt helemaal met je pols.
| 11:16 |
Dank je. Als er ooit nog een moet gebeuren, dan voor mij niet in de pols. Jij ook sterkte.
| 12:12 |
Gelijk heb je, en dankjewel
| 13:04 |
De slagader moeten ze overigens zoeken omdat hij dieper ligt, daarbij raken ze soms ook spieren en/of zenuwen. Bij mij is een keertje door een zenuw heen geprikt met een infuus plaatsen, AU! Heb ik een half jaar last van gehad.
| 12:21 |
Ja, die zenuw is ze!er AU!
| 15:41 |
Zuurstof meten in de polsslagader doet idd veel pijn, in de lies weet ik niet? Heb wel een keer 2 slangetjes in mijn liesslagaders gehad, dat deed toen geen pijn.... Waren erin gedaan bij een operatie, dus geen idee hoe het voelt als er iets in gaat. Denk dat het sowieso pijn doet als er iets je slagader in moet waar dan ook. Erg fijn dat de uitslag goed was!
| 12:20 |
Zeker fijn. Ik had begrepen dat de binnenkant van de ader niet gevoelig is..
Hier heb ik ook niets van gemerkt.
| 15:41 |
Nee het is denk ik het er doorheen prikken
| 16:07 |
Heel fijn dat de uitslag goed is
| 10:13 |
Zeker, dank je
| 10:15 |
Fijn dat de uitslag goed is, hopelijk neemt de pijn snel af.
| 14:58 |
Zeker fijn en bedankt!
| 15:32 |
Goh wat vervelend, heel veel sterkte en beterschap...
| 07:06 |
Dan je, het komt vast goed!
| 10:48 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen