×

Yoors


Inloggen
×

YoorsDen blok

"Den blok"


Het was 4 uur deze ochtend. Ik word wakker door het trillen van mijn wekker en knip mijn nachtlampje aan. Ik knijp mijn ogen meteen weer dicht, mijn ogen niet opgewassen tegen het felle licht op dit helse uur. Gelukkig liggen aan de andere van het bed mijn samenvattingen al klaar en kan ik beginnen aan mijn laatste keer overlezen voor ook elders in huis de wekkers gaan en het écht tijd is om op te staan. 

Jep, het is weer examentijd. "Den blok" zoals we dat in België zo poëtisch zeggen (ehhhh). Die periode waarin ik me opsluit in mijn slaapkamer en mijn ouders aankijk als helden wanneer ze me kaasblokjes of gesneden groentes komen brengen (over de hoeveelheid Kinder Bueno's die ik daarnaast al naar binnen had gewerkt zullen we maar zwijgen). De periode waarin ik mezelf er aan moet herinneren dat het nu echt al 4 dagen geleden is dat ik een douche gezien heb (sorry mam en pap) en dat dit echt moet gebeuren voor het mondelinge examen de volgende dag.

Ik denk dat ik voor elke student spreek wanneer ik zeg dat tijdens de blok een dag best een aantal uren langer zou mogen duren.  Voor een groot deel ligt dit aan mezelf: Ik ben een enorme uitsteller. Ik slaag er telkens opnieuw in om het enkele dagen van te voren rustig aan te doen, denkende 'dat ik toch nog een paar dagen heb'. Tot het plots de dag voor het examen is en die cursus toch net iets dikker lijkt dan voorheen. Langs de andere kant helpt die stress me toch ook een beetje... tot mijn hoofd plots vol is. 

Op zo'n moment gaat er gewoon niets meer in en rest er me niets anders dan die wekker om 4 uur te zetten die volgende dag. En natuurlijk vervloek ik mezelf wanneer ik mijn nachtlampje aanknip en ik opnieuw angstvallig mijn ogen dichtknijp. Maar voorlopig heeft het toch effect gehad.  

Nog een dag en mijn eerste echte blokperiode is over. Al ben ik een geluksvogel en heb ik slechts anderhalve week moeten lijden, toch zal ik het morgen uitschreeuwen van geluk. Eindelijk! Geen feestjes voor mij om de examens af te sluiten dit jaar, maar een rechtstreeks ticket naar mijn bed.