Mijn naam is een leugen

Mijn naam is een leugen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

"De studente" staat er mooi aan de rechterkant van elke blog, elk gedicht dat ik schrijf. En deze keer ook bovenaan, in grote letters. Mijn naam is een leugen, een die ik voorlopig nog niet terug kan en wil nemen. 

Het zit namelijk zo...

Rond deze tijd, een jaar geleden, kreeg ik prachtig nieuws. Ik zou, na maanden auditeren, in augustus mogen beginnen aan de musicalopleiding van mijn dromen. Ik behoorde tot de 16 mensen die aangenomen werden uit een groep van zo'n 600 kandidaten. En dit in het 'verre Nederland'. Ik was euforisch. 

Dit ook toen augustus er eindelijk was. De dag dat ik op school begon, was ook de dag dat ik in m'n eigen stekje introk en voor het eerst 5 dagen per week op m'n eigen benen stond. 

Zo'n opleiding brengt echter een hoop stress mee. Na een hele tijd door een slechte periode te zijn gegaan, en er ook week bovenop te zijn geklommen dacht ik dat ik er klaar voor was. De waarheid was echter anders. Al snel merkte ik dat het niet goed met me ging. Dat zo ver van huis wonen in een vreemde omgeving, me altijd net dat beetje anders te voelen als enige Belg in m'n groep (waar jammer genoeg vaak de nadruk op gelegd werd) en mijn natuurlijke onzekerheid toch niet goed voor me bleken te zijn. 
In een opleiding als deze was het stereotype misschien wel juist. Misschien ben ik 'té Belgisch' ( hun woorden, niet de mijne) in m'n bescheidenheid en weigerde ik op te boksen tegen degenen die letterlijk op 1 cm voor je komen staan in een dansles zodat je verplicht wordt ergens achteraan te gaan staan. (true story, jammer genoeg. 1 keertje kan gebeuren, na enkele keren wordt het gewoon persoonlijk.) In ieder geval werd de faalangst me te veel. Letterlijk huilen als ik voor m'n klasgenoten moest zingen was geen uitzondering. Ik voelde me gewoon zo slecht. 

En aan dat slechte gevoel besloot ik halverwege januari te ontsnappen. Officieel ben ik nog studente, maar de waarheid gebiedt me te zeggen dat ik al sinds januari geen lessen meer gevolgd heb. Al werk ik nu, zonder school, harder dan ooit. 

 Maar hopelijk komt hier verandering in. Na de afgelopen maanden hard aan mezelf gewerkt te hebben sta ik binnen 3 weken weer in een auditielokaal. Opnieuw voor een musicalopleiding, deze keer in België. Want vorig jaar had ik hier een ongelofelijk goed gevoel, alleen kon het niet op tegen het idee om 'in Nederland te gaan studeren'. Geef mij dan maar een klas vol "bescheiden Belgen"... misschien voel ik me daar wel thuis. 
En in de tussentijd kijk ik vol liefde terug op mijn tijd daar, en het feit dat ik me tegelijkertijd ook zo ontzettend welkom voelde. Het was alleen niet mijn plekje. 

Maar voorlopig blijf ik nog gewoon even 'de studente'. 
Want ik blijf een student in hart en nieren. 
Al is dat er een zonder school. Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (21 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Succes in Belgie! Hoop dat het ondertussen weer een stuk beter gaat dan op het moment van schrijven :)
| 18:50 |
Ik vind het al enorm knap dat je zo ver bent geraakt en in de opleiding bent gekomen!
Ook dat je het avontuur hebt aangedurfd en toch maar de stap hebt genomen om je volledig buiten je comfortzone te zetten.
Wel jammer dat het zo gelopen is, maar dat is er weer een ervaring bij :) Daarvan word je alleen maar sterker.

Enn... een student blijven we allemaal ;)
We blijven immers elke dag nieuwe dingen bijleren :)
| 22:26 |
Dankje voor je reactie en mooie woorden! :-)
| 23:49 |
Volgens mij is dat musical wereldje in Nederland sowieso keihard...
| 13:53 |
Klopt helemaal! Denk dat het hier niet anders is, maar je merkt wel dat het in Nederland nog volop leeft.
| 23:49 |
Waarom dan toch eigenlijk hè ? Toch nergens goed voor??
| 02:06 |
Ach ja... daar verander je in je uppie natuurlijk niets aan :-)
| 12:10 |
Helemaal waar...
| 12:19 |
ik lees een sterk menspersoon
ik ga je volgen
liefs kaat
| 22:39 |
Wat lief! Dankjewel :-)
| 22:59 |
geloof in jezelf dan kom je er wel, voor sommigen is de weg alleen wat langer
| 18:50 |
Inderdaad. Als de langere weg de mijne is, kan ik er alleen maar het beste van maken :-)
| 18:51 |
vaak kom je er alleen maar sterker uit aangezien je al tegenslagen hebt gehad en je weet veel beter wat je wel wilt en niet wilt en kan, heel veel succes
| 18:55 |
Heel erg bedankt!
| 19:05 |
voor zover ik kan lezen heb je kracht genoeg om door te zetten dus voor je nieuwe start veel succes, je komt er wel
| 18:44 |
Heel erg bedankt!
| 18:44 |
geloof in jezelf, dan haal je alles wat je bereiken wilt, good luck en stay strong hoe moeilijk het soms ook kan zijn
| 18:35 |
Heel erg bedankt!
| 18:38 |
Nederlanders kunnen vrij direct zijn en vaak zijn dat alleen woorden. Volg je hart want dat klopt.
| 18:23 |
En dan zeker in zo'n vakgebied... Direct zijn heeft veel voordelen, maar voor mij was het even te veel. Dankje!
| 18:38 |
| 18:39 |
Sluit me bij onderstaande reactie aan, het leven is een groot leerproces, dus in feite zijn we allemaal studenten.. we leren ons hele leven lessen gaandeweg..
hopelijk voel je je meer thuis op de andere opleiding, veel succes met je auditie!
| 17:44 |
Ook jij bedankt voor je mooie woorden! Had er nog niet aan gedacht om het zo te bekijken, maar daar komt nu verandering in! :-)
| 17:49 |
Mooi :) en ik ken het hoor, ik heb zo mijn heldere momenten en momenten van besef. maar dat lukt ook niet altijd ;) Ga ervoor!
| 17:50 |
Blijf maar lekker studente. Tenslotte is het hele leven een leerproces, hoe oud of jong je bent. Ga ervoor. Jij bent net dat pareltje waar men in België en de rest van de Benelux naar op zoek zijn. Break a leg!!!
| 17:40 |
Mooie woorden, heel erg bedankt daarvoor! :-)
| 17:48 |
☺Graag gedaan. (ben inmiddels een oud bokkie van 60)
| 17:51 |
Mooi geschreven ! Ik hoop dat je idd je plekje vind in deze nieuwe opleiding, dicht bij huis en geef niet op, volg je droom, volg je hart ! You can do this !
| 17:38 |
Heel erg bedankt!
| 17:42 |
vindT , sorry
| 17:44 |
Ik hoop dat je nieuwe auditie naar wens gaat.
Met alle respect: maar zo ver is NL toch niet van BE? Mijn dochter ging op haar 17e ook in NL studeren, niet vanuit Belgie, maar vanuit Curacao (8000km verder). Mijn zoon een paar jaar later evenzo.
Ik wil direct van je aannemen dat er een cultuurverschil is tussen Nederlanders en Belgen, maar die is er tussen Nederlanders en Antillianen ook.
Mijn man en ik hebben trouwens ook in NL gestudeerd (1968-1972)
| 17:38 |
Klopt, zo ver is het inderdaad niet! Vandaar dat ik het zo vreemd vond dat ik me zo ver van huis ging voelen. Op 2,5 was ook ik immers thuis. Misschien ben ik een te grote huismus om het zo ver (of zo dichtbij in jouw ogen) te gaan zoeken. Of misschien koos ik een verkeerd plekje, en werd ik gewoon omringd door mensen waarbij ik me onzeker voelde? De realiteit was echter dat ik moest kiezen voor mezelf in deze situatie :)
| 17:42 |
Ik denk dat het idd aan de mensen om je heen en aan je eigen onzekerheid heeft gelegen.
Een vroegere klasgenote van mij die ook in 1968 in NL ging studeren, 'vluchtte' nog voor de kerstvakantie terug naar huis:
yoo.rs/soberana/blog/nederlanders-en-of-blanken-vreemdelingen-1453489846.html?Ysid=11672
| 17:49 |
Misschien heb je toch zo een en ander over jezelf geleerd in die tijd. Ik wens je heel veel succes
op je nieuwe opleiding in ieder geval!
| 17:25 |
Ik heb enorm veel geleerd, dus allesbehalve een verloren jaar. Dankjewel! :-)
| 17:28 |
Prachtig!! :-D
| 17:35 |
Veel succes naar het zoeken van jou plekje in deze maatschappij.
| 17:24 |
Heel erg bedankt!
| 17:27 |
:-)
| 17:30 |
psst, je kunt die naam veranderen in de instellingen
| 17:17 |
Heb ik al een keertje gedaan in de korte tijd dat ik hier ben, haha :-) Maar toch... voorlopig ben ik nog even blij om 'de student' te zijn.
| 17:20 |
Prima toch :)
| 19:41 |
Alvast veel succes, ik hoop dat je een plekje vind dat beter bij je past, een plekje waar je beter kunt worden wie je bent en wil zijn.
| 17:12 |
Dankje voor je mooie woorden! Doet goed! :-)
| 17:14 |
Fijn!
| 19:01 |
Veel suc6 met de nieuwe auditie! Ik duim voor je. :)
| 17:08 |
Heel erg bedankt! :-)
| 17:10 |
Succes in een hopelijk roemrijke toekomst, waar muziek in zit
| 17:06 |
Dankje! Aan muziek zal het sowieso niet ontbreken! :-)
| 17:09 |
mooi geschreven en vooral veel succes toegewenst . van een belgje ;-)
| 17:04 |
Haha, dankje! Je hoort er vast nog wel meer over eens het moment daar is ;-)
| 17:05 |
leuk ;-)
| 17:09 |
Heel veel succes! Je doet er goed aan je uit die toxische situatie te verwijderen. Ik wens je nog veel succes en plezier in de toekomst. :)
| 17:03 |
Heel erg bedankt! :-)
| 17:04 |
Goed verhaal en heel veel succes natuurlijk bij je volgende auditie! Bijzonder hoe zo dicht bij elkaar toch zo ver van elkaar kan komen te staan in jouw ervaring.
| 16:57 |
Dankjewel! Ik kijk natuurlijk nog met erg veel liefde terug aan mijn tijd in Nederland (al was het maar een half jaartje), maar als je ergens niet kan aarden... Tjah, dan houdt het op, of het nu aan de andere kant van de wereld of achter je hoek is :-)
| 17:00 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen