Kijkoperatie? Endometriose! Mijn verhaal, deel 2

Kijkoperatie? Endometriose! Mijn verhaal, deel 2


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In dit blog vertel ik hoe in 2018 mijn nieuwe gyneacoloog veel voor mij veranderde. Heb je het eerste deel nog niet gelezen? klik dan hier onder

Op 8 januari 2018 had ik de afspraak met mijn gyneacoloog. Zelf had ik er totaal geen zin in vanwege de ervaring met mijn eerste gyneacoloog en andere dokters. Ik vertelde haar hoeveel pijn ik had en ze nam me serieus en ging in 1x aan de slag. Meteen een echo (waar ze niks op zag) en bloedprikken, ook op de dingen waarvan een mini kans zou zijn dat ik het zou hebben. En ze zei dat ze in het team ging overleggen over een kijkoperatie. 2 weken later werd ik gebeld voor de uitslag van een gedeelte het bloedprikken, wat allemaal goed was, behalve mijn ijzer en HB levels. Nog een keer vroeg ze of ik nogsteeds die kijk operatie wou waar op natuurlijk ja zei. 2 weken daarna werd ik nog een keer gebeld met de rest van de bloeduitslagen waar niks op te vinden was. We hebben het toen nog een keer over een kijkoperatie gehad en hem toen eigenlijk meteen ingeplanned. Ik kreeg een brief om naar de anesthesist te gaan en een week daarna kreeg ik de kijkoperatie. En dat was gister! Mijn moeder werd opgebeld door de gyneacoloog die me had geopereerd met meteen een uitslag. Endometriose ACHTER mijn baarmoeder! Lees hier onder wat het is.

Sinds het achter mijn baarmoeder zit was het niet te zien op een echo. Het is te veel troep (chronische ontstekingen) waar ze op dat moment niet de tools voor hadden om het meteen met de kijkoperatie te verwijderen. Dus nu eerst wat herstellen van mijn kijkoperatie en over ongeveer 2 weken terug naar mijn gyneacoloog, kijkoperatie na praten en er over hebben wat we nu gaan doen (weghalen natuurlijk, maar kan het met nog een kijkoperatie of moeten ze een grotere snee maken om alles weg te kunnen halen) en wanneer.

Wow.. zoveel emoties toen ik dat te horen kreeg. Blij, opgelucht maar ook boos dat het zo lang heeft geduurd. Eindelijk is er weer hoop! En hopelijk als ze het hebben weg gehaald en voorkomen dat het terug komt, voel ik me dan beter en kan ik eindelijk weer dingen gaan opbouwen zonder steeds in te zakken.

Nu ben ik aan het herstellen van mijn kijkoperatie met een beter uitzicht op de toekomst :) Word vervolgd!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hopelijk brengt de operatie de nodige pijnverlichting en kan je eindelijk een normaal leven hebben
| 21:20 |
Ik heb ook endometriose. Het zat aan de buitenkant van mijn baarmoeder en op mijn blaas. Door een kijkoperatie ivm vruchtbaarheidsonderzoek zijn ze er achter gekomen. Maar er is nooit iets aan gedaan. Wat zijn jouw klachten en is het altijd nodig om te opereren? Ik ben heel benieuwd.
| 13:21 |
Zag je eerste blog later, zie ook mijn reactie daar :-)
| 13:35 |
Ik weet eigenlijk niet of het altijd nodig is om het weg te halen. Lijkt me van wel sinds het chronische ontstekingen in je buik zijn. misschien ligt het eraan hoeveel last je hebt? en of het actief is of niet. Ik weet niet welke klachten precies door wat komen sinds ik ook nog een extreme spastische darm heb. Ik heb zelf ook wat blaasklachten (vaker blaasontstekingen, voordurend het gevoel dat ik naar de wc moest ook al was ik net geweest) en dat zou best door de endometriose kunnen denk ik want die blaasklachten werden erger als ik ongesteld was.
| 17:34 |
Dankjewel voor je reactie. Ik heb/had ook allerlei klachten, maar dit eigenlijk nooit zo in verband gebracht met endometriose. Het is bij mij ca. 24 jaar geleden ontdekt tijdens een kijkoperatie ivm vruchtbaarheidsproblemen en er is verder nooit iets mee gedaan. Misschien deden ze er destijds ook niets aan, geen idee. Nu ben ik in de overgang en heb weer andere klachten. Maar als je er veel pijn van hebt, dan hoop ik echt dat ze er iets aan kunnen doen voor je. Heel veel sterkte.
| 19:24 |
Ik kan goed begrijpen wat je voelt en ook gevoelt hebt. Het onbegrip en zo. Ik wens je veel moed en een spoedig herstel.
| 12:31 |
Erg bedankt :)
| 12:40 |
Ik ga je blijven volgen
| 13:02 |
Goed dat je eindelijk een antwoord hebt! Veel sterkte in het hele proces!
| 10:53 |
Bedankt!
| 10:56 |
Endometriose het is het zwaar onder schatte ziekte heb het zelf gehad maar heb het gelukkig niet meer, wel heb ik nog altijd buikpijnen.
Heel veel sterkte
| 10:32 |
Klopt maarja. Balen dat je nog wel buikpijnen hebt :/ Maar dankjewel :)
| 10:56 |
ja heb littekenweefsel nog in mijn buik waar ik erg veel last van blijf houden.
voor jou sterkte ik hoop dat ze wat voor je kunnen doen.
anders kun je ook naar speciaal endometriose kliniek ik weet dat er in UMCG een is maar zijn meer hoor.
| 16:00 |
Dat is echt een k.t, heb het zelf ook gehad en inmiddels is mijn baarmoeder verwijderd wordt mijn leven nu pas normaal.
| 09:54 |
Ja het is natuurlijk niet prettig om te hebben. (Fijn dat je leven nu wel normaal word!) Maar na 5 jaar geen verklaring voor de pijn te hebben ben ik super blij dat ze iets gevonden hebben waar ze wat aan kunnen doen. Mijn moeder heeft het ook gehad en heeft de eierstokken moeten weg laten halen. Bij haar had het ook de blinde darm ontstoken, zo kwamen ze erachter. Maar als het goed is kunnen ze bij mij zorgen met hormonen ervoor zorgen dat ik geen eisprong meer heb en dus niet meer ongesteld word
| 10:00 |
ik hoop zo dat dit de oplossing is en dat je weer gewoon kunt functioneren straks! Succes!
| 09:26 |
Dankjewel!
| 09:49 |
Dat heeft inderdaad (te) lang geduurd zeg. Op zich fijn dat je duidelijkheid hebt, al is endometriose geen pretje, weet ik van een vriendin.
Je komt positief over, dat is knap en heel veel waard.
| 09:05 |
Ja ik ben er erg blij mee en ondanks endometriose niet fijn is kunnen ze me er tenminste in helpen :) Bedankt
| 09:51 |
Ja super voor je!
| 10:04 |
Wat goed dat er nu wel naar je geluisterd is en meteen actie is ondernomen! Het is natuurlijk vreselijk dat ze Endometriose hebben gevonden, maar hoe prachtig zal het zijn als je straks de operatie heb gehad en weer kan functioneren! Kan me voorstellen dat je spatte van emoties! Wat een verhaal en dat je het durft te delen! Hopelijk gaat het helemaal goed met je straks!
| 08:47 |
Ik kijk soort van uit naar de operatie ook al klinkt dat een beetje vreemd haha. En ik vond het belangerijk om te delen omdat ik weet dat er veel meer mensen rondlopen met klachten die niet te verklaren lijken en hoe moeilijk dat is, maar je moet niet opgeven hoe hopeloos het er ook uitziet (en dat is natuurlijk erg lastig in die situatie). Heel erg bedankt voor je reacties :)
| 09:55 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen