×

Yoors


Inloggen
×

Yoorspart-time disabled - Part 2

part-time disabled - Part 2


Nadat mijn eerste blog een stuk terug in de tijd ging, heb ik nu de indruk dat er vragen  opkomen zoals "waar draait het nu eigenlijk om ? " - en terecht . Tenslotte is mijn eerste blog in de categorie Entertainment geplaatst. Ik zou zeggen: "Let me entertain you !"

Laten we even een sprong in de tijd maken, uiteindelijk zitten wij inmiddels in 2017. In 2013 heb ik uiteindelijk een inmiddels landelijk opererende mediastichting opgericht, welke zich met name op jonge artiesten en amateurkunstenaars richt. Even een klein stukje uit onze missie, welke ik gewoon heb gekopierd van onze website. Geen nood, deze heb ik zelf in elkaar gezet, maar vindt het zonde van de tijd, om het wiel opnieuw uit te vinden.

"Sinds 5 jaar heeft Stichting XYZ zich tot missie gemaakt, om het gat tussen dure commerciële mediaproducties en jonge talenten en amateur kunstenaars met een beperkt budget op te gaan vullen. Als een exploitant van een eigen studio voor geluids- en filmopnames zijn inmiddels een aantal internationale producties met onze samenwerking ontstaan.

Wij zijn ervan overtuigt, dat creativiteit en muzikale ontplooiing niet beperkt mag worden door financiële redenen. Onze doelgroep kan dan ook bij ons terecht voor bijna alles wat met media te maken heeft, zoals geluidsopnames, mastering, filmproducties, grafisch ontwerp en webdesign, allemaal tegen een fractie van de kosten dan bij commerciële organisaties en gecombineerd met een grote internationale netwerk. Sinds enkele maanden hebben wij ook een 24/7 livestream, een soort radiostream welke als virtueel podium voor „onze“ artiesten gebruikt kan worden.

Zouden wij voor onze in contant geld om gaan rekenen, zouden de meesten van onze bestuursleden en vrijwilligers inmiddels als miljonair rond gaan lopen. Helaas is het echter realiteit dat wij bijvoorbeeld kosten voor huur, licenties en apparatuur enkel met behulp van subsidies of particuliere donaties kunnen gaan bekostigen. Een reden meer, om commerciële bedrijven met alle plezier hun inkomsten te gunnen, als wij ons realiseren, dat wij met hetzelfde maat aan professionaliteit en deskundigheid werken .

Wij zijn ervan overtuigd, dat echte passie en motivatie met geen geld te betalen zijn en enkel worden beperkt door de eigen motivatie!"

Stichting XYZ ? Waarom niet de echte naam ? Heel simpel . Omdat ik erna  streef,  om het volgende in geen verband met het XYZ te laten brengen, om geen bijzondere status te verkrijgen. 

Het is niet relevant voor het functioneren van XYZ, dat ik in de weinige vrije tijd die ik heb, voor Multiple Sclerose als mijn bijbaantje heb gekozen. Gediagnosticeerd in 2010 en gezien het UWV de voorkeur gaf mij voor 100% af te keuren in plaats van aan een integratie te werken,heb ik uiteindelijk het heft zelf in handen genomen en iets opgericht wat eigenlijk altijd mijn droom was. Waar ik creatief kan zijn en wellicht de een en ander een steuntje in de rug kan geven. Inmiddels ben ik flink achteruit gegaan en ben in een secundair progressieve fase belandt. De rolstoel staat al lang klaar, maar inmiddels onder een laag stof, en kruip ik soms meer of minder naar het studio of de trap naar de slaapkamer naar boven, ondanks een aangepaste gelijkvloerse huis. Het komt erop neer dat ik de MS niet de tijd gun, gezien het juist om het zinvol invullen van de tijd gaat. MS heeft daarom slechts een kleine parttime functie bij mij gekregen en ben ik  fulltime toegewijd aan Stichting XYZ.


PS: Mochten mensen nieuwsgierig zijn geworden naar Stichting XYZ, is de echte naam uiteraard te verkrijgen via privébericht