×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


De sleutel van de waarheid (deel 7)

De sleutel van de waarheid (deel 7)


'Je moet eruit, nu, de vlammen kunnen overslaan.'

De ruimte vulde zich met rook, je zag geen hand voor ogen meer, ademhalen was moeilijk. Er hing een molensteen om mijn nek, ik wist hoe belangrijk de zaak was voor mijn man. Hij zou nooit het zinkende schip verlaten, nooit zijn brandende horecabedrijf in de steek laten.  Maar hij was er niet, zat nietsvermoedend thuis. Mijn keel was dichtgeknepen.

'Kruipen, laag bij de grond blijven, deze kant op!'

Gehoorzaam volgde ik de instructies,  vertrouwende op zijn kennis. Zo dicht bij de grond leek het alsof er meer zuurstof was.

 Hoe ik het destijds  gered heb, weet ik niet meer. Mijn overlevingsdrang was sterker dan welke fantasie ook, er was toen al meer dan verbeeldingskracht.

Traag kwam het tikken van de klok weer op gang, het klonk als muziek in mijn oren.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties