Freddy Mercury en een verhaal

Freddy Mercury en een verhaal


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

25 jaar geleden is er een icoon van ons heengegaan.

Ik heb altijd van zijn muziek genoten, een rasartiest, dat was het. Vandaag schoot er weer door mijn hoofd dat ik een paar keer hem aangehaald heb, in mijn verhaaltjes. Vrij automatisch, eigenlijk ongemerkt, maar het zegt toch wel wat.

In dit blog een voorbeeld:

Ik maak mezelf wijs dat er protestgeluiden vanuit de kist komen. Mogelijkerwijs speelt mijn geweten op en is het een poging om me op andere gedachten te brengen. Bevangen door twijfel zoek ik afleiding op mijn iPod. De volumeknop draai ik op bijna voluit. De rockmuziek van Queen die uit mijn koptelefoon knalt, sleept me moeiteloos naar een andere dimensie.

‘I’ve got to break freehee...’

Freddie Mercury’s explosieve stem werpt me gelijk weer terug in een andere herinnering, Een stuk zachter, lieflijker klinkt het:’I’m falling in lohòve, I’m falling in love for the first time...’ door mijn hoofd.

Het is een passage uit een wat langer verhaal dan ik gewoonlijk schrijf. Ik denk er nog even over na of ik het hier zal schrijven, misschien in een paar delen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat let je? :D
| 16:49 |
Mijn kracht zit meer in de korte stukjes, Ingrid, ben al snel bang dat ik te langdradig word
| 21:27 |
Dat laatste probeer ik ook altijd te vermijden. Leef je in, in de lezer.
| 09:23 |
Ik zit nog een beetje te klungelen, hoe verwijs je onder je blog naar een volgend deel, bijvoorbeeld, Ingrid
| 10:37 |
In de editor, achter algemeen klikken, dan kun je kiezen voor "lees meer", waardoor je in een kader naar meerdere blogs (met een klikbare 'thumbnail') kunt verwijzen. Dat is een optie. Andere optie: Je kunt er ook naar (tekst)linken.
| 10:46 |
Snap er niets van, hahaha, maar bedankt voor de uitleg, Ingrid, zal thuis eens kijken of ik er wijs uit kan worden, zit nu in de bieb met andere problemen te klungelen
| 11:48 |
Dank je wel
| 13:18 |
Graag gedaan.
| 14:22 |
Zeker doen hoor :)
| 16:07 |
nou, ik denk er nog even over
| 21:26 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen