Hulp bij het klaarmaken

Hulp bij het klaarmaken


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

'Het is lekker hoor, met hulp van de hooimadam heb ik hem klaargemaakt, zeker aan te raden.'

Ik ben te verbouwereerd om nog wat uit te brengen. Dat had ik nu nooit achter haar gezocht, maar hé, hoe goed ken ik haar nou eenmaal. We hebben slechts sporadisch contact, spreken nooit over intimiteiten. Ik weet eigenlijk niets van haar.

'Ja, uh, ' hakkel ik en was nog nooit zo blij geweest dat ik tenminste geen videogesprekken kan voeren. Ik kleur tot in mijn haarwortels en kom er met een schok achter dat ik eigenlijk helemaal niet zo'n dartel persoon ben als ik me altijd voordoe. Met een smoesje scheep ik haar zo snel mogelijk af.

Niet wetend waar ik met het rare gevoel naar toe moet loop ik heen en weer te ijsberen in de kamer. Manlief blikt geïrriteerd over het randje van de krant.

'Dana, alsjeblieft sta stil of ga zitten, wanneer je zo actief bent krijg ik de kriebels van je.'

De wanhoop stijgt me naar de keel, grijpt me bij de strot, de woorden van Elisabeth dreunen nog na in mijn hoofd. Zeker aan te raden.

Een wazig plaatje zweeft voor mijn ogen heen en weer. Een struise vrouw in roodwitgebloktboerenbont gekleed, met in haar blonde haren stro uit de hooiberg. Samen met Elisabeth, ging ze tekeer, een aanrader, nog nooit zo lekker klaar gemaakt....

'Lieverd?' begin ik aarzelend, mijn hart klopt gaat als een razende tekeer in mijn lijf. 'Heb jij eigenlijk nog wel genoeg aan mij?'

Zijn wenkbrauwen schieten vragend de lucht in. Zoveel onzekerheid kent hij niet van mij en eindelijk komt het hoge woord eruit. Met het schaamrood op mijn kaken vertel ik hem wat mijn Yoorskennis me verteld heeft.

'Maar Daantje, zou je niet eens navragen wat ze met een hooimadam bedoelt? Misschien heeft ze het helemaal niet over een triootje.'

Na even speuren op het internet, kom ik erachter

https://yoo.rs/elisabethskitchen/blog/review-erwtensoep-in-de-hooimadam-1480001388.html?Ysid=23816
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.5 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Whoehahahaha. Maf mens. Hoe kom je er weer op.
| 16:44 |
Ik las deze week ook voor het eerst het woord hooi madam
| 12:38 |
Ik krijg er allerlei associaties bij, behalve de goeie Johan
| 13:09 |
Je bent niet alleen, Dana, mijn vrouw die een echte keukenprinses is, had er ook nog nooit van gehoord. Ik had er ooit eens iets over gelezen en ik begrijp dat dit een 'Vreemde taalsprong' is die je op verkeerde wegen kan leiden. Mooie humoristische blog weer. :)
| 08:43 |
Pfjuuhj, is me dat even een opluchting, ik ben niet alleen.
Dank je, Rudi
| 13:08 |
Haha. :)
| 13:11 |
Hahaha. Leuk bedacht
| 07:40 |
Dank je, Forever
| 07:58 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen