Jojo-en, afslanken, aankomen

Jojo-en, afslanken, aankomen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De vragen

Man of vrouw?

Afvallen of aankomen?

Welke diëten heb je gevolgd?

Welk dieet wil je nooit meer volgen?

De spiegel is je beste vriend of je ergste vijand?

De afslankmonoloog

- Al kruip ik wel eens in de huid van een man, ditmaal ben ik gewoon mezelf: puur en eerlijk! Wat verrassend anders, nietwaar? Dus een vrouw.

- Ook ik ben op de hoogte van het jojo-effect, al gaat het bij mij iets anders dan bij de gemiddelde mens. Er is een periode geweest dat ik me vooral bezig heb gehouden met aankomen. Voornamelijk om van de sondevoeding af te zijn. Tegenwoordig sta ik meer in de afvalmodus. Bewust afvallen.

De diëten

- Het taartdieet (elk weekend een 12 puntenformaat), het slagroomdieet (overal slagroom door, ajakkesbah), het fruitdieet (zoveel mogelijk vruchten eten, en om de dag alleen maar fruit), sapkuren (ook van die groentesapjes) en nog enkele diëten, maar die hadden niets te maken met afvallen of aankomen.


Dit nooit meer!

- Het slagroomtaartdieet, echt vreselijk. In het begin was het nog te doen, het eerste weekend had ik wel fun, maar je wilt niet weten hoe snel het je strot uit komt te hangen.


De spiegel

- In mijn magere periode haatte ik mijn spiegelbeeld, niet zozeer omdat ik er supersonischslank uitzag, want wie wil dat nu niet? Nee. Slank of zelfs mager, was niet mijn probleem. Mijn gezicht, mijn hoofd, mijn kop, vreselijk. Grauw, ingevallen wangen en oogkassen en daarbij ook nog eens ontbrekende wimpers en wenkbrauwen.

Maar over het algemeen hou ik wel van de weerspiegeling van mezelf. En dijt mijn lichaam teveel uit, koop ik gewoon een grotere spiegel en pas ik mijn glimlach aan.


Heb jij ook een afslankmonoloog, kijk dan even bij Elisabeth: afslankmonoloogBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hele mooie blog!
| 15:43 |
Wat een open blog
| 19:50 |
past bij het onderwerp, hè, jessy, om open te zijn
| 20:23 |
Wat een mooie open blog Dana . Ja helaas word er nog veel te vaak gedacht dat er alleen maar afgevallen moet worden maar het tegenovergestelde komt ook voor. En dat is zeker ook niet makkelijk. De afvalmodus of de aankommodus. Het komt beide voor. Geweldig je oplossing voor als je teveel zou uitdijen;)
| 22:02 |
Eerlijk gezegd, doe ik er nogal luchtigjes over. Het uitdijen is niet zozeer een probleem voor mij, het gewicht wel. Ik ben iets te zwaar, heb er best last van, ondanks de vele formaten spiegels die ik in de loop van de tijd heb aangeschaft. Maar te licht zijn is helemaal een crime
| 22:16 |
Dat geloof ik direct . Als je echt te licht bent is het behoorlijk lastig om een paar kilo aan te komen.
Het is heel belangrijk dat je je er goed bij voelt. Soms hoor ik wel eens mensen praten over afvallen en in andermans ogen hebben ze een goed postuur figuur maar de persoon zelf voelt zich er niet goed bij. Ik zeg ook altijd als je je zelf er maar goed bij voelt. Ik heb dat vaker gehoord over slagroom diëten en zo maar is daar geen andere oplossing voor dan? Ik zou zelf ook best iets zwaarder voller willen zijn heb jij nog goede tips van voeding die aanzet en toch gezond is.?
| 22:22 |
Ik eet gewoon goed, gevarieerd, graanproducten, volle kwark, noten. Ik doe niet meer aan overtollig slagroom. Maar heb tegenwoordig ook niet zo'n probleem op gewicht te blijven. Toen ik aan de sondevoeding moest, gaf ik veel over, braakte ik voortdurend, en dan is het lastig om op gewicht te blijven.
| 22:33 |
Wahaha, die van de grotere spiegel is geweldig, kost wat, maar heb je ook wat!
Ik doe niet meer aan aankomen, noch aan afvallen (hoop ik tenminste) zit al jaren rond de 62 kilo en vind het wel goed zo...
| 16:12 |
Wanneer ik 62 kilo zou wegen zou ik iets te licht zijn, ik ben nu iets te zwaar, dus er moet weer wat af
| 22:13 |
Tja, ik heb ook heel wat taart gegeten, kwark en weet ik het wat niet meer, maar kwam niks aan, dus doe het er maar mee :P
| 22:33 |
Wanneer je jezelf er goed bij voelt, is ieder gewicht gewichtig
| 22:35 |
Precies! :-)
| 22:35 |
mooie blog hoor!!!
| 13:41 |
dank je, Luna
| 22:11 |
Grappige antwoorden op vragen waarvan ik nog niet weet of ik ze ga beantwoorden.
| 12:47 |
Het staat een ieder vrij om antwoord te geven of het voor zichzelf houden. Het trok me eerst ook niet zo aan om over afvalproblemen te praten... (waarom denk ik nu gelijk aan het milieu?)
| 22:11 |
Hihi die associatie heb ik ook met dat woord... afval...
| 08:03 |
Daarom heb ik gekozen voor afslankmonologen. ;-)
| 14:28 |
Heel goed geschreven Dana. De lachspiegels in het spiegelpaleis werken bij mij heel goed. Ik hou ervan om mezelf te bedriegen met mijn spiegelbeeld haha :-)
| 12:36 |
Het heeft niets met bedrog te maken, Rudi, als je graag lacht, en je figuur is best optimaal, dan ga je natuurlijk voor een lachspiegel staan. Ik kan ook heel erg lachen om mijn werkelijke spiegelbeeld, dat scheelt
| 22:09 |
haha, heel goed, Dana, dank je voor de levenswijsheid :-)
| 11:13 |
Hrel herkenbaar.. Best lastig om af te vallen
| 12:20 |
Beide zijn wel eens lastig, zowel aankomen als afvallen, Wiets, ik heb het geluk dat ik beide regelmatig mag beoefenen
| 22:08 |
Idd. Veel mensen vergeten dat er ook weleens aankom diëten moeten worden gebruikt. Heel knap beschreven.
| 11:23 |
Gelukkig heb ik er niet zoveel problemen mee, maar dat ligt ook wel aan mijn gestel, ik val makkelijk af en eet graag, dus dat is ook voor mij niet zoveel moeite. Ja ja, ik weet het, ik ben gewoon een mazzelaar
| 22:07 |
;)
| 14:11 |
Met bewondering gelezen.
| 10:17 |
Dank je wel, Astrid
| 10:18 |
Heel sterk geschreven Dana!
| 09:25 |
Dank je, Spour
| 09:40 |
:))
| 10:02 |
Heerlijk geschreven . En ik mag eerlijk zeggen dat ik als man ook wel eens baal van mijn dikkere buik. Maar ik zie liever eenbvrouw die way vast te houden heeft dan zo.n schriel kippetje
| 09:02 |
Mannen balen ook wel, dat mag, maar heb altijd in het achterhoofd dat hoe meer je baalt, hoe minder tijd erover blijft om onschriele kippetjes vast te houden. Dank je voor je reactie, Johan
| 09:25 |
Zeker wasr
| 10:02 |
Wauw! Openhartige blog en toch Daniaans:-). Mooi! Goed plan, die spiegel!
| 08:38 |
Soms kan ik het wel, gewoon mezelf zijn en toch Daniaans. Dank je E... chris
| 08:59 |
Zo, deze invulling zag ik niet aankomen. Ik denk dat een grotere spiegel kopen, geen slecht plan is. En die glimlach staat altijd goed. Dank je wel voor je inzending.
| 08:26 |
Vreemd dat je de invulling niet zag aankomen, ik heb je notabene nog erop voorbereid dat ik een poging zou wagen. Ja, ik zit boordevol geen slechte plannetjes. En ik weet dat ik kan glimlachen, mijn glimlach beurt mezelf ook op, hahaha, goed hè?
| 08:57 |
De invulling op deze manier. Geen slechte plannetjes, maar wel goede schrijfsels.
| 08:59 |
Dank je, Elisabeth
| 09:09 |
Die grotere spiegel & aangepaste glimlach doet mij op mijn beurt glimlachen:)
| 05:10 |
Nou, kijk eens aan, daar doe ik het dus voor. Om mensen te laten glimlachen. De kracht van de glimlach wordt nog te vaak ondergewaardeerd, Soberana
| 08:54 |
:)
| 15:06 |
haha grappig, maar wel slim
| 23:32 |
Grappig en slim kunnen heel goed samen door één deur hoor, het is sowieso slim om humor te gebruiken vooral bij iets wat je dwars zit
| 08:53 |
Grappige benadering hiervan!
| 23:06 |
Luchtigheid, geeft lucht, een onmisbaar element in het bestaan. Dank je wel voor je reactie, Max
| 08:51 |
Zeker!
| 09:51 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen