×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Moordwijven, de workshop (schrijfdag Diemen, deel 5)

Moordwijven, de workshop (schrijfdag Diemen, deel 5)


Begin bij het begin

Na de duizend treden (dichterlijke overdrijving) beklommen te hebben, plof ik neer op de achterste rij in het zaaltje waar de Moordwijven actief zijn. Een groot deel van de moordsessie ontgaat me. Ik voel me moe en draaierig, het suist in mijn hoofd, zou er vergif in het spel zijn? Mijn fantasie speelt me parten en ik mis steun.

Ah, vastigheid: er wordt een A 4 tje rond gedeeld, ik kan mijn aandacht daar op vestigen. Het papier legt een te grote route af voor het mij bereikt heeft. Ik mis de punten die besproken worden, maar er blijkt van het opgezette programma niets terecht te komen. Moordwijf Isa Maron verteld wat over haar eigen werkwijze, haar eigen boeken en vervolgens behandeld ze vooral vragen uit het publiek, dat levert genoeg interessants op. Al snel is de hele zaal geboeid door het moordprocedé en zijn diversiteit. Vragen als: Wat is de beste wurgtechniek, hoeveel tijd neemt een verwurging in beslag en welk wapen laat de minste sporen achter, leveren hilarische momenten op. Ikzelf zak voortdurend weg, kan me niet focussen en verlang naar het moment dat ik de zaal weer kan verlaten. Niets, maar dan ook werkelijk niets ten nadele van de workshop, Isa is onderhoudend, heeft een prettige stem, ik zou uren naar haar kunnen luisteren, maar niet nu.

Bij het verlaten van de zaal stop ik even bovenaan de trap. Zal ik met de lift gaan? De lift is een te klein hokje, het benauwd me, verstikkend, ik kies toch voor de afdaling  per trap. Halverwege wankel ik, achter me hoor ik de stemmen van twee vrouwen die nog hoorbaar onder de indruk zijn van de voorbijgegane  sessie.

‘Zou je met een kruk ook iemand kunnen vermoorden?’

‘Ik denk het wel, eigenlijk kan je alles wel gebruiken.’

Ik draai me om: ‘Waarom denken jullie dat ik mijn kruk bij me heb? Voor de steun heb ik hem echt niet nodig hoor, ik doe maar alsof, maar het is altijd handig om een wapen bij je te hebben, je weet nooit of je je vijand onverwachts tegenkomt.’  Het flauwe grapje komt vreemd over, de twee giechelen zenuwachtig, weten niet goed wat ze eraan hebben, ik draai me weer recht en daal de trappen verder af. Een ontspannen glimlach ligt er op mijn lippen, dit intermezzo had ik net even nodig, het geeft weer lucht. Mijn lichaam is het vergif te lijf gegaan en ik heb de korte insulten weer overleefd. Dapper ga ik de theepauze tegemoet.

 


wordt vervolgd

Dank voor het lezen, dit is eigenlijk voor mij al beloning genoeg, wil je reageren, helemaal prima, meld je aan en wordt gratis lid. 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties